4 asiaa, mitä naisena toivon mieheltä

Teemu Syrjälä kirjoitti loistavan ja puhuttelevan tekstin otsikolla ”4 asiaa mitä miehenä toivon naiselta”. Inspiroiduin kirjoittamaan aiheesta naisellisen vastineen. Tämä teksti on luonnollisesti vain minun näkökulmani naisen toiveisiin.

Naisena toivon mieheltä…

Vastuun ottamista

Moni nainen joutuu elämään aika miehisesti ja pärjäämään kotona ja töissä yli omien voimavarojensa. Nainen osaa ja on taitava ja pystyy huolehtimaan hyvin monesta asiasta yhtä aikaa, mutta se ei tarkoita sitä, että nainen voisi velvollisuuksiensa kanssa hyvin.

Suomalainen nainen on hyvin vastuullinen. Ylivastuullinen nainen kannattelee miestä ja on hänelle kuin äiti eikä nainen. Naisesi ei ole sinun äitisi, vaikka hän lastenne äiti olisikin. Älä erehdy luulemaan, että pyykkisi pesevä ja ruokasi laittava nainen olisi tyytyväinen. Kiukku ja katkeruus hiipivät hitaasti naisen sisimpään ja se kiltti tyttö, johon ihastuit, alkaa muuttua noita-akaksi.

Nainen kokee usein syyllisyyttä siitä, että väsyy eikä jaksa suorittaa – on niin paljon tekemättömiä töitä. Miehen on hyvä nähdä naisen väsy, antaa huilaamiselle lupa ja järjestää asiat niin, että nainen saa levätä. Vinkki: mitä väsyneempi nainen on, sitä pontevammin hän suorittaa ja tappelee pysähtymistä ja lepäämistä vastaan.

Naiselle liika vastuu tekee oikeasti huonoa, se sairastuttaa naisen. Jos nainen tarjoaa sinulle vastuuta, ota vastuusta koppi. Ja jos ei tarjoa, ota vaivihkaa naisen taakasta puolikas itsellesi. Ylivastuullisesta naisesta tulee väsynyt ja vihainen taakankantaja, joka kontrolloi, pitää lankoja yksin käsissään, näivettyy ja menettää yhteyden itseensä.

Parisuhteen tärkeänä pitämistä

Vastuun ottaminen tarkoittaa myös hereillä olemista suhteen eteen. Naiset pohtivat paljon parisuhteitaan, jakavat keskenään, mutta jäävät usein yksin siinä kohtaa, kun suhdetta pitää alkaa erityisesti hoitaa kriisin tai muun erityistilanteen vuoksi.

Hyvin moni mies kieltäytyy esimerkiksi pariterapiaan lähtemisestä. Vastuun ottaminen tarkoittaa myös sitä, että mies ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan työstämällä vanhoja haavojaan tai esimerkiksi riippuvuusongelmaa, ottamalla vastuun omasta osuudestaan parisuhdetaidoissa ja tilanteissa, joissa pitää katsoa omaa osuuttaan ongelmakohtiin ja pitämällä huolta fyysisestä hyvinvoinnistaan ja puhtaudestaan. Jos nainen sanoo, että hänellä on suhteessa paha olla, ota se todella todesta.

Nainen toivoo mieheltä hereillä olemista keskinäisen suhteen äärellä, suhteen tärkeänä pitämistä ja yhteistä työtä, jonka parisuhteen hoitaminen vaatii. Naiset pohtivat eroa usein pitkään ja hartaasti. Odottavat ja toivovat muutosta, selittävät miesten välinpitämättömyyttä parhain päin ja lopulta tekevät päätöksiä, jotka saattavat tulla miehelle yllätyksenä.

Läsnäoloa ja yhteyttä, ei ongelmanratkaisua

Läsnä oleminen on aistien äärellä olemista. Se on sitä, että keho ja mieli ovat samassa osoitteessa. Voitko laittaa tv:n, tietokoneen ja puhelimen kiinni ja antaa naisen olla etusijalla? Vain läsnä olemalla voi kuulla ja rakentaa yhteyttä. Henkisesti lukemattomia kertoja hylätty nainen tuntee olonsa yksinäiseksi ja tyhjäksi.

