Ihminen haluaa kokea elämänsä mielekkääksi – trendi näkyy voimakkaasti sekä somessa että tieteessä

Hidasta elämää juhli Some Awards 2016 -gaalassa someilmiöehdokkuuttaan ja henkisen hyvinvoinnin kiinnostuksen ilmiömäistä kasvua.

Vuonna 2007 perustettu Hidasta elämää -Facebook-ryhmä on kasvanut vuosien varrella Suomen suurimmaksi henkisen hyvinvoinnin kanavaksi, jonka ytimessä ovat hidastaelamaa.fi sekä sen aktiiviset somekanavat.

Vuoden 2015 aikana Hidasta elämää on noussut yhdeksi Suomen suurimmista ja kuumimmista someilmiöistä: Facebookissa tykkääjät miltei tuplaantuivat – tykkääjiä on jo yli 100 000. Instagramissa massa kasvaa vauhdilla yli 20 000 seuraajassa. Some Awards 2016 valitsi yli 600 ehdokkaan joukosta Hidasta elämää -kanavan yhdeksi kolmesta finalistista.

”Ihmiset haluavat kokea elämänsä hyväksi, ja kokemukseen voi vaikuttaa monin tavoin – jonka ytimessä on sisäinen työ. Hidasta elämää -kanavan seuraaja onkin tyypillinen LOHAS-ihminen, joka ei juokse elämäänsä läpi vaan pysähtyy välillä kysymään: kuka minä olen, mitä minä haluan kokea ja mitä haluan välittää eteenpäin?”, kiteyttää Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja Sanna Wikström.

“Tutkimus on osoittanut, että me kehitymme ihmisiksi vuorovaikutusten kautta. Lisäksi meidän vuorovaikutuksessa vaihtuu ilmeisesti evolutiivisesti vanhaa biologista informaatiota, ikään kuin ‘biologisia hengen siemeniä’, jotka istuttavat meihin vuorovaikutuksen hedelmän idut kasvamaan. On hienoa nähdä, että verkossa aktiivisesti somettavat ovat aktiivisia myös tapaamaan kavereitaan fyysisesti. Me opimme ja kehitymme ihmisinä tehokkaasti jakamisen avulla, ja somettaminen on hieno keino lisätä vuorovaikutusta ja kehittää elämänkuvaansa”, kommentoi kehitysbiologian professori Seppo Vainio Oulun yliopistosta. Vainio näkee kiinnostuksen henkiseen hyvinvointiin myös tieteen puolella:

”Henkisen hyvinvoinnin ja kasvun kysymykset ovat paraikaa avautumassa uudella tavalla tutkimuksen piiriin. Tässä esimerkkinä on megatrendiksi noussut epigenomiikka-alan tutkimus. Tutkimus valaisee paremmin sitä, miten elämämme heijastuvat geenien toimintaan ja myös millaisia perinnöllisiä elementtejä me siirrämme seuraaville sukupolville. Alamme nähdä, miten ihmisen genomi ja sen informaatio ilmenee ikään kuin joulukuusen lailla. Koristelemme kuusemme mielemme mukaan ja sytytämme ja sammutamme ‘mielemme valoja’ jollain tavoin menneisyytemme ja nykyisyytemme saattelemana”.

Hidasta elämää -hyvinvointikanavan missio on tuottaa monikanavaista sisältöä, joka parantaa suomalaisten henkistä hyvinvointia nyt ja geenien jatkumossa. Lukijoilta meille tullut palaute kertoo vahvaa viestiä siitä, millainen rooli Hidasta elämää -sivustolla on jo nyt useiden suomalaisten arjessa:

”Noin vuoden mittaisella matkalla elämäni suuressa muutoksessa on sivustonne toiminut ohjenuorana, voimauttajana ja ajatusten herättäjänä. Olen saanut kauttanne rohkaisua, rohkeutta ja uskoa, että olen oikealla tiellä. Paljon on tapahtunut, elämänlaatu, niin minun kuin läheisteni, on parantunut huomattavasti. Olen oppinut elämään hetkessä, en menneisyydessä, en tulevaisuudessa vaan tässä ja nyt. Olen ymmärtänyt miten voimauttavaa on päivittäinen kiitollisuus. Matka jatkuu.. hidasta elämää pysyy jatkossakin rinnallani ♥”

Näin puolestaan kommentoi Hidasta elämää -kanavan merkitystä itselleen eräs toinen sivuston ystävä:

”Sivustonne on minulle rauhan keidas. Facebookia selatessani avaan aina mielenkiinnolla viestinne, enkä koskaan pety… viestinne tuo hyvän ja rauhallisen mielen. Sivustonne pysäyttää ja muistuttaa, että elämästä voi nauttia kulkemalla sydän ja mieli avoinna… aina välillä pysähtyen.”

Hidasta elämää lukuina:

  • hidastaelamaa.fi: 150 000 uniikkia lukijaa viikossa
  • Facebook: 103 000 tykkääjää (orgaaninen kasvu n. 1 000–1 700/vko)
  • Instagram: 20 000 seuraajaa
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image