5 asiaa, jotka stressaantunut haluaa kuulla

Stressaantunut ihminen ei usein tunnu ansaitsevan kannustusta tai hyviä sanoja, mutta silloin hän niitä eniten kaipaa. Sen sijaan että lähtisit mukaan stressivalssiin (reagoimaan toisen stressireaktioihin), voit auttaa stressaantunutta kannustavilla ja lempeillä sanoillasi. Tässä 5 asiaa, jotka stressaantunut haluaisi kuulla.

1. ”Sinä riität”

Stressaantunut ihminen kokee usein suurta riittämättömyyttä. Oma olemassaolo jopa tuntuu olevan kiinni tekemisestä ja saavutetuista päämääristä. Stressaantunut ihminen haluaa kuulla olevansa riittävä sellaisena, vaikka ei kuuna päivänä saisi mitään asiaa tehdyksi. Jo se helpottaa stressiä, kun stressaantunut kuulee, että muut uskovat ja tietävät hänen tekevän koko ajan parhaansa.

2. ”Sinä olet ihana”

Stressaantunut ihminen harvoin ansaitsee kauniita sanoja, sillä jokainen meistä reagoi stressiin eri tavoin: joku hyökkää, joku tiuskii, joku lamaantuu. Etenkin stressaantuneen olemus on kireä ja saa aikaan myös muissa ihmisissä reaktioita. Stressaantuneen on hyvä negatiivisessa maailmankuvassa pyöriessään kuulla jotain positiivista itsestään. Kerro stressaantuneelle jotain hyvää!

3. ”Asiat eivät ole niin huonosti, miltä tuntuu”

Kun pelkoreaktio valtaa mielen ja kehon, näkö- ja ajatuskentää kaventuvat. Siinä missä eilen kykeni näkemään mahdollisuuksia, näkee vain umpikujia ja uhkia. Kun stressi vie voimavaroja, oikeasti tuntuu siltä, että ovet sulkeutuvat edestä ja mahdollisuuksien maailma pienenee. Stressaantunut kaipaa muistutusta, että tunne ei koskaan vastaa todellisuutta – se värittää asiat omilla väreillään (jotka usein ovat harmaita tai jopa mustia).

muki_sinä olet ihana

4. ”Kaikki järjestyy”

Kaikki on muutoksessa koko ajan. Vaikka stressaantuneen mielessä asiat lukkiutuvat helposti ”tällaista tämä nyt sitten on maailman tappiin saakka” -ajatukseksi, asiat muuttuvat, vaikka niille ei tekisi mitään. Stressaantunut kaipaa muistutusta siitä, että asiat kyllä järjestyvät, sillä ne ovat järjestyneet aiemminkin.

5. ”Kiitos!”

Kiitoksen jakaminen luo kiitollisuuden ilmapiiriä. Kiitollisuus taas kiinnittää voimakkaasti nykyhetkeen ja tuo luottamuksen tunteen, mikä taas lisää kokemusta, että kaikki on hyvin. Samanaikaisesti samoihin aivoihin eivät mahdu viestit ”taistele tai pakene” ja ”kaikki on hyvin”. Lausu stressaantuneelle kiitos mahdollisimman usein!


Tämän tekstin löydät Sanna Wikströmin ja Jutta Gustafsbergin Tsemppikirjasta.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image