Mitä menestys oikeastaan on, ja kannattaako sitä jahdata?

Menestys on nykypäivän hittisana. “Haluatko menestyä?” kysytään erilaisten kurssien ja valmennusten mainoksissa, tai “Miten menestyt ja otat käyttöön täyden potentiaalisi?” Mitä menestys oikeastaan tarkoittaa?

Menestykseen liittyvissä tarinoissa ja mainoksissa pomppaa miltei poikkeuksetta esille kaksi teemaa: raha ja maine. Usein tarinoissa kerrotaan tilanteesta ennen ja jälkeen: “Ennen olin tavallinen työntekijä, maanantaista perjantaihin 8-16. Sitten perustin oman yrityksen ja nykyään teen töitä milloin haluan (usein myös iltaisin ja viikonloppuisin, jos ihan rehellisesti puhun).”

Miksi menestys liitetään työhön?

Miksi ihmisen pitää niittää mainetta ollakseen menestynyt? Miksi ihmisen pitää tavoitella rahaa ja mainetta? Miksi valmentajana toimiminen on parempi kuin huoltomiehenä? Onko yrittäjyys arvokkaampaa kuin palkkatyö? Olen tavannut monta ihmistä, jotka ovat sanoneet olevansa “vain” palkkatyössä, vaikka he itse viihtyvät siinä. Ikään kuin heidän olemassaolonsa olisi tärkeämpää, jos he tekisivät jotakin muuta. Se on surullinen ajatus.

Ei ole parempaa tai hienompaa olla henkinen valmentaja omassa yrityksessä kuin laborantti toisen leivissä. Hienointa on tehdä sitä, mikä tuntuu oikealta, sitä mikä tuntuu sydämessä hyvältä. Meidän ei tarvitse yrittää muuttaa itseämme koko ajan paremmiksi menestyäksemme tai ollaksemme rakastettavampia. Sisäinen rauha riittää, se avaa kaikki muut ovet.

Olen kiitollisena kohdannut eri alan ihmisiä, joiden olemus ja ammattitaito ovat auttaneet minut pulasta ja helpottaneet olemassaoloani: sähkömiehiä, hammashoitajia, bussikuskeja, neuvolan tätejä. Tyytyväisiä, letkeitä ihmisiä. Ja toki olen tavannut myös ihania henkisen alan yrittäjiä. Mutta se polku ei ole kaikkia varten, eikä se ole huonompi tai parempi polku kuin jokin toinen.

Meistä jokainen haluaa tulla hyväksytyksi.

Jos emme osaa antaa itsellemme rakkautta, hyväksyntää, armoa ja lempeyttä, pakotamme itsemme suorittamaan asioita, joiden silmissä ajattelemme toisten näkevän meidät arvostettavina – eli esimerkiksi rahaa ja mainetta. On luonnollisesti eri asia tavoitella mukavaa toimeentuloa ja hyviä välejä ihmisten kanssa kuin tarpeetonta rahamäärää ja tuntemattomien ihmisten arvostusta. Mihin tarvitsisit jälkimmäisistä kumpaakaan?

Ei tietenkään haittaa, jos sinulla on kassikaupalla rahaa tai että olet tunnettu, jos se tuntuu sinusta luontevalta. Surullista on, että somen ja julkkisten täyttämässä maailmassa moni unohtaa sen, että todellinen menestys on sydämen iloa, joka kumpuaa sisältä, ja joka ei edellytä mitään.

Ulkoinen menestys ei tule täyttämään sinua, vaikka saapuisit maailman huipulle. Ihmisen hyvinvointi lähtee aina sisäisestä rauhasta. Sen voi löytää vaikkapa hengittämällä syvään. Tai hyväksymällä asiat, joita ei voi muuttaa. Ja muuttamalla ne asiat, jotka voi, rakkaudellisesti ja itseään arvostaen.

Itseään ei kannata kehittää saadakseen rahaa, mainetta tai hyväksyntää, vaan kokeakseen sisäisen hiljaisuuden.

Todellinen menestys on sisäistä rauhaa, olemassaolon valoisuutta, hyväksymistä, avautumista ja vastaanottamista …rakastamista. Ihana uutinen on, että sisäistä rauhaa ei tarvitse jahdata, sillä se on saatavillamme koko ajan – mutta joskus voi olla tarpeen ohjastaa fokus lempeästi takaisin sydämeen!


Lisää rauhaa ja rakkautta? Mitran kirjat Sisäisen rauhan käsikirja sekä Seksi ja läsnäolo löydät tästä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image