Innostavat tavoitteet saavat sinut haluamaan, että unelmasi toteutuvat

Muutos pakottaa pois tutulta ja turvalliselta mukavuusalueelta ja tuntuu siksi epämukavalta ja pelottavalta.

Itsen tunteminen sekä omien tavoitteiden kirkkaus lisäävät rohkeutta.  Itselle rakkaiden, omien arvojen mukaisten ja merkityksellisten asioiden tunnistaminen. Mitä haluaa, miksi haluaa, miten haluaa, kenen kanssa haluaa.

Jos unelmasi ei millään lailla pelota, se ei ole tarpeeksi suuri.

Kun mietit tavoitteitasi, niin aivoissasi vapautuu dopamiinia, joka saa sinut haluamaan todella tehdä asioille jotakin. Se auttaa sinua ottamaan vastuun itsesi johtamisesta.

Tavoitteellisuuden merkityksestä ollaan montaa mieltä. Yhdessä ääripäässä ovat tarkasti määriteltyjen, mitattavien tavoitteiden ja suunnitelmien kannattajat, joiden mielestä unelmien eteen on myös nähtävä kovasti vaivaa. Toisessa taas ne, joiden mukaan unelmat ja oma kutsumus ovat toteutettavissa ilman ponnistuksen häivääkään. On vain ilmaistava maailmankaikkeudelle oma tahtonsa, sitten odotettava ja vastaanotettava.

Itse uskon molempiin ja paljoon näiden väliltäkin. Hyödynnän iloisesti sekä konkreettisia ja mitattavissa olevia tavoitteiden ja välietappien suunnitelmia että tiedostamattoman (alitajunnan) mieletöntä voimaa.

Kun haluat muutosta, tee itsellesi sinun näköiset, innostavat ja ryhtymiseen houkuttelevat tavoitteesi. Sovella vaikka jotain näistä.

1. Mieti mitä haluat

Tavoitteet antavat sinulle tärkeää tietoa siitä, mistä pidät ja mistä et. Tekemisesi päämäärän on hyvä olla selkeä, mutta se ei saa olla päähänpinttymä. Kyse on siitä, että pysähdyt miettimään, mitä todella haluat. Onnellisuus ei synny siitä mitä saavutat, vaan siitä mitä teet joka päivä.

Kuuntele sydäntäsi ja listaa asioita, jotka täyttävät sinut intohimolla, innostuksella ja rakkaudella ja ovat linjassa arvojesi kanssa.

Tavoitteet helpottavat valintojasi. Valintojen vaikeus on siinä, että niitä seuraa aina muutos. Mitä kirkkaampi suuntasi, sen helpompia valintasi.

Tavoitteet haastavat sinut toimimaan, kunhan huolehdit siitä, että haasteet kohtaavat kykysi sopivassa suhteessa.

Innostavat ja osaamiseesi nähden sopivalle tasolle asetetut tavoitteet auttavat sinua myös oivaltamaan, että sinun on mahdollista saavuttaa unelmasi.

2. Mieti mistä syystä haluat

Miksi haluat, on tärkeämpää, kuin mitä haluat. Syyt, joiden vuoksi pidät muutosta tärkeänä ovat motivaatiosi voimanlähde. Mitä merkityksellisempiä syyt ovat, sen vahvempi on motivaatiosi ja sen todennäköisempää myös onnistumisesi.

Vahva motivaatio ja muutosvoima kumpuavat syvältä sisältäsi, kun tiedät muutoksen koituvan hyväksesi ja parantavan elämääsi.

3. Mieti, miten voit saavuttaa sen, mitä haluat

Edelleen tärkeämpää, kuin mitä haluat, on miten toteutat unelmasi. Mikä olisi sinulle oikea tapa ja reitti? Onko mahdollisuuksia kenties useampia?

Kohdista huomiosi itse tekemiseen, niin siitä tulee päämääräsi. Älä tee koskaan mitään päämäärän vuoksi, vaan siksi, että rakastat itse tekemistä.

Kaikki työskentely päämäärän saavuttamiseksi tapahtuu tässä ja nyt.

4. Mielikuvittele

Mielikuvittelu ei ehkä korvaa toimintaa, mutta se saa sinut janoamaan sitä.

Etenkin visualisointi siitä, miten teet päämäärääsi pääsemisen. Tuskin mäkihyppääjäkään mielikuvittelee itseään palkintopallille. Sen sijaan hän visualisoi onnistuneen hyppysuorituksen sentti sentiltä yhä uudelleen ja uudelleen, niin että se tallentuu alitajunnan muistiin. Myös solumuistiin, kuten oikeakin harjoittelu.

Tiedostamattomalla mielellä on mieletön voima. Se hoitelee yli 90 prosenttia hommistamme. Sen kyvyt jäävät kuitenkin käyttämättä, ellemme ohjaa sitä tietoisesti. 

Ajatuksesi huijaavat. Luulet niiden olevan totta, vaikka ne ovat vain ajatuksia. Hyvässä ja pahassa. Mutta sinäkin voit huijata ajatuksiasi. Valjastaa ne tietoisesti työskentelemään hyväksesi. Samalla valjastat alitajuntasi.

Kun tiedät mitä haluat, sinun on mahdollista saada alitajuntasi hyväksymään ajatuksesi ja toiveesi. Tulet huomaamaan, että alitajuntasi ryhtyy apuriksesi.

5. Päästä irti ja nauti siitä, mitä on

Aito muutos edellyttää luottavaista mieltä sekä rentoa ja joustavaa asennetta. Pyrkimistä pyrkimättä.

On tärkeää, että säilytät avoimen mielen ja sydämen ja olet valmis korvaamaan suunnitelmasi löytäessäsi parempia. Tavoitteiden tarkoitus ei ole kangistaa sinua kaavoihin. Ne ovat hyödyllinen työkalu – hyvä renki, mutta huono isäntä.

Tavoitteet eivät saa myöskään johtaa suorittamiseen eivätkä väkisin läpi harmaan kiven puskemiseen. Molemmat ovat energian haaskaamista ja saavat sinut voimaan huonosti. Ne jumittavat, hidastavat, estävät, turhauttavat ja stressaavat. Usein uuvuttavatkin, koska niihin liittyy paljon huonoja tunteita.

On tärkeää, että säilytät vastoinkäymisissäkin rentouden ja myönteisen tunneyhteyden unelmaasi ja tekemiseesi. Sinä voit ja sinun tulee johtaa omia toimiasi, mutta lopputulokset eivät ole pomotettavissasi.

Asiat eivät aina mene, kuten haluat ja olet suunnitellut. Luota siihen, että sillekin on syynsä. Syyt, jotka ymmärrät myöhemmin. Varallesi on olemassa jotain muuta – kenties vielä parempaa.


Odotan tapaavani sinut valmennuksissani, joihin voit tutustua tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image