“Päästä jo irti” – Niin mutta miten?

suviKirjoittaja Suvi Bowellan on monelle itsensä kehittämisestä kiinnostuneelle tuttu kouluttajana, energiahoitajana, valmentajana sekä kirjoittajana. Suvi on tehnyt pioneerityötä vaihtoehtoisten hoitomuotojen saralla tuoden Suomeen sekä ThetaHealingina maailmanlaajuisesti tunnetun menetelmän, että emotionaalista hyvinvointia edistävän Clearing Toxic Emotions –hoidon.


Pari vuotta sitten tilanne minun ja perheenjäseneni välillä kiristyi niin, että lakkasimme puhumasta toisillemme. Tapahtuma, joka katkaisi sen kuuluisan kamelinselän, sai vanhat muistot ja käsittelemättömät tunteet vyörymään pintaan sellaisella voimalla, että pieni huilitauko tuntui ainoalta vaihtoehdolta oman hyvinvoinnin kannalta. Huilitauon pitkittyessä, kehoni alkoi oireilla. Kärsin tulehduksen toisensa perään, vaikka laboratoriotesteissä ei näkynyt mitään. Syötyäni kolme turhaa antibioottikuuria, ymmärsin yhteyden tunteitteni ja oireitteni välillä ja käännyin homeopaatin puoleen. Kesti kaiken kaikkiaan yhdeksän kuukautta saada sen verran kiukkua ulos kehosta, että tulehduskierre loppui.

Meitä kehotetaan unohtamaan menneet, antamaan anteeksi ja päästämään irti. Nämä ovat ensisijaisen tärkeitä asioita mikäli haluamme nauttia elämästä, olla emotionaalisesti tasapainoisia, pysyä terveinä ja olla onnellisia ihmissuhteissamme. Sekä terapeutit, että henkiset opettajat kaikki peräänkuuluttavat anteeksiantoa, mutta miten ihmeessä se oikein tehdään, jos kipua ja kiukkua on sisuksissa niin paljon, että irti päästäminen tuntuu mahdottomalta? Moni puhuu kauniita sanoja anteeksiannosta, mutta jättää kertomatta miten tuo maaginen aidon anteeksiannon teko tehdään. Eräs asiakkaistani totesi kyynel silmäkulmassa: ”Olisinhan minä jo päästänyt irti vuosia sitten, kun tietäisin miten.”

Anteeksiannosta on kirjoitettu vaikka kuinka paljon ja menetelmiä tunteiden työstämiseen on tarjolla monenlaisia. Moni on istunut terapiassa vuosikausia saavuttamatta kuitenkaan lopullista rauhaa. Ei riitä, että meitä loukannut asia käsitellään älyllisellä tasolla. Ei riitä, että karjumme kiukkumme ulos. Ei riitä, että kirjoitamme kokemuksemme paperille ja poltamme sen seremoniallisesti nuotiolla. Ei riitä että hakkaamme nyrkkeilysäkkiä, jonka kuvittelemme edustavan vihaamaamme henkilöä. Kaiken oppimani valossa, en ymmärrä mitä hyötyä esimerkiksi siitä on, että huudan vieraalle ihmiselle, joka esittää äitiäni, isääni, ex-puolisoani, luottamukseni pettänyttä ystävää, tai jotakuta muuta, jolle olen vihainen.

Kun asiaa tarkastellaan energiatasolla, tulen vain vahingoittaneeksi tuota ihmistä, johon suuttumukseni energia kohdistuu ja rasittaneeksi omaa kehoani. Kokemukseni mukaan tunne voi tulla kehosta ulos jossain määrin sitä fyysisesti purkamalla, mutta perinpohjaiseen paranemiseen tarvitaan hyppysellinen ihmeitä tekevää puhdasta rakkautta. Syvällinen emotionaalinen eheytyminen on loppujen lopuksi lempeä prosessi.

