Tunnetko sinä tällaisen uuden ajan prinsessan? – 11 merkkiä todellisesta tyttöenergiasta

Perinteisten prinsessasatujen prinsessa ei ehkä ole enää nykytyttöjen esikuva, mutta ovatko nämä uuden ajan prinsessan, Prinsessa Pikkiriikin, 11 piirrettä tuttuja? Lainaukset ovat kirjasta Prinsessa Pikkiriikin talvi.

1. Tukka on takussa – ja se on ihan ok

”Kun Pikkiriikkiä katselee, voi ehkä arvata, ettei hän olekaan ihan mikä tahansa prinsessa: hänen koipensa ovat laihaakin laihemmat, mekossa on aina muutama läntti pinaattisoppaa ja hiuksetkin ovat vähän takussa, koska Pikkiriikki ei tykkää tukan kampaamisesta sitten yhtään – ei vaikka siihen laitettaisiin miten paljon Niiskuneidin kampaussuihketta tahansa.”

2. Huone on pääosin sekaisin

”Pikkiriikki ryhtyi etsimään kyniä, ja siinä sitä kuulkaas olikin etsimistä. Pikkiriikin huoneessa ei nimittäin mikään pysynyt koskaan tallessa, koska joku ikävä turjake kävi aina sotkemassa hänen tavaroitaan ja piilottamassa niitä.”

3. Saattaa ilmetä pientä hienousvaateallergiaa…

”Pikkiriikki aukaisi vaatekaapin, mutta siellä oli vain kauniita mekkoja ja muutamat tyhmät samettihousut, joita ei kyllä pitänyt päällään kukaan, joka halusi olla hieno ja nauttia elämästään.”

4. Elämänilon arvostaminen

”Pikkiriikistä oli kummallista, miten ne saattoivat katsella niin turhia ja tylsiä ohjelmia illasta toiseen. Ei ihme, etteivät aikuiset ymmärtäneet iloisesta elämästä yhtikäs mitään.”

5. Rehellisyys ennen kaikkea

Pikkiriikki: ”– Anteeksi Urpo, että minä olen joskus vähän rasittava, vaikka niin olet kyllä sinäkin. Rakas, mutta rasittava.”

6. Omanarvontunto kohdallaan

Pikkiriikki tarinoi Urpo-veljelleen: ”– Olipa kerran eräs hirveän huikea prinsessa nimeltään Tuhkimo, joka oli kuitenkin sillä tavalla pikkuisen pälikkä, että se teki aina mitä muut määräsivät. – – – Tuhkimo siivosi ja siivosi, mutta eräänä päivänä sen sisällä heräsi rohkeus. SIISTI HUONE KERTOO SIELUN TYHJYYDESTÄ, se kailotti niin kovaa, että kaikilla ilkimyksillä lensi kakkapökäle pöksyyn.”

7. Luovuuden hyödyntäminen

”Ruoaksi oli perunamuussia ja kastiketta, josta tulikin perunamuussia ja mansikkahilloa, koska äiti ei ollut tarkkana, vaan katseli olohuoneessa televisiota.”

8. Itseluottamus kohdallaan

”Jussilan mäessä oli yhteensä kolme hyppyriä, joista ensimmäinen oli vauvoille, toinen tavallisille ja kolmas uljaille sankareille. Koska Pikkiriikki, Pöjöläinen ja Makkara olivat selvästi sankareita, he kurvasivat suoraan Jussilan mäen päälle.”

” – Tokko he mahtavat uskaltaa – ei aikuisilla ole sellaisia voimia kuin meillä, pohti Pikkiriikki, ja siinä hän oli kyllä aivan oikeassa, sillä äidit ja isät pitivät enemmän pehmeistä sohvista ja jorinaohjelmista kuin hurjista hyppyreistä ja pöllyävästä lumesta.”

9. Myötätunto toimii

” – No se on selvä se, sanoi isä. – Mutta jotta voi lentää kuuhun, pitää olla puhtaat hampaat ja puhtaat korvat, joten mars iltapesulle siitä.

Selvästikään isä ei ymmärtänyt autolla ajamisesta yhtikäs mitään, sillä ei kaasun painamisessa mitään hampaita tarvita. Pikkiriikki ei kuitenkaan viitsinyt sanoa siitä isälle mitään, koska isä näytti niin kovin tyytyväiseltä – hän kun sai niin harvoin olla oikeassa.”

10. Näkökulman vaihtamisen taito

Pikkiriikki pohtii: ”– Kun minä söin Urpon suklaakalenterin, niin sehän olisi voinut olla myös palvelus, sillä suklaa on hirveän epäterveellistä.”

11. Hymy on paras kaunistus

“Pikkiriikin hymy kuitenkin ulottuu korvasta korvaan ja silmät ovat päivänsäteitä täynnä, ja kaikkihan me tiedämme, että se on oikeastaan ainoa juttu, millä on mitään väliä prinsessahommissa.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image