Addiktio on rakkauden korvike

Addiktio on aina rauhan, rakkauden, hyväksynnän tai läheisyyden korvike. Se valtaa mielen – ei sydäntä. Kun ihminen kokee jonkinlaista vajetta, ei hän aina osaa tai uskalla kääntyä sydämeensä, jossa vallitsee ikuinen tyytyväisyys ja tasapaino. Hän kääntyy sen sijaan mielensä ohjaamana jonkin turvallisen, enemmän tai vähemmän haitallisen, addiktion pariin.

Addiktio on sanana epämiellyttävä ja tuo usein mieleen alkoholin, peliriippuvuuden tai huumeet. Addiktioita on kuitenkin miltei kaikilla ihmisillä, ja monet niistä ovat jopa positiiviseksi miellettyjä. Vain asenne, sisäinen kokemus, määrittää onko kyseessä addiktio vai intohimo. Joku voi olla riippuvainen joogasta, joku taas henkisistä kursseista.

Sisäinen kokemus voi olla tunne siitä, että omaa suoritusta tulee parantaa, tai että suuri oivallus on jonkin työn takana. Tämän vajeen takia ihminen ei jätä itseään rauhaan, vaan ajaa itseään suorittamaan jotakin, tai hakee itselleen hyväksyntää vaikkapa yrittämällä olla paras.

Vaje voi ohjata ihmisen myös vaikkapa etsimään somesta jotakin piristävää, koska oma sisäinen rakkaudellisuus on hukassa, elämä liian hektistä, tai parisuhde jumissa. Addiktioon uppoutuminen tuntuu helpolta tavalta käsitellä tyytymättömyyttä kiireisessä arjessa, ongelmiin paneutuminen taas raskaalta ja epämiellyttävältä.

Voi silti hyvinkin olla, että saat sen, mitä eniten kaipaat, jos vaan uskallat myöntää todellisen halusi ja avata sydämesi.

Kun koet tarvetta kääntyä lohdukkeen puoleen:

  • Avaa itsesi rakkaudellisesti kaipuullesi, tunteillesi ja kaikelle inhimilliselle rikkinäisyydellesi. Voit avautua menemättä mukaan tarinoihin, joita mieli tilanteesta kertoo.
  • Anna tunteiden virrata ja purkautua – ja päästä niistä sitten irti.
  • Myönnä itsellesi, mitä oikeasti kaipaat ja tarvitset, ja mistä koet jääneesi paitsi.
  • Kuuntele ja hoivaa itseäsi kaikella mahdollisella hyväksynnällä ja rakkaudella, älä moiti itseäsi kaipuustasi tai addiktioista, joilla olet aidot tarpeesi sivuuttanut. Ole sen sijaan iloinen siitä, että näet nyt totuuden!

Addiktio voi muuntua elämäntilanteen mukaan. Jos olet päässyt jonkin addiktion yli, mutta sinut valtaa uudelleen tyytymättömyys elämääsi, saatat huomaamattasi kehittää uuden addiktion. Shoppailu voi muuttua sometukseksi, alkoholi työhön uppoutumiseksi tai liialliseksi kuntoiluksi.

Vaikkei addiktio veisi paljonkaan aikaa tai rahaa, se saattaa silti nakertaa tyytyväisyyttäsi.

Itsensä kanssa kannattaa olla tarkkana. Keskity omaan sisäiseen rauhaasi tai kokemuksesi rehelliseen kuuntelemiseen aina kun suinkin jaksat. Silloin pääset vapaaksi addiktion aiheuttamasta kireydestä, sekavuudesta ja tyytymättömyydestä.

Voit purkaa kaikki uskomukset rakkaudettomuudesta, suorittamisen tarpeellisuudesta, tarpeidesi näkymättömyydestä – aivan kaikesta, mikä saa sinut kääntymään pois mittaamattomasta rakkaudesta, joka hehkuu aina sisälläsi.


Mitran kirja Seksi ja läsnäolo – opas rentoon nautintoon sisältää paljon läsnäoloharjoituksia. Osta oma kappaleesi TÄSTÄ!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image