10 askelta suureen elämänmuutokseen

Kaipaatko elämääsi uutta suuntaa, mutta et oikein tiedä, miten saisit mielessäsi pyörittelemäsi muutoksen vietyä käytännön tasolle? Ehkä olet jo ottanut muutamia askeleita elämänmuutoksen parissa, mutta et tiedä, kuinka jatkaisit uudistumisen tiellä eteenpäin? Deepak Chopra on jakanut elämänmuutoksen toteuttamisen 10 askeleeseen, jotka vievät sinut vaihe kerrallaan kohti tavoitettasi.

Monet kaipaavat henkilökohtaista muutosta, mutta eivät tiedä, kuinka aloittaisivat elämänsä suuren suunnanmuutoksen. Usein he hukkaavat energiaa varaslähtöihin tai ottavat muutaman askeleen oikeaan suuntaan vain huomatakseen, että vanhat tavat ja ohjelmointi vetävät heidät takaisin lähtöpisteeseen, tai ainakin hyvin lähelle sitä.

Suuren suunnanmuutoksen luomiseen tarvitaan suunnittelua ja tietoisuutta. Sinun täytyy olla tietoinen omasta tavoitteestasi ja kirjoittaa paperille, miten aiot päästä sinne. Riippumatta siitä, tavoitteletko muutosta ihmissuhteessasi, urallasi tai sisäisessä kasvussasi, menetelmä on sama. Kaikkien elämänmuutosten takana oleva liikkeellepaneva voima on tietoisuus, mutta se ei voi auttaa sinua, ennen kuin tarjoat sille suunnan, mihin edetä.

Toimintasuunnitelmasi tulisi sisältää nämä 10 askelta.

Askel 1: Ilmaise aikomuksesi selkeästi

Jokaisen mieli on täynnä haluja, toiveita, unelmia ja muistoja, jotka luovat aikomusten ristivirtauksia. Jotta löydät tukea sille, mitä haluat, aikomuksesi täytyy olla selkeä ja fokusoitunut. Älä ajattele ”Haluan muutosta elämääni”. Ole yksityiskohtainen ja tarkka: esimerkiksi lause ”Haluan työtilanteeni paranevan” on jo hieman tarkempi. Mutta fokuksen täytyy olla vielä terävämpi, esimerkiksi ”Haluan, että työpaikkani esimies arvostaa minua”, tai ”Haluan enemmän vastuuta ja haasteita.”

Askel 2: Käänny sisäänpäin ja anna toiveesi kypsyä

Toisin sanoen, meditoi aikomustasi. Istu hiljaa silmät suljettuina ja keskity omaan keskukseesi. Tässä voi olla avuksi, jos seuraat lempeästi omaa hengitystäsi minuutin ja kaksi. Visualisoi se, mitä haluat saavuttaa. Älä pakota mielikuvia syntymään äläkä haaveile. Näe haluamasi muutos yhtä selvästi kuin näkisit, miltä kotisi näyttää. Kun katsot sielusi silmin uutta tilannetta, jonka haluat toteutuvan, koita olla realistinen ja tyyni.

Askel 3: Tunne, miten itse reagoit aikomukseesi

Kun istut miettimässä haluamaasi muutosta, pintaan nousee erilaisia tunteita ja aistimuksia. Kaikki niistä eivät ole positiivisia. Saatat huomata vastustusta, lannistavia ajatuksia tai ahdistusta. Tämä on hyvä, sillä asiat näyttävät helpoilta ja täydellisiltä vain päiväunissa, kun olet unelmoinnin tilassa. Kun tunnet oman sisäisen vastustuksesi, olet pääsemässä lähemmäksi realistista lopputulosta, joka voi toteutua.

Askel 4: Päästä irti aikomuksestasi

Saavuttaaksesi haluamasi muutoksen teet tulevina päivinä monia pieniä päätöksiä. Et voi ennustaa, mitä nämä tulevat olemaan. Itse asiassa monet ihmiset tulevaisuuteen katsoessaan kokevat lannistumisen tunteita. He eivät näe selkeää polkua edessään, ja tielle tulee taatusti tuntemattomia esteitä. Välttääksesi tämänkaltaisen tuhoisan ajattelun älä yritä ennustaa tulevaisuutta tai valloittaa tuntematonta. Anna polun avautua edessäsi – tämä tarkoittaa irtipäästämistä.

