11 elämänviisautta David Bowielta

Power of positivity –sivulle on kerätty tammikuun alussa 2016 menehtyneen muusikko, näyttelijä, taiteilija, visionääri ja edelläkävijä David Bowien elämänviisauksia ja lainauksia. Näistä voimme jokainen ottaa opiksi.

1. Huumori on tärkeää

“Olen luonut imagoni niin monta kertaa uudelleen, että en pysty myöntämään itselleni olleeni alun perin ylipainoinen korealainen nainen.”

“Etsin taloudellista tukea kirjoittaakseni epävirallisen omaelämänkertani. Se toivottavasti myy niin hyvin, että voin haastaa itseni oikeuteen huimilla summilla ja rahoittaa elämänkerrasta tehtävän elokuvan, jossa esitän itse kaikki roolit.”

“Minua ihmetyttää aina, kun sanomiseni otetaan vakavasti. En edes itse ota itseäni vakavasti.”

2. Älä ikinä tyydy liian vähään

“Minulla on aina ollut vastenmielinen tarve olla jotakin enemmän kuin ihminen.”

“En ole profeetta tai kivikautinen mies. Olen vain kuolevainen, jossa on potentiaalia olla supermies. Minä jään elämään.”

3. Etsi kiertotie rajoituksiesi ympäri

“Minun täytyi vuosia sitten myöntää itselleni, että en ole hyvä artikuloimaan tai selittämään tunteitani. Mutta musiikkini tekee sen puolestani, todellakin.”

“Opiskelen ainoastaan sellaista taidetta, josta voin varastaa itselleni ideoita.”

4. Ole visionääri

“Kaikki mitä tiedämme musiikista tulee muuttumaan seuraavan 10 vuoden aikana, eikä muutosta voi pysäyttää mikään. Ei ole mitään syytä miksi pitäisi teeskennellä, ettei näin tule tapahtumaan. Olen täysin varma, että esimerkiksi tekijänoikeuksia ei ole enää 10 vuoden päästä olemassa.”

“Humanistinen vaste uskonnolle: tee töitä todella ahkerasti ja jotenkin joko pelastat itsesi tai muutut kuolemattomaksi. Tämä on tietysti täysi vitsi ja kehityksemme on olematonta. Kehitystä tapahtuu ehkä teknologiassa, mutta minkäänlaista eettistä kehitystä ei tapahdu.”

5. Solmi rauha sisäisten haamujesi kanssa

“Toisaalta, haluan musiikkini herättävän haamut sisälläni. Ei piruja, ymmärrätkö, vaan haamut.”

“Maailman ymmärtämiseen sisältyy kauhua.”

“Kumma kyllä, joitakin lauluja ei vain halua kirjoittaa. En tykännyt Heathenin kirjoittamisesta. Siihen liittyi jotain niin pahaenteistä  ja lopullista. Sanat vain soljuivat ulos ja kyyneleet valuivat poskiani pitkin, mutta en voinut lopettaa, sanat lensivät ulos suustani. Se tunne on kumma, aivan kuin joku toinen johdattelisi sinua, vaikka pakottaminen on osuvammin sanottu.”

6. Ole suuruudessasikin nöyrä

“Kirjoitan yleensä todella henkilökohtaisista ja aika yksinäisistä tunteista ja tutkiskelen niitä eri lailla jokaisella kerralla. Se, mitä minä teen, ei ole kovin älykkyyttä vaativaa. Olen poplaulaja, herranen aika. Ihmisenä olen aika mutkaton.”

“Suoraan sanottuna jotkut tulkinnat lauluistani ovat paljon mielenkiintoisempia kuin laulujeni alkuperäinen sisältö.”

7. Toisaalta, älä pidä kynttilää vakan alla

“Jos ei olla vaatimattomia, niin vain muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta suurin osa muusikoista, joiden kanssa olen työskennellyt, ovat tehneet selkeästi parhaat työnsä minun kanssani.”

“Uskon, että tuon usein esille ihmisten kykyjen parhaat puolet.”

“Sitä luulisi, että rokkitähden ja supermallin naimisissa olo on yksi parhaista asioista maailmassa. Se on täysin totta.”

8. Luo ainutlaatuinen perspektiivi

“Luulen, että Mick Jagger olisi yllättynyt ja ällistynyt, jos hän tietäisi, että monille ihmisille hän ei ole seksisymboli, vaan äitihahmo.”

“Jos en keksi sanoituksille loppua, otan käyttöön viimeisen keinon: ylitsevuotavan epäloogisuuden.”

9. Kuuluisuus ei ole kummoista

“Kuuluisuus voi tehdä mielenkiintoisista ihmisistä keskinkertaisia.”

“Arvelen, että Madonna ei ole kovin onnellinen. Koska olen käynyt läpi samanlaisia persoonamuutoksia, voin omasta kokemuksesta sanoa, että sellainen kynsin ja hampain huomion keskipisteenä roikkuminen ei ole hyväksi.”

10. Muista, mistä tulet

“Minua on aina kaduttanut, etten voinut puhua avoimesti vanhempieni, varsinkaan isäni, kanssa. Olen kuullut ja lukenut niin monta asiaa perheestäni, että en tiedä enää mitä uskoa; jokainen sukulainen kertoo perheestäni täysin erilaisen tarinan.”

“Minulla on rauha, ja tykkään siitä. En ikinä ajatellut olevani näin perhekeskeinen kaveri; en tiennyt että minusta löytyy sellainen puoli. Mutta joku on sanonut, että kun vanhenee, tulee sellaiseksi ihmiseksi kuin pohjimmiltaan on. Juuri näin minulle on tapahtunut. Olen aika yllättynyt siitä millainen olen, koska olen aika lailla samanlainen kuin isäni!”

11. Älä haaskaa aikaasi

“Kun vanhenee, kysymyksiä jää oikeastaan jäljelle vain kaksi tai kolme. Kuinka paljon aikaa on jäljellä? Ja mitä teen jäljellä olevalla ajalla?”

“Kohtaa ruumis edes kerran. Elämän totaalinen poissaolo on haastavin ja häiritsevin kohtaaminen mikä eteesi ikinä tulee.”

“Kun ihminen menettää kyvyn ihmetellä eloa, hän on aika lailla jo elämänsä kalkkiviivoilla.”

“Shokeeraava totuus on, että kaikki kliseet ovat totta. Vuodet oikeasti vierivät nopeaan. Elämä on oikeasti yhtä lyhyt kuin sanotaan. Ja Jumala on todella olemassa – ai uskonko sitä? Jos kaikki muut kliseet ovat tottahemmetti, älä kysy tuota.”

Lähde: Power of positivity

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image