En millään kehtaa – joten teen sen heti!

Kun minulle tulee tunne, että en millään kehtaa tehdä tätä, tajuan että haluan päästä helpolla, piiloutua ja välttää nolostumisen. Se on inhimillistä, mutta en halua antaa sen hallita itseäni. Voin sen sijaan tehdä asiat leikkimielisesti. Teen asiasta jännittävän kokeilun:

Katsotaan, mitä tapahtuu, jos teen tämän asian, jota en millään kehtaa, nyt heti!

– Pääsen yli egosta, en ota itseäni niin vakavasti joten pystyn suhtautumaan rennosti. Jo tämä on valtavan vapauttavaa!

– Todistan itselleni rakkaudellisesti, että minun ei tarvitse totella pelkoa.

– TEEN sen, mitä en millään kehtaa. Tulokset saattavat olla todella hyviä, tai sitten eivät, mutta minulle jää joka tapauksessa heleä ja rento olo, sillä en seurannut pelkoa.

KOKEILE – tee jotakin, jota et millään kehtaa!

  1. Lähesty ihmistä, jonka kanssa haluat tehdä yhteistyötä, mutta et kehtaa ehdottaa sitä. Ehkäpä ihailet tuota ihmistä tai jännität häntä, koska hän on sinua paljon kokeneempi tai korkeammassa asemassa. Mieti hetki, mitä menetettävää sinulla on, jos lähestyt häntä. Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Hän ei vastaa sinulle? Hän vastaa kiitos ei? Ei kuulosta vakavalta, vai mitä? Tuskinpa itket asiaa kiikkustuolissa!
  2. Kerro puolisollesi, että kaipaat ja arvostat häntä. Tämä voi tuntua hankalalta erityisesti kesken riidan, kun ego nostaa esiin kylmän puolustusreaktion. Mutta kokeile silti: Kerro puolisollesi, että oikeasti sinulla on vain ikävä hänen lähelleen. Kaikki negatiivinen saattaa sulaa muutamassa sekunnissa.
  3. Mainosta osaamistasi avoimesti. Olet tosi hyvä, vai mitä? Kehtaatko kertoa sen työkavereillesi, ystävillesi tai LinkedIn -seuraajillesi? Mainostatko mieluummin toisten saavutuksia kuin omiasi? Oman osaamisen jakaminen voi olla sitä, että kerrot pystyväsi auttamaan harrastusporukkaa leipomalla kakun myyjäisiin, sillä olet siinä tosi hyvä ja nautit leipomisesta. Sama, tuttu heleys on läsnä puheessasi, ei egosta nouseva kova ja rajaava energia.
  4. Sano ääneen, että olet ihana. Varsinkin meillä Suomessa on tapana edelleen vähätellä itseä ja muita, sekä hakea yhteyttä negatiivisen kautta. “Kamala ajokeli, vai mitä?” tai “Mulla on kaameat hiukset tänään.” Mutta entäs näin: “Opin eilen soittamaan kitaralla uuden biisin.”, “Tykkään siitä, miltä näytän tässä mekossa.” tai “Mulla on kauniin väriset hiukset ja ihana nauru.” Onko tämä ylpeilyä, joka pitää heti lopettaa? Ei todellakaan. Tämähän innostuttaa muitakin ilmaisemaan rakkautta valittamisen sijaan!

Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image