Luonnollinen elämänasenne – edellytykset elää tuleville sukupolville

Sari_blogi

Katselen luontoa päivittäin. Olen aina tuntenut olevani kotonani metsässä. Muistan lapsena ajatelleeni, kun kaveri kysyi, eikö metsään meneminen ole pelottavaa, että ei se ole. Illalla hiljaisella tiellä kulkeminen tuntui pelottavammalta, koska siinä oli jotenkin esillä ja suojaton, kun metsässä puiden suojassa oli suojassa muiden katseilta. Rakastin taivasta jo pienenä. Joku viisas onkin sanonut, että taivas on läsnä vaikka kaupunkin keskellä, ja luontoon saa aina yhteyden, kun nostaa katseensa ylös.

Ympäristöhaittojen ymmärtäminen ja puhtaan ravinnon saamisen turvaaminen tulevillekin sukupolville on noussut arvoissani korkeimmalle. Tiede tuottaa ratkaisuja, kunhan rahavirrat suunnataan kestävästä näkökulmasta oikeanlaisen teknologian kehittämiseen.

Maailma tarvitsee nyt viisaiden ja tulevia sukupolvia ajatellen kestävien elämäntapojen opettamista lapsille. Moni onkin heräämässä kiinnittämään enemmän huomiota siihen, mitä planeetallamme tapahtuu. Mielestäni seuraavat intiaanipäällikkö Luther Standing Bearin elämänviisaudet huokuvat inhimillisyyttä ja humaaniutta.

 • Imartelu ja mielistely eivät kuulu heimojen kohteliaisuussääntöihin. Niitä pidetään epärehellisinä ja jatkuvana soljuvaa puhetta pidetään epäkohteliaana ja ajattelemattomana. Keskustelua ei koskaan aloiteta kiireessä. Kukaan ei kiirehdi esittämään kysymyksiä, eikä kukaan ole painostettu vastaamaan. Taukoja ajattelulle pidetään arvokkaina.
 • Ihmiset arvostavat ystävällistä ja veljellistä asennetta kaikkia eläviä olentoja kohtaan. Heimon jäsenet oppivat lukemaan ja tulkitsemaan eläinten eleitä ja kieltä, mistä on hyötyä ihmiselle.
 • Heimoissa ajatellaan, että kaukana luonnosta ihmisen sydämestä tulee kova ja arvostus maaäitiä kohtaan vähenee.

  Kun arvostus luontokuntaa kohtaan heikkenee, huononee samalla arvostus muita ihmisiä kohtaan.

  Ihminen eristäytyy yhteydestään kaikkeen elolliseen. Lapset pidetään yhteydessä pehmentävään luontoon.

 • Monelle nykyihmiselle luonto on villi, eläimet ja toiset kansat usein uhkia. Heimolle luonto on antelias ja siunattu. Se lahjoittaa elämän edellytykset suuressa viisaudessaan. Vasta, kun ihmiset alkoivat taistelemaan ja sotimaan keskenään ja kohtelemaan kaltoin myös eläimiä, tuli ympäristöstä heimolle villi. Luonto on pohjimmiltaan hyväntahtoinen.
 • Hiljaisuutta arvostetaan. Puhujan annetaan pitää hiljainen hetki, koska ajatellaan, että ajatus syntyy ennen puhetta. Hiljaisuus on myös arvostuksen osoitus surun, sairauden, kuoleman tai epäonnen keskellä. Heimolle hiljaisuus on voimakkaampi kuin sanat.
 • Lapsille opetetaan, että todellinen kohteliaisuus määräytyy teoilla enemmän kuin sanoilla.

DXHZF2FU5Vpien853

 • Elämän jatkuvuuden vaaliminen tuottaa heimolle humaanin ajattelutavan, rakkaudellisen suhtautumistavan ja ilon sydämeen. Se asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja tuo tarkoituksellisuuden elämälle.
 • Lapselle opetetaan, että hän seisoo äitimaan päällä, josta hän ja kaikki elävät olennot tulevat, ja joka jatkaa olemistaan senkin jälkeen, kun me kuolemme. Lapset oppivat rauhoittumaan ja tulemaan tietoiseksi elämästä ympärillään seuraamalla muurahaisten nerokkuutta, lintujen laulua ja tähtitaivaan tummumista.

  Ihmiset eivät hyljeksi yhtään olentoa, koska kaikki ovat samasta maasta ja jokaisen täyttää sama pyhä henki.

 • Heimon henkinen elämä on vapaa uskonnollisista riitelyistä ja sodista. Eurooppalaisen uskonnon myötä on alettu ajatella, että elämä on taivaista ja ylistettyä vasta kuoleman jälkeen. Uskonnon myötä syntyi ajatus helvetistä. Siihen asti vaalittiin maanpäällistä elämää ja ylistettiin maan ja luonnon viisautta.
 • Ihmiset uskovat, että iholle on hyväksi koskettaa maata ja terveydelle on eduksi kävellä maan päällä ilman kenkiä.
 • Maailma on kirjasto, jonka kirjoja ovat kivet, kasvit, vedet ja eläimet.

  Viisaus on kätkettynä kaikkeen elävään.

Lähde: Collective-evolution

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image