Huussi, jossa voi nyt vaikka meditoida – ja 6 muuta toimivan huussin merkkiä — Biolan Eco kompostikäymälä vei hajut mennessään

Ostimme mökin syksyllä 2016. Myyntiesitteessä luki ”erotteleva huussi”. Aika pian meille selvisi, että erottelevalla tarkoitettiin säiliön pohjalle taiteltua vanhaa katiskaa. Oli siis totta, että erottelu saatiin aikaan, mutta tyhjennys… Ei siitä sen enempää.

Ihmettelin ääneen tätä kyhäelmää, ja kuulin, että hyvin perinteisesti kesämökkien huussit ovat yksittäisten ihmisten innovaatioiden lopputulosta. Eikä siinä mitään, jos homma toimii, mutta meillä kakkakatiskan lisäksi oli kaksi muutakin ongelmaa: tavara ei alkanut maatua säiliössä ja säiliö puski kaikki hajut huussiin.

Kerroin huussistamme Biolanin edustajalle, joka sitten ehdotti, että mitäpä jos vaihtaisimme Biolanin kompostointikäymälä ecoon ja kokeilisimme, paraneeko kokonaiskokemus.

Vuoden testaamisen jälkeen 7 asiaa on muuttunut:

1. Huussissa ei enää haise! Biolan kompostikäymälä eco on varustettu hyvin toimivalla painovoimaisella ilmanvaihdolla. Hajut kulkeutuvat ilmanvaihtoputken kautta suoraan ulos.

2.  Koska huussissa ei ole enää hajua, kärpäset ja muut mönkiäiset (joita oli todella paljon) ovat pysyneet poissa.

3. Kun ilma on raikas ja öttiäiset kadonneet, vedin innokkaasti mäntysuopapesun koko huussiin ja pesin vanhat raadot veks. Ennen pesua seinät näyttivät siltä, ettei projektista selviä ilman maalausta, mutta kun sain hinkattua kaiken puhtaaksi, huussi alkoi näyttää hyvältä. Sitä paitsi pinnassa oli sininen maali, mikä perimätiedon mukaan pitää kärpäset loitolla (heh, väri ei ollut aiemmin toiminut, mutta nyt toimii!).

4. Kun huussi oli puhdas, teki mieli alkaa sisustaa huussia viihtyisäksi. Vanhat hyllyt ja peilit saivat vähän maalia pintaan, ja seinät saivat muitakin väriläiskiä. Nyt uskalsin tuoda äitini virkkaamat valkoiset verhotkin kaunistamaan istuntoja.

Peilin Olet ihana -kepit ovat tuttuja myös Tsemppikirjasta.

5.  Kun huussin visuaalista viihtyvyyttä parannettiin, vieraat alkoivat kommentoida, kuinka ihana huussissa oli käydä – monella kun on hieman traumaattisia kokemuksia hajuisista, öttimöttiäisistä ja nuhjuisista huusseista. Yksi ystävä oli ollut juuri pidemmän jakson sairaalassa, ja kertoi vain istuneensa huussissa ihailemassa värejä ja kauneutta. Niinkin voi huussissa käydä 😀

6. Huussin tyhjentäminen on myös nyt hyvin erilaista: luukusta lapioidaan ulos multaa. Eikä se haise. Meidän nelihenkisen perheen päivittäisellä kesäkäytöllä tavara ehtii hyvin maatua tyhjennysten väleissä, mutta kun kesävieraita oli enemmän, jouduimme tyhjentämään hieman turhan tiheään. Kannattaa vierasruuhkissa huomioida myös, että nestekanisteri on suht pieni.

7. Huussissa voi nyt vaikka meditoida!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image