Kirje ystävälle: “Olet minulle tärkeä, vaikka et aina sitä koe”

Ystäväni,

kirjoitan tätä sinulle hetkessä, kun olen juuri palannut kotiin ystäväni luota. Ystäväni menetti lapsensa viime viikolla ja kävin hänen luonaan viemässä kynttilöitä ja ruokaa ja halauksia ja lohtua suruista suurimmassa. Lähtiessäni halasin häntä ja sydämeni pohjasta totesin hänelle, että mitä apua hän ikinä tarvitsisikaan ja mihin kellonaikaan hyvänsä, olisin käytettävissä. Auttaisin kaikin mahdollisin tavoin ja siltikin jokainen teko tuntuisi hyvin pienelle ison menetyksen rinnalla.

Kotiin ajaessani tajusin, että rakas ystäväni, yhtä lailla sinäkin ansaitset minulta ihan saman, vaikka et olisikaan suuressa surussa. Vaikka ihan vain olisit vain. Ansaitset sen silti. Olet ihan yhtä arvokas, vaikka huolesi olisivatkin pieniä tai mitättömän oloisia tähän verrattuna. Ansaitset kaiken avun ja tuen ja rakkauden ilman mitään näkyvää syytä. Ihan vain siksi, että olet.

Haluan myös sanoa sinulle, että olet tärkeä. Olet oikeasti merkityksellinen ja tärkeä. Olet minulle tärkeä, vaikka aina et konkreettisesti sitä aina näe tai koe. Olet ihan paras. Kaikki sinussa on täydellistä juuri noin. Vaikka joskus vuosia sitten sanoit tai teit jotain hölmöä tai jätit sanomatta tai tekemättä tärkellä hetkellä jotain, olet saanut sen jo anteeksi. Kaikki on hyvin. Ihan varmasti.

Ajattelen sinua usein. Monesti tulet mieleeni hetkellä, jolloin ei ole sopiva aika soittaa tai laittaa viestiä. Muistan sinut ehkä kuullessani lempibiisisi radiossa tai pestessäni käteni saippualla, jonka sain sinulta lahjaksi. Muistan ehkä sinut ja mökkireissumme 12 vuotta sitten, kun vedän jalkaani kauhtuneet parhaat päivänsä nähneet kalsarit, joita en ole raskinut heittää roskiin siksi, että sain ne lahjaksi sinulta. Ajattelen sinua, vaikka en tänäänkään saanut soitettua. Ja kiitän vielä monta viikkoa mielessäni viime puhelustasi, jolloin soitit minulle vain siksi, että sinulla oli ikävä ja halusit kuulla ääneni.

Haluan, että tiedät, että uskon sinuun. Vaikka kukaan muu ei uskoisi, minä uskon. Ja joku viisas on sanonut, ettet voi epäonnistua, jos yksikin ihminen uskoo sinuun. Näen sinut jo toteuttamassa unelmiasi; avaamassa ikiomaa K-kauppaasi tai tekemässä suosittua TV-ohjelmaasi tai opiskelemassa psykologiksi tai onnistumassa rakkaassa lajissasi olympialaisissa tai kirjoittamassa intohimostasi kirjan tai toteuttamassa sen lomamatkan, josta olet haaveillut tai viimein löytämässä unelmiesi työn tai saamassa sen kodin, josta haaveilit. Minä uskon sinuun.

Haluan, että tiedät, kuinka kiitollinen olen siitä, että olet olemassa ja olet elämässäni. Olet aivan erityinen. Haluan juhlistaa jokaista hetkeä kanssasi. Tiedän, ettet ole tullut elämääni sattumalta vaan olet suuri lahja ja osa isompaa suunnitelmaa. Olet ihmeellinen.

Nämä kaikki sanat haluan sanoa sinulle. Nämä kaikki sanat haluan kietoa ympärillesi kuin lämpöisen peiton, joka antaa lohtua, toivoa, lämpöä ja suojaa. Nämä kaikki sanat haluan sanoa myös minulle. Nämä kaikki sanat haluan sanoa myös minulle, kun opettelen olemaan paras ystävä itselleni.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image