Näin teet ihanan kasvovoiteen villiyrteistä ja puutarhan kukista

Ritu Kokkola Sirinä-Designista jakoi kanssamme ihanan kesäisen, ihoa ravitsevan ja rauhoittavan yrttivoiteen reseptin. Voit tehdä yrttivoiteen myös vain yhdestä tässä mainituista yrtistä tai kukasta.

Perusohje: 87 grammaan yrttejä tulee öljyä 200 grammaa ja noin 2 1/2:een desilitraan yrttiöljyseosta lisätään 30 grammaa mehiläisvahaa.

VESIHEINÄ

Vesiheinällä, tuolla puutarhojemme rikkakasvilla, on iholle hyvää tekeviä vaikutuksia. Vesiheinä lievittää ihon kutinaa ja sitä käytetään atooppiseen ihottumaan ja jopa psoriasiksen hoitoon.

vesiheina

KEHÄKUKKA

Kehäkukka rauhoittaa ihoa ja sillä on tulehduksia ehkäisevä vaikutus. Kehäkukka sopii kuivalle ja herkälle iholle. Yrttivoiteeseen kehäkukasta irroitetaan vain terälehdet.

kehakukka

LAVENTELI

Laventeli rauhoittaa ja pehmentää ihoa ja tuo voiteelle hyvän tuoksun. Myös laventelista voiteeseen käytetään kukkaosat.

laventeli

Laita yrtit ja kukat kattilaan ja lisää oliiviöljyä niin, että yrtit peittyvät. Siirrä kattila vesihauteeseen ja keitä seosta noin 2 tuntia. Anna jäähtyä.

valmistus

Siivilöi liemi lasiastiaan ja anna sen seistä muutama päivä niin, että öljy kirkastuu ja pohjasakka erottuu. Siivilöi seissyt liemi varovasti kattilaan niin, että pohjasakka jää siivilään. Lämmitä liemi vesihauteessa ja lisää mehiläisvaha lämpimään nesteeseen.

Kun mehiläisvaha on sulanut, kaada liemi pieniin purkkeihin ja anna jäähtyä. Valmis voide säilyy jopa 12 kuukautta. Säilytä purkit viileässä tai huoneenlämmössä, valolta suojattuna.

voidepurkki

TEKSTI: Johanna Lauhiala
KUVAT: Petra Piitulainen


Vinkki on julkaistu aiemmin Hetki itselle -verkkolehdessä. Liity alla olevalla lomakkeella ilmaisen verkkolehden tilaajaksi ja saat ihania vinkkejä hyvinvointiin suoraan sähköpostiisi!


Tilaa tästä Hyvän mielen uutiskirje! Tilaajana saat maksutta erilaisia etuja, alennuskoodeja ja paljon muuta suoraan sähköpostiisi. Lunastaaksesi alennukset seuraa meiliäsi.


Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image