Otatko kaiken vastaan vai vedätkö rajat?

Kun saamme osaksemme kritiikkiä, arvostelua tai joku hyökkää meitä vastaan, se sattuu. Loukkaannumme. Heikko olo, riittämättömyyden ja huonouden tunteet oikein huokuvat lävitsemme ja ensimmäinen reaktiomme on alkaa selittää tai oikeuttaa tekojamme tai valintojamme. Toinen ikään kuin vie voimamme sanoillaan.

Tälläisessä pelissä mukana ovat ainoastaan egot ja ego-epeli vie kaikilta voimat! Tämä peli ei saa päätöstään ikinä, sillä egolle ei mikään määrä selityksiä riitä. Tilanne muuttuu heti jos arvostelun vastaanottaja osaa ohittaa oman, loukkaantumaan ja syyttämään iloisen valmiina olevan egonsa ja ottaa peliin empatian ja ymmärryksen. Hän pitää voimansa, nousee egonsa yli eli voittaa itsensä ja valitsee rakkauden.

Ego näkee virheitä ja puutteita ja arvostelee aina muita.

Se takertuu sanoihin, pikkuseikkoihin, se näkee aina ulkopuolellaan jotain josta valittaa ja vikistä. Egon vallassa oleva ihminen on heikoilla. Tämä ihminen on joutunut pelon valtaan ja on lähtenyt uskomaan egonsa valheita. Ego aiheuttaa valheineen aina kärsimystä ja jos tällä ihmisellä ei ole mitään työkaluja tunnistaa egoa tai taistella sitä vastaan, tämä paha olo ja kärsimys on jotain mille hän ei osaa tehdä mitään. Hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ryöpyttää paha olonsa jonkun vahvemman niskaan.

Tämän vuoksi vahvat ihmiset, ihmiset jotka uskaltavat paljastaa sielunsa, tehdä jotain uutta ja erilaista ja elää omanlaistaan elämäänsä, saavat eniten kuraa niskaansa. He ovat helppoja maalitauluja egolle, sillä ego inhoaa ihmisiä, jotka ovat sen voittaneet.

Ego inhoaa erilaisuutta, se haluaisi meidät kaikki samaan muottiin. Ego inhoaa ihmisiä, jotka näyttävät esimerkillään meille mihin mekin pystyisimme, jos emme olisi egon valheiden pauloissa.

Kun egon toimintamallin ymmärtää, näkee kaikki kiukuttelevat ja toisia arvostelevat ihmiset sellaisina, joita pitää rakastaa, sillä he eivät itse sillä hetkellä rakkautta tunne. Näet vain heidän kärsimyksensä, et kuule heidän syytöksiään. Näet kiukuttelun avunhuutona.

Egon valtaan joutunut ihminen ei kaipaa loukkaantumista, toisen egon hyökkäystä ja draaman jatkumista vaan hän kaipaa rakkautta, hyväksyntää ja ymmärrystä.

Ego kampitetaan ystävällisyydellä ja lempeydellä, sillä se ei tiedä mitä sellaisten asioiden kanssa tehdään. Se menee hämilleen. Se odotti kunnon köydenvetoa, pitkäkestoista draamaa jota vielä leviteltäisiin ja kauhisteltaisiin muillekin!

Jos sinulla on vahva olo, voit ottaa näitä heikoilla olevien räjähdyksiä rauhan tilassa vastaan. Mutta rajat on vedettävä silloin kun olet itsekin heikoilla, koska vahvakin uupuu olemaan se ainainen ymmärtäjä ja auttaja. Silläkin, miten rajat vedetään on merkitystä. Tee sekin rakkaudella.

”Olen nyt väsynyt, enkä valitettavasti voi sinua auttaa. Ymmärrän ja näen, että sinulla on paha olla, mutta niin on minullakin. Tästä yhtälöstä ei seuraa hyvää, joten olisitko kiltti ja hakisit helpotusta jostain muualta?”

Tiedät aina, että olet toiminut oikein, kun sinulla on kohtaamisen jälkeen rauhallinen olo. Mieti siis etukäteen kummasta vaihtoehdosta – rakkautta toiselle tai rauhaa itselle – jää hyvä mieli ja rakasta itseäsi niin paljon, että valitset sen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image