Saat elämältä enemmän, kun muutat yhden yksinkertaisen asian – Läsnäolon taito auttaa nauttimaan hetkestä

Kerron tässä postissa siitä, että elämän paras anti on saatavillasi, kun muutat yhden yksinkertaisen asian. En sano, että tämä muutos tuo sinulle kaikkea sitä mitä kaipaat, mutta elämän parhaan annin se voi taata. En myöskään lupaa, että tämä yksinkertainen asia olisi helppo muutos, mutta kyse on yksinkertaisesta ja kokonaisvaltaisesti elämääsi vaikuttavasta asiasta.

Halusin kirjoittaa tämän postin siksi, että olen etsinyt ja etsinyt elämälleni sitä yhtä keskeistä ohjenuoraa, joka takaisi aina sen, että olen kulkemassa oikeaan suuntaan ja elämäni toteuttaa ensisijaista tarkoitustaan. Olen kirjoittanut edellisessä kirjoituksessani perustan rakentamisesta ja tämä posti selkeyttää sitä, miten ja mille olen rakentanut elämääni.

Toinen syyni on se, että koen löytäneeni ratkaisun niihin kahteen kysymykseen, jotka ovat vaivanneet minua vuosia.

  1. Miksi elämä ei tunnu koko ajan antoisalta siitä huolimatta, että vaistomaisella tavalla tiedän sen olevan elämän tarkoitus?
  2. Mitä voin itse aktiivisesti tehdä sen eteen, että ottaisin vastaan sen, mitä elämälle on minulle annettavanaan?

Toivon sinun saavan tästä postista itsellesi itämään jäävän siemenen siitä, että elämä voi ja sen on tarkoitus olla antoisaa koko ajan. Sen lisäksi haluan tarjota jotain sellaista, jonka voit viedä käytäntöön heti nähdäksesi tuloksia ja saadaksesi paremmin kiinni siitä, mitä tarkoitan sillä, että elämä voi olla koko ajan antoisaa.

Mitä se tarkoittaa, että elämä on koko ajan antoisaa?

Lue tunnustellen ja ajatuksella se, mitä kirjoitan seuraavaksi. Kaikki kokemasi hyvät ja huonot tunnetilat tapahtuvat sinussa. Myös silloin, kun ne ovat jonkin ulkoisen herättämiä. Kun koet onnistumista, rakkautta, iloa, liikutusta, täyttymystä tai vahvuutta, tämä kokemus tapahtuu sinussa.

Tarkemmin ottaen tuo kokemus on sinua. Aina kun koet jotain itsessäsi, koet itseäsi. Kun alat ymmärtää sen, että vaikka elämäsi on täynnä ulkoisia tapahtumia, ihmisiä ja asioita, ne auttavat sinua aina kokemaan jotain sinusta itsestäsi, alat ymmärtää elämän pelin tarkoituksen. Se haluaa näyttää sinulle itsesi, antaa sinulle itsesi ja täyttää sinut itselläsi.

Kun oman kokemuksesi kautta ymmärrät, että täyttyessäsi noilla kokemuksilla, jotka saavat sinut kokemaan elämän antoisaksi, täyttymys johtuu siitä, että olet kosketuksissa itsesi kanssa, alat nauttia asioista eri tavalla. Alat nauttia siitä, että olet kosketuksissa itsesi kanssa, ilman sitä väärinkäsitystä, että et joissain hetkissä olisi tuon antoisuuden äärellä.

Elämä pulppuaa meille ja meissä kokoajan

Tämä yksinkertainen valinta takaa sen, että olet koko ajan vastaanottamassa

Opettele läsnäoloa harjoittamalla säilyttämään 85 prosenttia huomiostasi oman kokemuksesi äärellä.

Koska se mitä vastaanotamme tapahtuu aina meissä, yksinkertainen askel vastaanottamisen toteutumista kohti on vaalia yhteyttä siihen mistä saamme, eli itseemme. Tämä vaaliminen tapahtuu kolmen asian kautta: aistit sen mitä kehollisessa kokemuksessasi tapahtuu, tunnet sen mitä tunnet juuri nyt sekä havaitset sen mitä mielessäsi tapahtuu. Nämä ovat läsnäolon harjoittamisen kolme eri tasoa.

Otan pari esimerkkiä siitä, miten voimme saada, kun säilytämme kosketuksen omaan kokemukseemme.

  1. Ystäväni toimii aloitteellisesti ja muuttaa suunnitelmiamme. Huomaan reagoivani asiaan arvostelevasti ja tuohtuen. Valitsen ulkoisten olosuhteiden muuttamisen sijaan pysyä läsnä sille, mitä minussa tapahtuu, ja sanoitan itselleni myös ääneen sen, miten koen tilanteen. Huomaan kokevani lämpöä ja vahvistumista sen myötä, että pysyn läsnä minussa tapahtuville reaktioille. Ulkoinen tapahtuma on saanut vahvuuteni heräämään, ja tiedän nyt myös miten toimia tuosta vahvuudesta käsin. Ulkoinen tapahtuma paljasti minulle, etten ollut kosketuksissa tähän vahvuuteen, ja koin sen takia itseni uhriksi.
  2. Ystäväni saa ylistävää palautetta omista luomuksistaan, ja huomaan kokevani kateutta. Mönjäisen tuntemuksen vatsassani ja pahaa puhuvia ajatuksia tuosta toisesta, kuten myös itsestäni surkeana. Valitsen pysyä läsnä sille, mitä tämä ulkoinen tapahtuma minulle antaa. Aistin, tunnen, havaitsen ja sanoitan itselleni sitä, mitä koen. Päädyn kysymään itseltäni, mitä tuolla toisella on, jota minulla ei ole. Luovuutta, arvostusta ja uskallusta toteuttaa itseään, vastaan. Kysyn seuraavaksi, mitä minä haluaisin tehdä. Vastauksia kuunnellessani huomaan täyttyväni innostuksella, rohkeudella ja varmuudella siitä, että annan tälle tilaa. Tajuan ulkoisen tapahtuman paljastaneen minulle sellaisia asioita itsestäni, joille en antanut tilaa. Koska olin painanut nämä asiat itsessäni sivuun, olin kateellinen ja koin puutetta nähdessäni ne ulkopuolellani. Kateus toista kohtaan katosi kun se paljastui, mitä minussa oli.

