Valokuvatarina: “Olen äärettömän herkkä ihminen ja se on suuri osa persoonaani”

Kuva ja teksti ovat yhdeksäs osa Sirpa Levonperän 12.1.-18.1.2015 Helsingissä pidettyä “Sinä olet oman elämäsi tähti” -valokuvanäyttelyä, joka koostui yhdeksästä eri kuvasta ja tarinasta. Kuvattavilta kysyttiin seuraavia asioita: “Meneekö sinun elämäsi niin kuin sinä haluat, missä mennään nyt ja ketkä henkilöt siihen ovat vaikuttaneet? Mitkä ovat juuresi? Kuka sinä olet, mitä teet? Onko tarinasi mielestäsi tyypillinen vai epätyypillinen?” Kuvattavat kirjoittivat pohdintansa.

Maru, valokuvatarina 9/9. –   Kuusankoski, Kouvola, Suomi.  Latitude60° 54’ 25.2”N. Longitude 26° 37’ 27.732”E
Maru, valokuvatarina 9/9. – Kuusankoski, Kouvola, Suomi.
Latitude 60° 54’ 25.2”N. Longitude 26° 37’ 27.732”E

 

MARU, sirkustaiteilija, sairaanhoitaja

“Tarinani ei ole varsin tavallinen, riippuen tietysti mihin vertaa, meidän jokaisen tarinahan on omalaatuinen. Kasvoin ilman äitiä, isäni kanssa, joten hän on SE ihminen joka on elämääni ja myös suuresti elämän suuntaani vaikuttanut. Hän on taiteilija ja häneltä olen saanut taiteellisen kasvatuksen. Pienestä pitäen olen isän tunneilla ja keikoilla kulkenut mukana. Taiteilijathan elävät tunnetusti rakkaudesta ja intohimosta työhönsä, niin se on myös sirkustaiteilijalla. Mikäli jotain elämässäni voisin muuttaa, keskittyisin täysin yhteen ja ainoaan kutsumukseeni, sirkukseen. Mutta valitettavasti se ei ole mahdollista, ainakaan toistaiseksi. Mutta uskon ja luotan siihen että ahkeruus,  sinnikkyys ja omistautuminen aikanaan palkitaan ja pääsen elämään unelmaani täysipäiväisesti. Roolini äitinä, vaimona, opettajana, taiteilijana ja hoitajana päivittäin on melkoinen haaste, mutta jokainen niistä on myös minulle tärkeä ja tekevät minusta ihmisenä juuri sen joka nyt olen. Äitiys on ehdottomasti elämäni huippusaavutuksia jota ei voi verrata mihinkään muuhun. En olisi sama ihminen ilman lapsiani, joten myös he ovat suuresti vaikuttaneet minuun.

Elämäni tällä hetkellä on hektistä mutta niin antoisaa ja vaikka se on raskasta, nautin siitä suunnattomasti! Fyysisesti kahden työn tekeminen ja lisäksi liikunnan parissa on melko rasitus keholle, mutta liikkuvalla keholla on terve mieli. Opetan monia lapsia ja myös heidän vanhempiaan ja nautin siitä yhteisestä riemusta ja onnistumisen tunteesta mitä he kokevat ja saan siitä voimaa itselleni tehdä sirkusta työnä. Samalla pääsen myös yhdessä lasteni kanssa kokemaan samaa onnistumisen ja yhdessäolon riemua sirkuksen kautta. Hoitajana taas pääsen auttamaan ihmisiä toisella tapaa ja samalla tavalla saan siitä välitöntä kiitosta ja näin olemaan tärkeä todella monen ihmisen elämässä. Itseasiassa elämäni on aika rikasta kun ajatellaan miten monen ihmisen elämään pääsen osalliseksi ja vaikuttamaan. Samalla tieto myös lisää tuskaa, näen työssäni myös kärsimystä ja kuolemaa ja se saa minut päivittäin ajattelemaan miten arvokasta elämä on ja miten nopeasti aika meidän elämän tiimalasissa juoksee. Yksikään tapaamani vanhus ei ole sanonut että olipa tämä elämä pitkä, vaan katsottuaan taaksepäin, ihmettelevät mihin se aika hävisi. Pääsen hoitajan työssäni kuulemaan paljon erilaisia elämäntarinoita ja se on ehdottomasti yksi työni rikkauksia. On ihan huippua päästä työskentelemään sekä lasten että vanhusten parissa, vaikka kyllä ne lapset ovat väistämättä vaan lähellä sydäntäni.

Elämäni kulkeutuminen tähän pisteeseen ei ole tapahtunut suinkaan täysin tietoisten valintojen kautta vaan oikeastaan elämä on vienyt minut tähän. Olen luonteeltani sellainen ihminen, joka ei hirmuisesti ajattele ja murehdi asioita vaan enemmänkin annan elämän virran viedä ja luotan tulevaan. Olen parhaimmillani pienen paineen ja kiireen keskellä jolloin myös luovuuteni pääsee valloilleen ja välillä häkellyn itsekin miten olen saanut aikaan niin pienessä ajassa jotain niin suurta. Olen myös äärettömän herkkä ihminen ja herkkyyteni on myös suuri osa persoonaani. En koe sitä enää heikkoudeksi kuten nuoruudessani, vaan päinvastoin, on ihana tuntea asioita niin vahvasti vaikkakin edelleen minun on vaikea näyttää tunteitani muille.

Kaiken kaikkiaan nautin elämästäni täysin koska siinä on niin paljon hyviä asioita ja ennen kaikkea ihania ihmisiä mukana. En voisi kuvitellakaan tekeväni muuta kuin ihmisläheistä työtä ja katson olevani onnekas että saan tehdä jopa kahta sellaista, vaikkakin välillä puhti meinaakin loppua ja asioita pyörii mielessä toistensa päällä. Elämä on itsessään rikkaus jota olen oppinut arvostamaan ja josta nautin, päivä kerrallaan.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image