Kysy luontaistuoteneuvojalta: Tukea homealtistukseen

Työpaikallani on todennäköisesti homeongelma. Saan oireita aina kun menen työpaikalleni mm. päänsärkyä ja iho-oireita. Epäilen, että kyse olisi homeesta, vaikka silmillä en mitään rakennuksessa näekään. Miten voisin luontaisesti tukea kehoani, kun en pysty työpaikkaani vaihtamaankaan?

Homeongelmat ovat hyvin yleisiä rakennuksissa. Mitään silmillä nähtävää ei välttämättä ole, joskus hajusta voi päätellä onko hometta vai ei, mutta myöskään kaikki home ei haise. Homekoiran käyttö rakennuksessa on mielestäni hyvä tapa selvittää ja paikantaa ongelma, jotta korjaustoimenpiteisiin voidaan päästä käsiksi. Homeongelmat voivat aiheuttaa hyvin moninaisia oireita kuten esim. päänsärkyä, väsymystä, uniongelmia, iho-oireita, kipuja, keskittymiskyvyn puutetta, allergioita ja astmaa. Oireiden laatuun vaikuttaa moni asia, kuten yksilöllinen herkkyys, altistuksen kesto, mikrobien lajikoostumus, sekä millaisia mykotoksiineja ne tuottavat. Tärkeintä ensisijaisesti olisi saada altistuminen loppumaan ja välttää niin paljon kuin pystyy paikkoja, joista oireita tulee.

Oman kehon tukeminen terveellisellä, monipuolisella ja puhtaalla ravinnolla on tärkeää erityisesti silloin kun keholla on rasitustekijöitä. Kehoa rasittavia tekijöitä kuten lisäaineita ja ruoan torjunta-ainejäämiä kannattaa välttää niin paljon kuin pystyy eli esim. syödä luomuruokaa. Riittävä uni, liikunta ja stressin välttäminen ovat kehon toiminnoille tärkeitä ja ylläpitävät immuunipuolustusta.

Kehon vastustuskykyä voi nostaa ja epäpuhtauksia poistaa myös ravintolisien avulla. Riittävästä mineraalien (esim. Schindelen mineraalijauhe) ja vitamiinien saannista kannattaa pitää huolta. Antioksidantit ovat tärkeitä kuten C- ja E- vitamiini, ubikinoni sekä alfalipoiinihappo. Homemyrkyt voivat myös estää ubikinonin toimintaa. Ubikinon toimii synergiassa alfalipoiinihapon ja asetyyli-l-karnitiinin kanssa ja nämä yhdessä optimoivat mitokondrioiden toimintaa.

Elimistön tärkein puhdistava elin on maksa, jossa vierasaineita metaboloivien entsyymien määrät ovat suurimmat. Muita puhdistavia elimiä ovat munuaiset, sekä iho, suolisto ja keuhkot, joiden kautta vierasaineet myös tulevat elimistöön. Näitä voi tukea mm. maksan puhdistuksella, alfalipoiinihapolla, NAC:lla, schisandra chinensis-yrtillä, kiinanloisikalla eli cordycepsillä, pakurikäävällä, maarianohdakkeella, karnosiinilla ja neemillä.

Metyyliryhmät liittyvät useisiin elimistön synteeseihin, korjaamiseen ja rakentamiseen. Metyyliryhmien luovuttajia ovat ainakin vitamiinit B2, B6, B12 (metyylikobalamiini), B9 (metyylifolaatti) ja betaiini (trimetyyliglysiini). Lisäksi B3- ja B5 -vitamiineja, kurkumaa, teaniinia ja MSM:ää (metyylisulfonyylimetaani) pidetään metyyliryhmien luovuttajina. Glutationia kannattaa ottaa glutationia induktoivina ravintolisiä kuten schisandra, maarianohdake ja alfalipoiinihappo.

Adaptogeenit tukevat kehoa ja vaikuttavat mm. immuunipuolustuksen normalisoimiseen. Mm. schisandra chinensis, ruusujuuri, siperian ginseng, panax ginseng ja ashwagandha ovat paljon käytettyjä. Adaptogeeneillä on synergisiä vaikutuksia, joten yhdistelmävalmisteet kuten Adaptix toimivat yksittäisiä rohdoskasveja tehokkaammin.

On myös monia hyviä tukihoitomuotoja, joilla kehoa voi tukea, kuten otsonihoidot ja happihoidot. Suosittelen lämpimästi käymään erityisesti bioresonanssiterapiassa. Bioresonanssilaite mittaa radiotaajuuksien avulla kehoon kertyneitä homemyrkkyjä ja homeitiöitä. Bioresonanssilaite on hyvin herkkä ja sen avulla voidaan löytää hyvin pienetkin myrkkykertymät. Mittauksella voidaan myös eritellä mihin kudoksiin tai kehonosiin homemyrkyt ovat kertyneet tai onko esimerkiksi keuhkoissa homeitiöitä eli homepölyä. Hoito puhdistaa tehokkaasti hometta pois kehosta. Bioresonanssilaitteella voidaan mitata myös huoneilman homemyrkkyjä muoviliuskamenetelmällä ja myös mitä tahansa materiaalia, mihin hometta voi kertyä. Terveydelle haitallisia ovat esim. patjat, joita on voitu säilyttää homeisissa tiloissa joko aiemmassa asunnossa, varastoissa tai jopa kaupan tai valmistajan homeisissa varastoissa.

Terveisin,

Emili Osara
luontaistuoteneuvoja

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image