Teksti: Hanna-Leena Turpeinen
Isäni on mestarikokki. Hän tekee mielestäni muun muassa maailman parasta pizzaa. Pizzapohja on ohut ja rouskuvan rapea. Myös tomaattikastike on täynnä makuja ja päälliset on valittu tarkoin tukemaan toinen toistaan.
Mielestäni pizzojen salaisuus taitaakin itseasiassa piiloutua juuri tomaattikastikkeeseen. Se antaa vankan pohjan muille mauille. Näillä vinkeillä olen maustanut myös omia pizzojani siitä saakka. Rohkaisenkin sinua käyttämään ennakkoluulottomasti mausteita ja loihtimaan tomaattikastikkeen itse, näin saat makuelämyksestä entistäkin herkullisemman. Tässä mehevän mausteinen reseptivinkki seuraavaan pizzapäivääsi.
MOZZARELLAPIZZA
Ohjeesta tulee 1 pellillinen / tai 2 kpl pyöreitä pizzoja
PIZZAPOHJA
1 ps Farina Pizza-ja piirakkapohjaseosta
0,5 ps kuivahiivaa
2,25 dl vettä
1 rkl kookosöljyä
VAIHE 1) Kuumenna vesi noin 42 asteiseksi
VAIHE 2) Sekoita veden joukkoon kaikki loput aineet ja anna taikinan tekeytyä liinan alla jääkaapissa noin 30 minuuttia
VAIHE 3) Kauli valmis taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen haluamaasi pizzapohjan muotoon
TOMAATTIKASTIKE
Noin 240 g tomaattipyreetä
5-6 valkosipulin kynttä
noin 2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl kuivattua oreganoa
pari ripausta mustapippuria
(kuivattua chiliä maun mukaan)
VAIHE 1) Silppua valkosipulit hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki tomaattikastikkeen aineet yhteen. Maista kastiketta ja lisäile makuja tarvittaessa.
TÄYTEIDEA
1 paketti luomu mozzarella juustoa
Tuoretta basilikaa
Serrano-kinkkua
Kirsikkatomaatteja
NÄIN TEET PIZZAN
VAIHE 1) Valmista pohja
VAIHE 2) Voitele pizzapohja tomaattikastikkeella
VAIHE 3) Viipaloi muutama mozzarellapala pizzapohjan päälle ja paista uunin keskiosassa, 225 asteessa kunnes pinta alkaa kevyesti ruskistua
VAIHE 4) Lisää loput raaka-aineet pizzan päälle tuoreena ja nauti
Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Vuohelan Herkun kanssa.