Yleensä nainen kaipaa yhteyttä. Moni nainen on yhteydenrakentaja. Naiset keskenään luovat yhteysverkostoja, mutta nainen kaipaa yhteyttä omaan mieheensä enemmän kuin miehet osaavat arvatakaan. Yhteyden rakentamisen tapoja on monia, mutta kyllä perinteinen puhuminen ja koskeminen (ilman että vongataan seksiä!) ovat usein ihan riittäviä yhteyden luomisen tapoja.

Moni mies menee naisen kanssa eksyksiin siinä, että hän yrittää ratkaista naisen ”ongelmaa”. Olen huomannut, että naisen tunteet; suru, kiukku tai muu ”negatiivinen” tunne on miehelle hankala ja herättää syyllisyyttä ja avuttomuudentunnetta. Naisen tunne ei ole ongelma, mutta se ettei tunnetta hyväksytä ja oteta vastaan, on naiselle ongelma. Anna naisen kertoa, ota tunne vastaan, tue ja vahvista ja nainen kehrää kuin kissa.

Naiseuden ja ilon vaalimista

Nainen on kaunis kuin kukkanen ja herkkä kuin perhonen. Naiseus on naiselle vaikea laji. Vaali naisen iloa kaikin tavoin. Ota selvää, mitä naisesi kaipaa kohotakseen ja vahvistuakseen naisena; pitääkö kukista tai muista lahjoista, kauniista sanoista, halista, yhteisestä ajasta…

Nainen toivoo mieheltä oman kehonsa täydellistä hyväksyntää kaikissa elämäntilanteissa. Ihaile, näe naisen kauneus ja kerro se kauniisti. Naisen keho on herkkä suojelukohde, johon ei saa tehdä haavoja henkisellä eikä fyysisellä väärinkohtelulla. Naisen elämään kuuluvat olennaisesti hormonivaihtelut, jotka riepottavat naisen kehoa ja mieltä. Älä naureskele tai tee pilkkaa aiheesta, joka on yksi naiseuden ydin.

Nainen kaipaa miehen voimaa ja vahvuutta oman naiseutensa tueksi. Miehen henkinen voima saa naisen tuntemaan iloa. Kun mies seisoo jalat vahvasti maassa ja katsoo naista hyväksyvästi, nainen saa mahdollisuuden luomiseen ja iloon. Kupliva ja kieppuva nainen voi hyvin. Hän nauraa ja luo ja jakaa omastaan niin, että mies pääsee ilosta osalliseksi.

Henkisesti vahvan miehen ei tarvitse luoda naiselle sääntöjä, rajoittaa vapautta eikä olla mustasukkainen. Nainen kaipaa miehen vakautta ja pelottomuutta. Kun nainen on heikko, hän kaipaa tukea, kohottamista ja suojelemista. Ei nainen mihinkään karkaa, jos saa pitää vapautensa. Vankilaan sidottu nainen on se, joka karkaa toisen matkaan tai muuten vaan omille teilleen. Lapsellinen huomion kerjääminen ja kitinä sammuttavat ilon ja vapauden. Nainen kaipaa naiseuden suojelemista, äitiyden ja koko perheen suojelemista.

Kun vastuun ottaminen, naisen ja parisuhteen tärkeänä pitäminen, läsnäolo ja yhteys sekä naiseuden vaaliminen ovat ainakin jossain määrin kohdillaan, avautuu nainen myös seksuaalisuudelle. Naisen kipinä nousee yhteydestä ja läsnäolosta, kehon hyväksymisestä ja siitä, että miehelle naisen nautinto on tärkeää.

Mitä sinä toivot mieheltäsi tai naiseltasi?

Tekstin kuva: Mika Wallasvaara

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image