Eroista voi oppia, millainen on hyvä ja kestävä parisuhde

Mitä enemmän tiedän eroista, sitä enemmän tiedän toimivasta parisuhteesta.

Havahduin ajatukseen noin kaksi vuotta sitten, jolloin olin vielä identifioitunut eroasiantuntijaksi. En ollut ajatellut että minulle voisi olla tietoa paljoakaan toiselta puolelta. Kunnes eräs asiakaspari havahdutti minut näkemään toisin. Ymmärsin, että mitä enemmän minulla on tietoa siitä, mihin suhteet päättyvät, sitä paremmin oivallan, mikä voi toimia. Ajatus oli vahva. Viivyin löytöni seurassa ja aloin päivittää osaamistani myös teorian tasolla.

Hakeuduin parisuhdekeskus Katajan Solmuja parisuhteessa -neuvojakoulutukseen ja ilahduin: Kuinka valtavan hieno struktuuri! Koska olin vetänyt jo viidentoista vuoden ajan tarkkaan rakenteeseen perustuvia eroseminaareja, minulla oli vahva luotto samankaltaisen mallin toimivuuteen parisuhteen vahvistajana.

Kävin koulutusta samaan aikaan, kun kirjoitin Sinä selviät kyllä – Erovuoden matkaopas -kirjaani. Mitä kauemmin kirjoitin, sitä selvemmin pystyin integroimaan ajatuksia eri puolilta näkökulmia toisiinsa. Huomasin, että ero-opas oli ainakin yhtä paljon parisuhdetaitokirja.

Muistan kuinka nuorena naisena pelkäsin jo avioero-sanaa. Jos olisin uskaltanut pohtia jo ennalta haasteita enemmän, olisin ehkä voinut jopa toimia toisin.

Lähisuhteet ovat suurimmat opettajamme. Niissä tulemme näkyviksi itsellemme ja toisillemme. Parisuhde on ehkä haastavin, koska se on niin latautunut monin odotuksin ja osittain myös tiedostamattomin asioin.  Se voi kuitenkin myös opettaa meille huimasti, kunhan vain uskallamme kohdata pelkomme, toisemme ja ennen kaikkea itsemme. Sinä selviät kyllä – Erovuoden matkaopas sisältää loistavia parisuhdetta parantavia näkökulmia. Älä pelkää kirjan nimeä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image