Huolettaako sinua antaa niin paljon huomiota itsellesi?

Jos olet huolissasi itsekeskeisyydestä tai siitä, ettet enää olisi läsnä ympäristöllesi, tulet harjoituksen myötä yllättymään. Koet nimittäin selkeästi parempaa yhteyttä kaikkeen myös ympärilläsi, kun kykenet ja valitset olla läsnä kokemuksellesi, eli tälle hetkelle

Elämä antaa kaikissa väreissään. Jos haluamme vain joitain värejä, saatamme sulkea sen annin itseltämme.

Tämä asia voi hankaloittaa sinun vastaanottamistasi

Sinulla ja minulla on paljon ajatuksia siitä, mitä haluamme ja mitä vastaanottaminen on. Jotta voit olla vastaanottavalla puolella, tätä asiaa täytyy muuttaa. Ensin tietysti sen kautta, että ymmärrät sinulla olevan ehtoja sille, miten haluat elämän antavan sinulle runsauttaan.

Meidän täytyy oppia joustavammaksi, jotta elämä voi antaa meille. Kerron jälleen esimerkin.

Olen kiinnostunut toimimaan yhtiön x johtajana. Olen luonut intention siitä, että tämä on se mitä minä haluan. Johtajuuteen kuuluu voiman ja päätöskyvyn lisäksi kyky kohdata toinen ihminen ja ymmärtää hänen tarpeitaan. Myötätuntoinen sydän toisin sanottuna. Uskallettuani omistaa haluni toimia tällaisena johtajana, alan huomata kuinka huonosti kykenen olemaan paikalla toisten ihmisten tarpeille ja tunteille. Jos olen ymmärtänyt sen, että elämä pyrkii aina kaikilla toimillaan antamaan minulle mahdollisuuden tulla kosketuksiin yhä laajenevan itseni kanssa, voin nähdä näiden tapahtumien johdonmukaisuuden. Jos en tiedä tästä, saatan luopua leikistä, koska tulokset näyttävät liian pienestä ja väärinkäsityksen värittämästä perspektiivistäni ei-toivotulta.

Sama asia voidaan siirtää esimerkistäni helposti vaikkapa parisuhteeseen. Kun piirrämme itsellemme sydäntämme kuunnellen kuvan ja tavoitteen siitä ihmissuhteesta ja ihmisestä, jonka kanssa haluamme olla, asia, joka alkaa tapahtua meissä ja elämässämme on se, että kaikki tuon vision toteutumisen tiellä oleva alkaa tulla meille näkyviin itsessämme. Jos haluamme rinnallemme ihmisen, joka on luotettava, saatamme huomata pian joutuneemme oppikouluun, jossa opimme omasta epävarmuudestamme, jonka rauhoittajaksi etsimme ulkopuoleltamme luotettavaa ihmistä. Sivutuotteena saatamme oppia myös siitä, että oma epävarmuutemme tekee meistä epäluotettavan myös toiselle ihmissuhteessa.

Mielenkiintoinen kysymys, jonka voit kysyä tässä kohtaa on se, että oletko viime aikoina toivonut, tavoitellut tai uskaltanut rohkeasti todeta haluavasi jotain? Jos vastasit myöntävästi, miten suhtauduin niihin mahdollisiin vastoinkäymisiin, jotka sen jälkeen alkoivat pedata tietäsi kohti haluamaasi? Annoitko elämän antaa sinulle, vai luovuitko matkasta, koska et saanut sitä, mitä halusit?

Meidän täytyy oppia luottamaan siihen, että elämä antaa meille aina ulkoisina olosuhteina sen mitä tarvitsemme saadaksemme kosketuksen johonkin itsessämme. Kuten aiemmin todettu, tämä edellyttää sitä, että huomiomme on riittävän paljon siellä missä vastaanottaminen tapahtuu.

Aisti, tunne ja havaitse

Nämä ovat läsnäolon harjoittamisen kolme eri tasoa. Voit harjoittaa niitä koko ajan keskellä arkeasi ja sen lisäksi erilaisin harjoituksin. Esimerkiksi jooga ja erilaiset meditaatiot syventävät kykyä olla ja harjoittaa läsnäoloa ja ovat monelle meistä edellytys tämän kapasiteetin laajenemiselle.

Kaikki aina lapsistasi tv- ohjelmiin, kumppanistasi naapuriin, sopimattomasta ihastuksesta järkyttävään päänsärkyyn ja ikkunaremontista siihen syvään kaipuuseen, jota tunnet katsoessasi rakkauselokuvia, on jotain, joka pyrkii antamaan sinulle jotain itsestäsi.

Suurin osa ihmisistä ajattelee, että nämä tapahtuvat johtuvat ulkopuolisista asioista ja sen vuoksi he eivät ehkä koskaan saa kiinni siitä runsaudensarvesta, josta mystikot, joogit ja filosofit ovat kertoneet meille. Kun ymmärrät kokemustesi antoisuuden lähteen olevan sinussa, voit alkaa vastaanottamaan tuosta lähteestä loputtomasti.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image