Herkkä puhkeaa kukkaan arvostamalla herkkyyttään – Nämä ovat ihania asioita herkkyydessä

Herkkyydestään huolimatta – tai jopa sen ansiosta – herkillä ihmisillä on mahdollisuus pärjätä työelämässä ja luoda itselleen sellainen tulevaisuus, jossa he voivat käyttää herkkyyden mukanaan tuomia ominaisuuksia voimavaroina. Mitä nuo voimavarat sitten tyypillisesti ovat ja kuinka niitä voisi hyödyntää? Millainen on erityisherkkä parhaimmillaan?

Kauneudentajuinen

Monella erityisherkällä on luontainen kyky luoda kauniita ja harmonisia tiloja. Kaikkialla kulkiessaan he saattavat pohtia, miten ympäristöstä saisi entistä viihtyisämmän. Asiat, joihin herkän huomio kiinnittyy ovat esimerkiksi akustiikka, värien käyttö, tuoksut, materiaalit, ja onko tilassa yleisesti ottaen hyvä olla. Moni tekee mielessään sisustussuunnittelua: pohtii millä ratkaisuilla tilasta saisi toimivamman ja kaikkia aisteja miellyttävän. Onko tässä sinun salainen kykysi? Tätä taitoa voi käyttää sisustamisessa, muotoilussa, valokuvaamisessa, taiteen tekemisessä, käsitöissä – vaikka missä, missä estetiikka on tärkeää.

Hyvä huomaamaan yksityiskohdat

Edelliseen voisi lisätä tarkkuuden havaita sellaisiakin yksityiskohtia, jotka monelta muulta saattavat mennä ohi. Vinossa roikkuva taulu, kirjoitus- ja muut virheet, ylimääräiset tai puuttuvat asiat, viat ja vauriot, ynnä muuta. Aina ei tule ajatelleeksi sitä, että jokin itselle synnynnäinen ominaisuus voikin olla kilpailuvaltti! Missä sinä voisit hyötyä tarkasta silmästäsi ja kyvystä huomata tärkeitä yksityiskohtia?

Syvällinen ja pohdiskeleva

Herkkä voi uppoutua ajatuksiinsa, pohtia maailmanmenoa, tutkia asioita, miettiä syitä ja seurauksia ja kehitellä kaikenlaisia teorioita tuntikausia. Uteliaisuus, asioiden ymmärtämisen halu, analyyttisuus ja yhdistelykyky ovat erinomaisia ominaisuuksia monilla eri tavoin. Mietipä maailmaa muuttaneita teorioita ja keksintöjä! Itse saan käyttää syvällisiin pohdiskeluihin taipuvaista mieltäni sydämeni kyllyydestä tutkiessani ihmismielen saloja ja etsiessäni ratkaisuja asiakkaitteni haasteisiin. Herkkä myös rakastaa uppoutua syvällisiin keskusteluihin. Siitä voi jopa tehdä itselleen ammatin.

Lojaali ja toisten tunteet huomioiva

Syvälliset ja aidot ihmissuhteet ovat elämän suola. Jokaisella meistä on kaipuu läheisyyteen, sekä hyväksytyksi ja kohdatuksi tulemiseen. Lojaalisuus yhdistettynä tunneälyyn tekevät erityisherkästä ihanan ja luotettavan ystävän, jonka puoleen on helppo kääntyä kun maailma murjoo. Älä pidä tätä hienoa ominaisuuttasi itsestäänselvyytenä! Hyvät ihmissuhteet kohentavat elämänlaatua ja vaikuttavat jopa siihen kuinka vanhaksi elämme.

Tarkka ja tunnollinen

Tarkkuutta ja luotettavuutta vaativissa hommissa erityisherkkä on tekijä paikallaan. Herkkä ei yleensä halua tuottaa pettymystä. Moni introvertti erityisherkkä nauttiikin sellaisesta työstä, jossa saa näpertää tarkkuutta vaativien yksityiskohtien kanssa ja tehdä työtä itsenäisesti. Mietipä vaikka kultaseppää: siinä ammatissa kauneudentaju, luovuus ja tarkkuus yhdistyvät hienolla tavalla.

Vahvasti tunteva ja eläytymiskykyinen

Herkän tunne-elämä on rikasta ja vaihtelevaa. Se voi olla voimakkuudessaan haastavaa, mutta toisaalta kyky tuntea ja eläytyä tarjoaa huikeita elämyksiä. Elokuvat, kirjat, musiikki, tanssi, teatteri, ja muu taide ja kauneus liikuttaa. Mieti saatko tällä saralla riittävästi sielunravintoa? Ilmennätkö tätä puolta itsestäsi vapaa-ajalla tai työssäsi? Se on valtava voiman lähde.

Luova ja intuitiivinen

Monella erityisherkällä tuntuu olevan suorastaan ”kuudes aisti”. He aistivat ja jotenkin vain tietävät, miten asianlaita oikeasti on, vaikka muuta väitettäisiin. Se niin sanottu ”gut feeling” eli mutu–fiilis on hämmästyttävän usein oikeassa. Intuitiivisuus yhdistettynä luovuuteen on huikea valttikortti monella alalla. Omaan luovuuteensa saa yhteyden parhaiten tekemällä niitä asioita, joissa on luontaisesti lahjakas ja sallimalla itselleen sellaista aikaa, jolloin ei tarvitse suorittaa mitään. Kaikenlainen taide ja innovaatiot ovat herkän ihmisen vahvaa aluetta.

Myötätuntoinen

Kuten jo aiemmin totesin, hyvät ihmissuhteet ovat valtavan tärkeitä hyvinvoinnin kannalta. Maailma kaipaa kipeästi ihmisiä, joilla on tunneälyä, kyky asettua toisen ihmisen asemaan ja olla aidosti läsnä. Suorittamiseen ja tehokkuuteen pyrkivä yhteiskuntamme natisee jo pahasti liitoksistaan: lasten ja nuorten pahoinvointi on lisääntynyt räjähdysmäisesti, eikä ammattiin valmistuvilla ole enää mielenkiintoa näännyttää itseään työssä, joka ei tuota henkilökohtaista tyydytystä. Tarvitaan uudenlaista otetta, jolla jokaisesta saadaan nostettua esille se paras potentiaali inhimillisellä tavalla: myötäeläen ja kannustaen. Näitä taitoja vaativissa tehtävissä erityisherkkä on vahvoilla.

Mieti mikä on sinun uniikki osaamispatteristosi. Reitti omaan unelma-ammattiin ja elämään ei aina ole kristallinkirkas tai suoraviivainen, mutta se on mahdollista löytää. Vielä yhdeksän vuotta sitten tein markkinointihommia toisen palveluksessa ja haaveilin elämänmuutoksesta. En tiennyt yhtään mitä se olisi, tiesin vain haluavani tehdä töitä itsenäisesti ja asiantuntijatehtävissä. Se vaati rohkeutta ja monta mutkaa, mutta elämä kuljetti sinne, missä voin käyttää parasta osaamistani toisten ihmisten hyväksi. Se on mahdollista kun ottaa askeleen kerrallaan ja uskoo itseensä.


Kurkkaa uutuuskirja erityisherkille:

Myös kiltin voimakortit löytyvät verkkopuodista:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image