Askel 5: Käsittele oma vastustuksesi

Myös tämä on vaihe, jossa useat ihmiset epäröivät. Vaikka he ovatkin jo nähneet, miten paljon he hyötyisivät elämänmuutoksesta, he kuitenkin kokevat sisäisen vastustuksensa kohtaamisen liian hankalaksi. Vastustaminen tarkoittaa omia tunteita, jotka sanovat aikomuksellesi ”ei”. Ne saattavat olla peräisin epävarmuudesta, menneistä epäonnistumisista, vastahakoisuudesta, epäilyksistä, ahdistuksesta… listaa voisi jatkaa loputtomiin. Mutta totuus on, että jokainen kokee samaa sisäistä vastustamista – myös ne ihmiset, jotka ovat onnistuneet pääsemään siitä yli.

Askel 6: Tee suunnitelma vaikeuksien ylittämiseksi

Saatat kokea sisäisen vastustamisesi määrän pelottavana. Ratkaisu on vastusten jakaminen käsiteltävän kokoisiin osiin. Istu alas ja suunnittele rationaalisesti, mitä sinun tarvitsee tehdä ja mikä on oikeasti toteutettavissa. Suurissa elämänmuutoksissa kannattaa kerätä avuksi tukijoukkoja. Muutoksen tekeminen yksin kuulostaa rohkealta, mutta se voi eristää sinut ja tehdä sinusta haavoittuvaisen. Etsi joku, johon voit luottaa, onpa se sitten uskottu ystäväsi, puolisosi, mentori tai terapeutti. Valitse henkilö, joka suhtautuu elämänmuutokseesi yhtä vakavasti kuin sinä itse. Tavatkaa säännöllisesti ja kerro, millaisia tunteita käyt läpi, sillä myös tunnemaisemasi muuttuu, kun olet suuren muutoksen keskellä.

Askel 7: Tavoittele vain sitä, mikä on toteutettavissa

Tee kolmen sarakkeen lista yhdessä tukijasi tai tukijoidesi kanssa. Näiden sarakkeiden avulla arvioit, minkä täytyy muuttua. Merkitse sarakkeeseen 1 ne asiat, joita voit alkaa korjata itse. Sarake 2 sisältää ne asiat, joita sinun täytyy sietää – toistaiseksi. Sarake 3 puolestaan kattaa sellaiset asiat, jotka sinun täytyy jättää taaksesi. Käytä tähän aikaa. Palaa listasi pariin toistuvasti, kunnes saat tilanteestasi selkeän kuvan. Vasta siinä vaiheessa sinun tulee siirtyä sanoista tekoihin.

Askel 8: Saavuta jotain positiivista

Menestys luo menestystä. Aloita korjaamalla elämässäsi sellaisia pieniä asioita, joiden suhteen olet varma, että onnistut. Älä käy elämäsi suurten henkilökohtaisten ongelmien kimppuun. Pääset niiden pariin kiertotietä kun teet ensin asioita, joita voit hallita. Tässä voi olla avuksi, jos löydät henkilön, joka on saavuttanut saman asian, jota tavoittelet itsellesi. Neuvon kysyminen ihmiseltä, joka on käynyt samoja asioita läpi, on korvaamatonta.

Askel 9: Näe projektisi sisäisenä polkuna

Vaikka oletkin tarttunut toimeen, todellinen muutos tapahtuu omassa tietoisuudessasi. Kulje polkua sisäisenä polkuna: tarkkaile mitä sisälläsi tapahtuu – päiväkirja on tähän hyvä idea. Kun olet tietoinen itsestäsi, annat vanhoille tavoille ja ohjelmoinnille pienemmän mahdollisuuden siihen, että ne vetäisivät sinua takaisin puoleensa. Jos otat askeleen taaksepäin, huomioi se, anna itsellesi anteeksi, ja kokoa itsesi. Riippumatta siitä, mitä tapahtuu ulkoisessa maailmassa, kukaan ei voi viedä sinulta sisäistä polkuasi.

Askel 10: Yhdisty korkeampaan ohjaukseesi

Riippuen henkilökohtaisista uskomuksistasi, voit kääntyä Jumalan, sielusi, korkeamman itsesi tai sisäisen lähteesi puoleen – sanoilla ei ole merkitystä. Se mitä tarvitset on yhteys johonkin sellaiseen, joka saa sinut tuntemaan olosi luottavaksi ja turvalliseksi. Tällaisen yhteyden avulla voi saavuttaa suuren muutoksen elämässään. Yksi tapa löytää tie omaan ytimeensä on meditaatio, mutta voit etsiä itsellesi luontevimman tavan ottaa yhteyttä ytimeesi, paikkaan, jossa halut ja täyttymys kohtaavat.

Toivottavasti nämä 10 askelta saavat elämänmuutoksesi näyttämään realistiselta ja saavutettavalta. Mielesi, ruumiisi ja henkesi ovat luotuja muutokseen.

Lähde: Chopra Centered Lifestyle

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image