Tiedät asioita, joita et tiedä tietäväsi – 10 asiaa, joissa intuitiiviset ihmiset ovat hyviä

1. He kuuntelevat sisäistä ääntään

Kirjailija Sophy Burnham sanoo, että intuitio on helppo ohittaa. Se on kuitenkin mahtava lahja, joka jokaisen pitäisi huomata. Ensimmäinen intuitio-oppi onkin, että sisäistä ääntään tulee kuunnella ja tehdä sen mukaan. Burnhamin mukaan jokainen liikemies on joskus toiminut ”aavistuksen” mukaan. Tämä niin kutsuttu aavistus on osa intuitiota, jota ei saa ohittaa. Tarvitsemme toisaalta myös tasapainon järjen ja intuition välille. Intuitiolla tuppaa olemaan stigma, jonka vuoksi yleensä hylkäämme sen, mutta tämä ei ole välttämättä meille hyväksi. Meidän täytyy oppia, että intuitio ja järki eivät sulje toisiaan pois.

2. He eivät pelkää olla itsekseen

Joskus yksinäisyyteen hakeutuminen on ainoa tapa löytää intuitionsa. Yksin oleminen herättää intuition lisäksi myös luovuuden. Burnhamin mukaan muiden seurassa ja arjen pyörityksessä emme kuule intuition ääntä; sitä varten meidän on hakeuduttava omiin oloihimme.

3. He ovat luovia

Luovuus ja intuitio kulkevat käsi kädessä. Luovat ihmiset ovat intuitiivisia, ja päinvastoin; toisen ruokkiminen auttaa myös toista.

4. He meditoivat

Mindfulness on tässä hetkessä olemista, ja omien tunteiden tuomitsematonta huomaamista. Mindfulness voi auttaa meitä intuition löytämisessä ja hyvien päätösten tekemisessä. Jos harjoitamme enemmän juuri tässä hetkessä olemista, pystymme myös ymmärtämään paremmin sitä, keitä olemme.

5. He tarkkailevat kaikkea ympäristössään

Sophy Burnham kehottaa tarkkailemaan sitä, mitä ympärillä tapahtuu ja vaikkapa kirjoittamaan osan asioista ylös. Näin voimme huomata yhteensattumia ja intuitiota omassa elämässämme.

6. He ovat tietoisia kehoistaan

Intuitio liittyy usein kehoon. Joskus vatsaa vääntää, kun tiedämme, että asiassa on joku pielessä. Tutkimukset osoittavat, että intuitio kohdentuu hyvin usein vatsaan ja tuntemuksiin vatsassa.

7. He ovat syvässä yhteydessä toisiin

Ajatusten lukeminen kuulostaa olevan suoraan scifi-sarjasta, mutta itse asiassa teemme sitä joka päivä. Kun näemme menetystä esimerkiksi elokuvissa, tunnemme itsekin musertavan tunteen rinnassamme. Kun ystävämme kokee hylkäyksen, mekin masennumme. Tätä kutsutaan empaattiseksi täsmällisyydeksi. Häpeää, iloa, masennusta ja toivoa voi kaikkia tuntea vain katsomalla toisia. Omien ja toisten tunteiden tutkistelu voi opettaa meille paljon empatiasta ja siitä, kuinka olla yhteydessä toisiin.

8. He eivät hylkää unelmiaan

Sophy Burnham kertoo, että unelmat ja intuitio ovat samasta lähteestä, alitajunnasta. Siksi unelmoiminen auttaa meitä lähestymään intuitiotamme. Unessa alitajunta lähettää meille viestejä, jotka tulevat intuitiostamme. Unien huomioon ottaminen ja esimerkiksi unipäiväkirjan pitäminen voi auttaa meitä elämään parempaa, intuitiivisempaa elämää.

9. He pitävät lomaa

Pahin intuitiontappaja on kiire. Sosiaalisessa mediassa pyöriminen, työelämän kiireet ja puhelimen näpläys aiheuttavat stressiä ja pahimmillaan burnoutin. Elämässämme on myös ihmisiä, joiden tarkoitusperät eivät ole aitoja, mutta yleensä emme joko huomaa tätä tai olemme liian kiireisiä tajutaksemme eron.

10. He yrittävät voimakkaasti päästä eroon negatiivisuudesta

Negatiiviset tunteet vaikuttavat meihin paljon, ja vihaisena tai surullisena meistä saattaa tuntua, että emme ole omia itsejämme. Tämä saattaa johtua siitä, että negatiiviset tunteet ovat intuitiomme tiellä. Psykologien vuonna 2013 tekemän tutkimuksen mukaan positiivinen asenne on iso tekijä siinä, että löydämme itsemme ja intuitiomme. Negatiivisten tunteiden tullessa ne on hyväksyttävä, ja sillä tavalla myös päästettävä niistä irti.

Lähde: The Mind Unleashed

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image