Ihan pihalla – Yhtä luonnon kanssa

Ihan pihalla – Osa 5

Tällä viikolla kolme erilaista asanaa auttavat sinua tuntemaan kaksi elementtiä, taivaan ja maan. Harjoitukset ovat energisoivia ja virkistäviä ja tuovat kiitollisuutta elämääsi. Näin harjoituksen loppupuolella on hyvä kokeilla venyttää tietoisuutensa rajoja. Jooga on fyysinen kokemus, mutta voiko se olla muutakin?

Avoinna maailmalle

Ennen kuin viet harjoituksen kohti maanpintaa, avaudu vielä kerran täyteen kokonaisuuteesi. Venytä raajoja ulospäin keskustasta. Olet kuin tähti avaruudessa. Voit myös kokeilla varvistaa. Tunne, miten sisäänhengitys virtaa navasta sorminpäihin ja uloshengitys jatkuu sormista, varpaista ja päälaelta kehon ulkopuolelle. Voit viipyä asennossa niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Asento avaa kaikki energialinjasi ja lisää tietoisuutta kehosi ääripäistä. Arki voi helposti lytistää, mutta tämä asento avaa sinut täyteen mittaasi! Ole tähti, kun tarvitset itseluottamusta ja uutta intoa. 

VapaudenJooga_avaus

Rintakehän avaus

Etsi luonnosta muoto, joka houkuttelee taivuttamaan taakse. Anna sydämesi avautua. Kädet voit joko jättää lantion viereen tai viedä selän jatkeeksi pään viereen. Asento avaa rintakehää, venyttää vatsaa, hartioita, rintalihaksia ja kaulaa. Rinnan avaaminen auttaa hengityksen syventymistä ja helpottaa väsymyksen tunnetta sekä stressiä. 

VapaudenJooga_rintakehanavaus

Luonnon äänistä nauttiminen istuen

Asetu risti-istuntaan niin että tunnet istuinluusi suuntautuvan maapallon keskipisteeseen ja päälakesi kohoavan kohti taivasta. Löydä selkärankasi koko pituus! Voit myös istua sopivan korkuisella kivellä tai kannon nokassa. Tarkista, että kämmenet ovat avoinna kohti taivasta, rentouta hartiat ja kyynärpäät sekä levennä rintakehä.

Kun olet saanut hyvän istuma-asennon, keskity luonnon ääniin. Anna tietoisuutesi virrata äänestä toiseen, ilman että nimeät tai yrität tunnistaa ääniä. Muutaman minuutin kuluttua keskity kehoosi, tunnista hengitykseksi liike ja selkäsi pidentyminen. Jää tarkkailemaan mieleen nousevia ajatuksia. Annat ajatusten tulla ja mennä, kuten pilvet taivaalla.

Harjoituksen lopuksi avaa hitaasti silmäsi ja hymyile maisemalle edessäsi. Kun nouset pystyyn, pyöritä vielä lantio ja hartiat. Jatka kiitollisena päivääsi.

MeriMort_VapaudenJooga_meditaatio

Valokuvat: Doris Novak, Sarwayoga

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image