Kiireinen viikko takana? Nyt relaamaan siitä! – 5 vinkkiä nollaukseen

Tiedätkö sen tunteen, kun rojahdat raskaan työpäivän jälkeen sohvalle ja yrität rentoutua, mutta olosi on kaikkea muuta kuin levollinen?  Ajatuksesi poukkoilevat ja päässäsi suhisee, kun käyt läpi kaikkea päivän aikana tapahtunutta. Asioita, jotka jäivät painamaan mieltäsi, kaikkea sitä, mikä jäi tekemättä tänään ja mikä odottaa sinua huomenna. On vaikea pysyä läsnä ja nauttia tästä hetkestä. Se on kaikkea muuta kuin rentouttava olotila, eikö?

Vaikka ajatus illasta kotisohvalla voi tuntua houkuttelevalta, se ei välttämättä ole hyvä vaihtoehto. Levollisen mielentilan löytäminen työpäivän jälkeen on keskeistä palautumiselle, läsnäololle ja stressinhallinnalle. Lisäksi se auttaa sinua suuntaamaan kohti hyviä yöunia. Sillä, miten vietät iltasi, on siis paljon merkitystä.

Tässä viisi hellivää iltarutiinia, jotka auttavat sinua rentoutumaan raskaan työpäivän jälkeen, nukkumaan paremmin ja heräämään seuraavaan aamuun entistä ehompana – keho ja mieli kiittäen.

1. Liiku kevyesti

Kevyt liikunta auttaa kehoa ja mieltä palautumaan. Käy rauhallisella iltakävelyllä, venyttele tai tee muutama lempeä jooga-asana. Katso mallia esimerkiksi täältä ja nosta jalat ylös seinää vasten. Mikäli ajatukset meinaavat edelleen palata päivän tapahtumiin, keskity rauhalliseen hengittämiseen ja kehosi tuntemuksiin. Hengitä erityisesti siihen kohtaan kehoa, jossa tunnet jännitystä.

2. Sulje elektroniikka ja mobiililaitteet ajoissa

Keskity olemaan online itsellesi. Sulje elektroniikka, mukaan lukien televisio ja Netflix, mahdollisimman aikaisin. Ota tavaksi laittaa mobiililaitteesi offline-tilaan tiettyyn aikaan illasta. Facebook, Pinterest, Instagram, Twitter ja sähköposti odottavat kyllä. Mobiilipaastoaminen auttaa myös saamaan paremmin unta, kun älypuhelimen kirkas valo ei huijaa kehoa luulemaan, että on päiväsaika.

3. Luo kotiisi rauhoittava tunnelma

Himmennä valoja, sytytä kynttilöitä ja laita rentouttavaa musiikkia soimaan. Anna kehollesi viesti, että on aika rauhoittua ja valmistautua lepoon.

4. Tee makuuhuoneestasi houkutteleva

Tee makuuhuoneestasi levon keitaasi.  Panosta kunnon sänkyyn, sinulle sopivaan tyynyyn ja pehmeään peittoon. Kiinnitä huomiota myös siisteyteen ja seesteiseen värimaailmaan. Tuuleta huone tarvittaessa. Houkutteleva nukkumisympäristö auttaa pitämään kiinni säännöllisistä nukkumaanmenoajoista. Jos olet huono nukahtamaan, anna itsellesi vähintään tunti rentoutumisaikaa ennen nukkumaanmenoa.

5. Lue tai kirjoita stressi pois

Lukemisen avulla voit kiinnittää huomiosi jonnekin muualle kuin pään sisäiseen meteliin. Se on myös oiva tapa rentoutua ja vähentää stressiä. Toisille taas sopii paremmin kirjoittaminen. Kun saat huolesi ylös paperille, voit samalla siirtää ne symbolisesti pois mielestäsi. Kirjoittamalla on myös mahdollista käsitellä ja vapauttaa päivän aikana koettuja negatiivisia tunteita. Kun opit tunnistamaan ja kohtaamaan stressin takana olevia tunnetiloja, sinun on helpompi päästää niistä irti.

Lähteet: UnikortitThrive Global , Mind body green ja Meri Mort, 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image