Omalla tutkimusretkelläni olen tullut tutustuneeksi monenlaisiin vaihtoehtoihin. Homeopatian lisäksi olen käyttänyt vapauttavaa hengitystä, Paranemisen avain –nimistä tekniikkaa, EFT:tä eli naputtelua, ja kävinpä jopa kahden viikon dearmoring-retriitillä. Kaikki ovat vieneet minua eteenpäin paranemisen polulla. Nopeimman ja pysyvimmän avun sain kuitenkin tutustuttuani Clearing Toxic Emotions -hoitoon. Siinä anteeksianto ja irti päästäminen tapahtuu seitsemän askeleen avulla lempeästi ja turvallisesti. Paranemisen ytimessä on syvällinen kuulluksi ja nähdyksi tulemisen kokemus, myötätunnon löytäminen sinua satuttanutta ihmistä kohtaan ja tapahtuneen tarjoaman tärkeän oppiläksyn oivaltaminen.

Monesti anteeksianto jää pinnalliseksi siitä syystä, että halussamme olla ymmärtäväisiä ja hyviä ihmisiä hyppäämme suoraan vaiheeseen kaksi – hakemaan ymmärrystä siihen miksi toinen on vahingoittanut meitä käytöksellään. Silloin voi käydä niin, että anteeksianto tapahtuu vain mielen tasolla, sillä äärimmäisen tärkeä vaihe jää välistä: Meidän itsemme täytyy saada tulla kuulluksi, nähdyksi ja ymmärretyksi. Aidon eheytymisen kannalta se, että saamme ilmaista, mitä olisimme halunneet ja miltä meistä tuntui, kun emme saaneet sitä, on olennaisen tärkeää. Vasta sen jälkeen voimme siirtyä objektiiviseen näkökulmaan ja löytää aidon myötätunnon toista ihmistä ja hänen rikkinäisyyttään kohtaan.

Kun tuo myötätunto pehmentää sydämemme, voimme astua seuraavan askeleen ja lähteä tarkastelemaan tilannetta laajemmasta perspektiivistä. Mitä arvokasta tuo toinen ihminen on yrittänyt opettaa minulle? Mitä olen oppinut arvostamaan tapahtuneen seurauksena? Mitä vahvuuksia minussa on kehittynyt tapahtuneen seurauksena? Mitä ratkaisevan tärkeitä valintoja olen tehnyt kokemani myötävaikutuksesta?

Kun suuremman oppiläksyn viimein oivaltaa sydänjuuriaan myöten, tunne, joka herää, on valtava kiitollisuus. Siihen kun pääsee, on oma suhtautuminen menneisyyden tapahtumiin ja niihin liittyviin ihmisiin muuttunut pysyvästi. Olemme tehneet tilaa ilolle ja vapaudelle. Tehtyäni hoidon itselleni tänä kesänä, tunsin valtavan taakan pudonneen sydämeltäni ja harteiltani. Menin nurmikolle makaamaan pitkin pituuttani ja hengittelin ihmetellen keventynyttä oloani. Kaksi päivää myöhemmin tämä ihminen, jolle en ollut puhunut kahteen vuoteen, soitti. Vihan, kaunan ja pettymyksen tunteiden väistyttyä sydämessäni on taas tilaa rakkaudelle, myötätunnolle ja kiitollisuudelle häntä kohtaan.

girl with multicolored balloons and bag

Pieni kirjoitustehtävä irtipäästämiseen

Varsinaisessa hoidossa on muitakin olennaisia elementtejä, mutta jo tekemällä itseksesi kirjoitustehtävän, olo helpottuu. Tee harjoitus avoimin sydämin ja pyri pääsemään kiinni aitoon tunteeseen. Tehtävän tekeminen puhtaan älyllisesti tai uhriasetelmasta käsin ei auta.

Valitse henkilö, jolle haluat antaa anteeksi ja spesifinen häneen liittyvä tapahtuma, jonka haluat antaa anteeksi. Ota paperia ja kynä ja vastaa seuraaviin kysymyksiin aidosti ja rehellisesti:

1) ”Mitä olisit halunnut? Miltä se tuntui kun et saanut sitä?”

2) Jos olisit terapeutti ja tarkastelisit tuota toista ihmistä täysin objektiivisesti ja samalla myötätunnosta käsin, miten voit ymmärtää hänen käytöksensä? Mitä hän on jäänyt vaille, millaisia haavoja hänellä on? Onko taustalla mahdollisesti jopa mielenterveysongelmia?

3) Mikä suurempi oppiläksy tässä on taustalla? Jos totuus olisikin se, että sinulla on ollut niin sanottu sielun sopimus tuon toisen ihmisen kanssa, jotta voisit oppia oman henkisen kasvusi kannalta jotain hyvin tärkeää, mitä se voisi olla?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image