Toivo piileskelee kilpirauhasessa

Blogi on mainosyhteistyö Biomedin kanssa. Biomed on kustantanut Petran itsehoitokokeiluun liittyvät TH Intensive -valmisteet, lääkärikonsultoinnin ja laboratoriokokeet, joilla seurataan kilpirauhasarvojen kehittymistä. Petra on tuottanut sisällön omien kokemustensa perusteella itsenäisesti eikä Biomed puutu tekstisisältöön. 


Väsyttää, huimaa, palelee, särkee, kolottaa, mieli on maassa ja tukka lähtee päästä. Lihakset eivät jaksa, sydän lyö miten sattuu, eikä muisti pelaa. Iho on pingottunut ja hilseilevä. Vitamiinit ja hivenaineet pakenevat elimistöstä ja kaikkeen tekemiseen menee kolme kertaa enemmän aikaa kuin normaalisti. Tämä saattaa kuulostaa sairaan ihmisen oireluettelolta, mutta viimeisen kolmen vuoden aikana terveyskeskuslääkärit eivät ole löytäneet minusta mitään vikaa.

Luota itseesi, jos tunnet että kaikki ei ole kunnossa. Kuva: Milica Krivokapic.

Minulla ei ole todettua keliakiaa, mutta kuitenkin gluteenittomuus on useiden testikertojen jälkeen vaikuttanut olotilaani parantavasti. Testien mukaan minulla ei ole allergioita, mutta kuitenkin saan joka kevät oireet ja tietyt hedelmät ja vihannekset saavat kitalakeni haavoille. Labratulokset eivät osoita laktoosiongelmaa, mutta vatsani on siitä täysin eri mieltä. Minulla ei ole lääkärien mukaan ongelmaa sokerin kanssa, mutta silti sokeritasapaino heittelee todella rajusti ja syömisen jälkeen silmät eivät tahdo pysyä auki.

Tutkin googlaamalla mitä kokeita minusta oli otettu ja mitä tulokset tarkoittivat, koska lääkärit eivät koskaan selittäneet minulle mitään. Tiet johtivat aina kilpirauhasen toimintahäiriön suuntaan. Huomasin, että yksi kilpirauhasarvoni hipoi viitearvojen alarajalla, mutta se ei edes yhdessä oireiden kanssa riittänyt vakuuttamaan lääkäreitä, että koelääkitystä kannattaisi kokeilla.

Kilpirauhanen sijaitsee kaulalla aataminomenan alapuolella, eikä asiassa ole kovin kummoisen kokoinen – keskimäärin 20g, eli mahtuu hyvin espressokuppiin. Perhosen muotoinen rauhanen on hormonitehdas. Valmistuksen ohella se varastoi ja vapauttaa hormoneja tarvittaessa solujen käyttöön. Kilpirauhashormonit säätelevät elimistön aineenvaihduntaa ja elintoimintoja sekä vaikuttavat aivojen toimintaan, kasvuun, yleiseen vireystasoon, sydämen sykkeeseen, lämmön tuottoon, kolesterolipitoisuuksiin, painoon, lihasvoimaan, muistiin, suolen toimintaan, hiusten hyvinvointiin – toisin sanoen kaikkeen mitä ihmisruumiissa tapahtuu. Toimiessaan siis hieno järjestelmä, mutta kun tehtaassa sakkaa, kaikki menee sekaisin. Kilpirauhanen alkaa toimia kuin salakavala hakkeri kaivaessaan pääsyä tietojärjestelmiin.

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus alkaa testata Biomedin TH Intensiveä, tartuin siihen heti. TH Intensive on ravintolisä, johon on lisätty niitä vitamiineja ja hivenaineita, mitä kilpirauhanen tarvitsee toimiakseen kunnolla. Minusta on otettu laboratorio-kokeet, mitkä lääkäri tulkitsee. Syön ravintolisää puoli vuotta, jonka jälkeen otetaan kontrollikokeet. Tässä välissä kirjoitan kerran kuukaudessa väliraportin, jossa kerron kuinka testi etenee. Testauksen aikana noudatan myös ruokavaliota, mikä ravintoterapeutti Hanna Huttusen mielestä tukee kilpirauhasen toimintaa.

Tällä hetkellä olen varovaisen optimistinen. Olen ollut jo niin kauan turhautunut tilanteeseeni, enkä haluaisi pettyä taas. Moni asia mietityttää: tuleeko minusta jotenkin eri ihminen? Jos se ei auta? Jos alan voimaan paremmin, tuleeko minusta katkera kaikesta mitä olen menettänyt? Toisaalta, haluaisin kovasti kokea edes yhden päivän kun ei satu ja kolota. Tai sen tunteen, kun jaksaa tehdä vaikeuksitta työtä jota rakastaa.

Paljon kysymysmerkkejä, mutta tällaiseksi tulee kun joutuu vuosia taistelemaan oman olonsa ja lääkäreiden kanssa, ei kunnolla luota enää mihinkään. Nyt on kuitenkin ensimmäistä kertaa todellinen toivonkipinä olemassa – se asuu siellä missä ongelmakin. Jos haluat tietää kuinka tarinassa käy, lähde kanssani seikkailuun ja pysy kuulolla.

– Petra

Lue lisää TH-Intensivestä täällä.

Huom! TH-intensive saattaa lisätä tyroksiinin vaikutusta, joten yhteiskäyttö ainoastaan lääkärin valvonnassa. Vakavissa kilpirauhasongelmissa käänny aina lääkärin puoleen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image