10 asiaa, joita kannattaa kokeilla ennen kuin kesä on ohi

Kesäisin olemme terveempiä kuin yleensä. Syömme terveemmin, olemme enemmän ulkona, otamme lomaa nauttiaksemme kesäsäästä. Jos haluat boostata kesähenkeäsi vielä enemmän, Mindbodygreen ehdottaa muutamia vinkkejä.

1. Mene piknikille

Tarkoittaa siis: syö ulkona aina, kun mahdollista. Tämä tarkoittaa vaikka vain sitä, että syö aamiaisen parvekkeella keittiönpöydän sijaan, tai että nauttii valmissalaatin puistossa, eikä samalla töitä tehden työpöydän ääressä. Ulkona syöminen hidastaa automaattisesti rytmiä ja auttaa maistamaan ruuan paremmin. Samalla nautit, kun pääset pois pöytäsi äärestä. Bonusvinkki: pyydä työkaveri tai ystävä mukaan.

2. Jätä tekniset laitteet nurkkaan

Talvella voi paremman puutteessa istuakin kaiket illat koneella, mutta kesäiltaisin on aika sulkea kone ja jättää älylaite kotiin. Mene käymään jossain,  ja yritä täyttä tekniikkalakkoa. Jos se ei onnistu, yritä puoliksi: vie toimistosi vaikkapa kahvilaan tai pikemminkin sen terassille. Ainakin olet oikeiden ihmisten ympäröimänä oikeassa ympäristössä. Muista hymyillä ohikulkijoille ja vastata myöntävästi kysymykseen ”Onko tämä vapaa?”

3. Rauhoitu veden äärellä

Kaikki ovat varmasti huomanneet, että vedellä on rauhoittava vaikutus. Jo veden (joen, järven, meren) katsominen saa aikaan rauhan ja vapauden tunnetiloja. Kannattaa käydä veden ääressä aina kun mahdollista, oli se sitten meri, järvi tai pieni lampi. Uimaan opettelu ei myöskään koskaan ole liian myöhäistä. Tämä jalo taito auttaa nauttimaan vedestä moninkertaisesti.

4. Jätä auto kotiin

Auto kannattaa jättää aina kotiin, kun sää sallii. Apostolinkyyti ja pyöräily ovat käteviä tapoja paitsi matkata myös liikkua muuten vain. Kävely on yksi parhaista liikuntamuodoista, ja jo 10 minuutin reippailu voi piristää huomattavasti.

5. Tee smoothie

Smoothien voi tehdä kotona, ja sen voi nauttia paikallaan tai matkalla. Kuvittele, että olet lapsi jälleen ja nautit jokaisesta jäätelölusikallisesta.

6. Ole läsnä

Oletko koskaan huomannut pilvien muotoja?  Yhteiskuntamme liikkuu, ajattelee ja suunnittelee koko ajan. Ennen kesän loppua mieti, voisitko joskus vain olla. Älä mieti mennyttä tai suunnittele tulevaa, ja huomaa, kuinka nykyhetki auttaa sinua nauttimaan tästä vuodenajasta. Huomaa pienet asiat: pilvet, kukat, kotikaupunkisi arkkitehtuuri, ulkoilman tuoksut.

7. Ota lomaa

Lomalla on yleensä niin paljon muuta, että itse loma unohtuu. Siksi kannattaa käyttää viikonloput ja illat rentoutumiseen ja pieneen lomailuun. Nythän on kuitenkin kesä!

8. Kokeile jotain uutta

Käy kurssi mielenkiintoisesta aiheesta, vaihda kuntosaliohjelmaa tai kulje uutta reittiä töihin. Uusien asioiden tekeminen tai samojen asioiden tekeminen uudella tavalla tuntuu hyvältä, ja saatat tavata uusia ihmisiä.

9. Istuta kasvi

Istuta parvekkeelle basilika tai hanki rahapuu kotiin. Jos ajatus puutarhasta ei kiinnosta, osta kukkia maljakkoon ja huolehdi niistä. Jonkin elävän ottaminen kotiinsa ja siitä huolehtiminen on valtavan palkitseva kokemus.

10. Tee pieni voimatreeni kolmesti päivässä

Vaikket olisi kiinnostunut saamaan itseäsi kesäkuntoon, voi voimailusta silti olla hyötyä. Etsi jokin vähän pidempi ja voimia vaativampi taukojumppa netistä, ja tee se kolme kertaa päivässä (mieluusti tyhjin vatsoin). Kolme minuuttia kerralla riittää, ja ajan voi mitata vaikka omalta soittolistalta löytyvällä kolmen minuutin musiikkikappaleella.

Innostavaa kesää!

Lähde: Mindbodygreen.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image