Assistentista parantajaksi – Tieni isoon elämänmuutokseen

suvi_blogi1

Sisäisen äänen viesti

Muistan vieläkin sen hetken 17-vuotiaana, kun Tapiolan lukion auditorion lavalla seistessäni mieleeni nousi vahvasti ajatus, että minun kohtaloni on jotain aivan muuta kuin perinteinen yhdeksästä viiteen –elämä. Siitä mitä se tulisi olemaan, minulla ei ollut mitään aavistusta. Elämä eteni varsin tavanomaiseen tapaan: kirjoitin ylioppilaaksi, pääsin opiskelemaan ja tein opinnot sinnikkäästi loppuun vaikka tunsin olevani täysin väärässä oppilaitoksessa. Uskomus ”Se minkä aloittaa, täytyy viedä kunnialla loppuun” soi päässäni. Kadehdin opiskelukaveriani, joka löysi oman juttunsa ja vaihtoi rohkeasti koulua.

Opiskelujen loppusuoralla pääsin töihin Nokia Networksiin henkilöstöassistentiksi. Koin ylpeyttä saadessani pestin niin arvostetusta yrityksestä, mutta itse työ osoittautui yksitoikkoisuudessaan puuduttavaksi ja huonojen johtamistaitojen takia henkisesti kuormittavaksi. En myöskään pitänyt siitä, että joku toinen saneli sen mitä minun pitää tehdä, miten se pitää tehdä, ja milloin saan pitää lomaa. Unelma itsenäisestä asiantuntijatehtävästä kyti sisälläni. Työuupumuksen seurauksena päätin vaihtaa työnantajaa ja päädyin yli seitsemäksi vuodeksi tunnettuun suomalaiseen muotitaloon markkinointiassistentiksi. Sinä aikana perustin perheen ja toisen äitiyslomani aikana sisäinen kutsumus tehdä jotain merkityksellisempää todella roihahti liekkeihin äitini vakavan sairauden myötä. Ajattelin ettei minulla ole elämää hukattavaksi, ja samalla halusin oppia pitämään mahdollisimman hyvää huolta itsestäni ja löytää keinoja siihen, miten voin auttaa myös muita.

Toisen äitiyslomani aikana sisäinen kutsumus tehdä jotain merkityksellisempää todella roihahti liekkeihin äitini vakavan sairauden myötä.

Sisäinen palo vie eteenpäin

Ryhdyin hoitovapaalla ollessani opiskelemaan kaikkea mahdollista mikä liittyy henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin: mielen voimavarat, positiivinen psykologia, psyykkinen valmennus, energialääketiede, ravitsemus. Valmistuin lyhyessä ajassa Elämäntaidon valmentajaksi, NLP-kouluttajaksi, reikihoitajaksi, ja ThetaHealing-opettajaksi. Tiesin haluavani auttaa ihmisiä voimaan paremmin, sillä ymmärsin nyt äitini kuolemaan johtaneen sairauden henkiset ja energeettiset taustatekijät. Ryhdyin tekemään vapaaehtoistyötä NLP-Akatemialla ja Uskalla Innostua –tiimissä. Rohkeuteni ei kuitenkaan vielä riittänyt siihen, että olisin jättänyt päivätyöni ja hypännyt täysin rinnoin uuteen. Palattuani töihin toisen hoitovapaani päätyttyä, elämä teki ratkaisun puolestani: sain lähtöpassit tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

Rohkeasti kohti uutta

Olin kauhuissani ja riemuissani yhtä aikaa. Kymmenen kuukautta keräsin rohkeutta perustaa oman yrityksen ja ryhtyä täysipäiväiseksi valmentajaksi ja energiahoitajaksi. Tärisevin käsin kannoin yrityksen perustamiskaavakkeet Patentti- ja rekisterihallitukseen. Siitä se lähti – turhauttavan hitaasti – mutta lähti kuitenkin. Kuin ihmeen kaupalla selvisin kerta toisensa jälkeen yrittäjäntaipaleella eteeni tulleista haasteista ja aina kun mietin lopettamista jonkin vastoinkäymisen uuvuttamana, tapahtui jokin ihme, joka palautti uskoni itseeni ja käänsi vaikean tilanteen voitoksi. Tämän ansiosta minulle on vuosien mittaan kehittynyt vankka usko siihen, että kun kuljemme itsellemme oikeaa polkua, elämä kyllä avittaa meitä eteenpäin.

Minulle on vuosien mittaan kehittynyt vankka usko siihen, että kun kuljemme itsellemme oikeaa polkua, elämä kyllä avittaa meitä eteenpäin.

Vinkkejä muutokseen

Mitä vinkkejä elämänmuutokseen voisin sinulle antaa kokemukseni pohjalta?

  1. Kuuntele mitä sydämesi kuiskii – se on viisaan sielusi puhetta.
  2. Käytä järkeä, mutta älä koita ratkaista sitä mikä on sinun paikkasi tässä maailmassa puhtaasti järjellä. Pelkät järkiperusteet tuottavat monesti suht’ turvallista, mutta valitettavan merkityksettömältä tuntuvaa elämää. Kiinnitä huomiota siihen mistä innostut ja minkä pariin voisit uppoutua tuntikausiksi.
  3. Tunne itsesi. Jos taloudellisten riskien ja stressinsietokykysi on alhainen, tee sellainen suunnitelma jota noudattamalla turvaat taloudellisen selustasi ja voit siirtyä kohti unelmaasi askel askeleelta ottamatta ylisuuria riskejä.
  4. Lue, opiskele, kehitä itseäsi ja avarra ajatusmaailmaasi. Tukeutumalla sellaisiin vanhoihin uskomuksiin ja toimintamalleihin joilla olet luonut nykytilanteesi, et voi odottaa luovasi jotain täysin toisenlaista.
  5. Ympäröi itsesi kannustavilla ihmisillä ja kysy neuvoa sellaisilta jotka ovat jo onnistuneet elämänmuutoksessa ja siinä mitä sinä tavoittelet. Oma äiti, sisko tai ystävä ei ole välttämättä paras neuvonantaja. Itse olen käyttänyt mentoria kun olen tarvinnut buustausta eteenpäin.
  6. Muista että vastoinkäymisiltä ei välty kukaan. Ne kuuluvat elämään ja niistä voi oppia. Moni luovuttaa juuri onnistumisen kynnyksellä. On viisautta tietää milloin mennä sinnikkäästi eteenpäin ja milloin on syytä korjata suuntaa tai tehdä jotain toisella tavalla.
  7. Pidä huolta itsestäsi ja pidä hauskaa! Lepo ja huvittelu on parasta lääkettä jaksamiseen ja luovuuden herättelyyn. Elämänmuutos edellyttää voimavaroja ja luovaa ongelmanratkaisukykyä.
  8. Opettele pyytämään apua ja ottamaan apu vastaan. Harva meistä jaksaa yksin ja osaa kaikkea tarvittavaa.
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image