Kesä on hyvää aikaa oman pään tuulettamiselle ja keventämiselle – vaikkapa valittamisesta luopumiselle

Hyvä elämä edellyttää energioiden suuntaamista palvelemaan itselle tärkeitä asioita. Omia unelmia. Tuhlaamme kuitenkin voimiamme ja aikaamme holtittomasti kaikenlaiseen turhaan. Esimerkiksi valittamiseen.

Kukaan meistä ei ole syntyessään valittaja. Valittaminen on opittua.

Liian kuuma, kylmä, kuiva tai sateinen sää. Kumppanin puute tai kumppanin kummallisuudet. Rypyt, vatsamakkarat, kuiva iho, rasvainen iho, rako hampaiden välissä, ulkonevat korvat ja vaatekaappi, jossa ei ole koskaan kerta kaikkiaan mitään päälle pantavaa. Oudot naapurit, liikenteessä törttöilevät muut, liian hidas kaupan kassa jne.

Valitusosastoon kuuluu tavallaan myös kaikkien tekemistemme marttyyrimäinen luettelointi (huokailujen säestämänä) lähellä oleville (puoliso, lapset, työtoverit). Miten kukaan muuten huomaisi, mitä kaikkea onkaan tullut tehtyä. Miten olemme raataneet.

Tuttua ja harmitonta?

Siltä äkkiseltään vaikuttaa, mutta valitettavasti ei niinkään harmitonta.

Valittaminen paisuu, paksuuntuu ja sitkistyy kuin pullataikina, kun sille antaa huomiotaan. Siitä voi tulla kroonista, sillä aina löytyy valittamista, epäkohdathan eivät maailmasta lopu. Lopulta voi käydä niinkin köpelösti, ettei löydä enää mitään, mistä saisi ja voisi nauttia.

Kroonistumisen lisäksi syvissä vesissä ollaan silloin, kun valitetaan siitä, ettei elämä ole antanut itselle voimia ja mahdollisuuksia olla se, mikä on ja tehdä sitä, mitä haluaisi. Toteuttaa omia unelmia. Siitä, tästä ja tuosta syystä. Selityksiä löytyy.

Valittaminen

1. On koukuttavaa. Se ruokkii itse itseään synnyttäen valituskierteen. Kroonisen valittajan aivot reitittyvät vaivihkaa niin, että ajatukset kulkevat kuin itsestään pinttyneitä reittejä.

2. Surkastuttaa hippokampusta, joka on vastuussa mm. muististamme. Kun hippokampuksen volyymi pienenee, aivot vanhenevat ja muisti huononee.

3. Nostaa stressitasoamme ja sen myötä sairastumisriskiä.

4. Sabotoi hyvän. Valittajan on vaikea ottaa vastaan mitään hyvää, koska hän on opettanut mielensä suhtautumaan kaikkeen kielteisesti.

5. Syö aikaa ja energiaa.

6. Ei paranna asioita, jotka ovat valituksen kohteina.

7. On raskasta muille ihmisille. Krooninen valittaja kuluttaa lähellään olevienkin energioita.

8. On usein tekosyy siihen, miksi ei voi muuttaa elämäänsä paremmaksi.

Omien unelmien toteuttaminen vaatii pysähtymistä, tietoisia valintoja ja keskittymistä oikeisiin asioihin. Irtipäästämistä turhista energiasyöpöistä. Viisasta luopumista.

Kesä on hyvää aikaa tuulettaa ja keventää myös oman pään jumiutunutta ja pölyttynyttä sisältöä. Mitä, jos päättäisit ryhtyä itsesi tai kavereidesi kanssa kesätalkoisiin ja opetella luopumaan turhasta valittamisesta?

Kun suuntaat suhtautumistasi myönteiseksi

1. Parannat omaa ja läheistesi elämänlaatua.

2. Vedät puoleesi myönteisiä ihmisiä.

3. Olet energisempi ja onnellisempi. Kehosi biljoonat solut muuttuvat elävämmiksi ja voit kokonaisvaltaisesti hyvin.

4. Aikasi ja energiasi riittävät tekoihin, joita unelmiesi – Sun Juttusi – toteuttaminen edellyttää.

5. Itseluottamuksesi ja luottamuksesi hyvään kasvavat.

6. Löydät ratkaisuja sille, miten ja miksi jokin juttu toimii, sen sijaan että kehittelisit kaikkia mahdollisia syitä (peitetarinoita), joiden vuoksi jokin ei muka toimi sinun kohdallasi.

7. Aivosi reitittyvät uudelleen. Mitä enemmän ruokit aivojasi myönteisillä asioilla, sen enemmän synnytät hyviä ajatuksia. Syntyy hyvien ajatusten kierre.

8. Olet vastustuskykyisempi stressin ja sairauksien suhteen.

Valittamisen välttely ei ole aina kovin helppoa. Joskus ”rakentavalle” valittamiselle on jopa oma paikkansa. Ei siis kannata syyllistää itseään pienistä valitusryöpsähdyksistä. Kunhan pitää huolen, ettei valittaminen koukuta koko kättä, jos sille satunnaisesti ojentaakin pikkusormensa.

Haasta omia asenteitasi 

1. Ota kulloinenkin valituksesi kohde kädellesi ja punnitse, onko asia todellakin tosi. Ole itsellesi rehellinen. Jos valituksesi on turhaa, päästä se menemään. Puhalla kesätuuleen.

2. Kun tyytymättömyys ja halu valittaa pulpahtavat mieleesi, pysähdy ja kysy itseltäsi, mitä asiaa elämässäni vältät kohtaamasta. Tiedosta myös, että tyytymättömyyden syy on sisälläsi.

3. Korvaa tyytymättömyys kiitollisuudella. Etsi tietoisesti asioita, joista saat olla kiitollinen. Mitä enemmän vahvistat kiitollisuutta, sen enemmän saat edelleen aiheita kiitollisuuteen.

Kokeile vaikka kahden viikon kiitollisuuskuuria. Kirjoita joka ilta ylös päivän kiitollisuuden aiheet.

4. Vietä aikaasi myönteisten ihmisten seurassa. Energiat tarttuvat. Kielteinen valitettavasti paljon herkemmin kuin myönteinen.

5. Älä vastusta valittamista, ole myönteisyyden puolella. Vastustaminen ei toimi, ei myöskään myönteisyyden väkisin puristaminen – suorittaminen. Myönteisyyden puolella oleminen toimii.

6. Keskity asioihin, joista innostut.

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image