Arjen ei tarvitse olla samojen rutiinien suorittamista päivästä toiseen – Entä jos huomenna tekisitkin jotain aivan toisin?

Kirjoittaja Tiina Nurmi on suosittu henkisen hyvinvoinnin valmentaja, kouluttaja ja näkijä.  Tiina on tehnyt pioneerityötä mm. luomalla naisille tietoisuusvalmentajakoulutuksen, Avatar Akatemian, Voimallinen Nainen ja Ihanaa Olla Minä -valmennuksen. Tiina kouluttaa ja valmentaa tavalla, jotka kaikki tähtäävät oman ainutlaatuisuuden löytämiseen.

 

Päivämme täyttyvät uskomattomasta määrästä sarjarutiineja, eikö vain? Herättyämme aloitamme rutiinien teon jo ensi askeleella. Teemme mieluummin rutiineja kuin muutoksia. Tiedän tuon totutun tavan kahleet, kunnes tein pienen muutoksen elämässäni.

Mutta sitä ennen haluan kysyä sinulta: Mitä ajatus muutoksesta sinussa herättää? Vaikka ihan pienestäkin muutoksesta? Mitä jos et huomenaamuna kampaisikaan tukkaasi nutturalle vaan jättäisit sen auki? Tai jos käsilaukun sijaan valitsisitkin repun? Tai entä jos et kääntyisikään ovesta oikealle, et hyppäisikään bussiin, et menisikään töihin? Tai entä jos soittaisit sille kaverille, jonka kanssa riitaannuit viisi vuotta sitten? Entä jos heittäisit tavoitefarkkusi kierrätyslavalle ja alkaisit nauttia peilikuvastasi sellaisenaan?

Näitä ajatuksia heittelin ilmoille, kun tunnistin eläväni rutiininomaista elämää. Sama kaava toistui päivästä päivään, kunnes yhtenä sateisena aamuna klo 6.45 kömmin peilin ääreen ja näin naisen, jolla oli hiukset takussa ja askel väsynyt. Ikääkin oli tullut yön aikana 10 vuotta lisää. Hetkinen! Missä ovat tuikkivat silmäni, ilo ja innostus? Ei, elämäni ei kuulu mennä näin, elän jonkun toisen elämää, kuulin kuiskauksen sisältäni. Olet valtavan luova ja sisälläsi on upeita ideoita. Tee jotain, toimi! 

Ensimmäinen ajatus, joka kumpusi sydämestäni oli: ”Rakasta rutiinejasi!” Totta, loistava idea! Näin pääsin sarjarutiinien turruttavasta kentästä irti ja askeleen eteenpäin. Tuo onnellisuuden energia sai luovuuteni syttymään. Tiedän, että jos rakkaus, ilo ja innostus hiipuu, en toteuta sydämeni kuiskauksia. Olin unohtanut sen ja onnekseni kehoni reagoi siihen nopeasti.

Elämä tarjoaa meille jatkuvasti muutoksen mahdollisuuksia, eikö vain? Kaikkiin niistä ei ole syytä tarttua, mutta niistä on hyvä tulla tietoiseksi. Itse päätin olla suorittamatta sarjarutiineja ja opetella päästämään niistä irti. Ajattelin, että edessäni on iso lasi seisovaa vettä, ja jos en pese lasia huolella, en myöskään saa raikasta vettä (raikas vesi on minulle arvokasta). Tein tilaa uudelle ja hyvästelin vanhan kiitollisena. Pyrin pitämään tuon mielikuvan raikkaasta vedestä ajatuksissani ja lisäsin siihen vielä solisevan puron äänen.

Jotta muutos olisi mahdollista, tulisi ymmärtää, että kaikki, aivan kaikki, on energiaa. Mitään konkreettista aikaan tai tilaan kahlittua todellisuutta ei ole olemassa, vaan kaikki muuttuu koko ajan. Kaikki virtaa ja on liikkeessä – myös me itse muutumme aivan jatkuvasti, vaikka emme ole muutoksesta läheskään aina tietoisia. 

Mikä meitä oikeasti estää?

Meillä on halu ja taipumus jarruttaa ja estää muutosta. Muutos saattaa pelottaa meitä, se tuntuu vaikealta. Tunne on aivan luonnollinen, sillä mielestäni meidät on ohjelmoitu kiinnittymään ongelmiin ja selviytymiseen, hakemaan ratkaisuja elämäämme menneisyydestä ja vatvomaan tekemiämme ratkaisuja ja valintoja. Usein päätämme jo etukäteen, että tuleva tapahtuma on rankka ja vaikea, vaikka emme ole vielä edes aloittaneet. Oletko sinä kokenut näin?

Muutos on aina mahdollisuus

Kun käänsin ajatuksen muutoksesta mahdollisuudeksi, elämäni muuttui. Tunsin miten näkökulmani laajenivat ja elämääni alkoi virrata uudenlaista energiaa, joka oli kohottavaa ja voimaannuttavaa. Enää ei tarvinnut kulkea käsijarru päällä vaan oli ihana heittäytyä elämän virtaan, tietoisesti. Halusin juoda raikasta vettä seisovan veden sijaan. Herätin myös sisäisen ääneni. Kuiskaukset sisälläni rakastivat tulla kuulluksi ja minä rakastin sisäisiä kuiskauksiani. Olin jälleen yhteydessä aitoon itseeni sekä ympäristööni. Oivalsin miten tärkeää on elää vuorovaikutussuhteessa, jossa elämä virtaa.

Oppimalla rakastamaan sitä, mikä tuntuu ”turhauttavalta tai rankalta” vapauttaa itsensä karkeasta ja tiiviistä energiasta (tiivis energia pitää sinua paikallaan). Ajattele hetki sarjarutiinejasi ja pyri tuntemaan niiden energia. Eikö se olekin hieman tylsää, raskasta ja jopa voimia vievää? Se on kuin seisovaa vettä. Kuvittele hetki elämää, jossa olet mukavuusalueesi ulkopuolella. Miltä se sinusta tuntuu? Hengitätkö helpommin, tunnetko vapautta ja keveyttä?

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image