Sielunsäteitä: Tunteita kehossa, tunteita ilmassa

Sanna aloitti maaliskuussa 2013 puolen vuoden mittaisen Intuitiivisen parantamisen koulutuksen. Sielunsäteitä-blogi keskittyy matkaan, joka suuntaa kohti omaa ydintä, sielunsäteitä. Blogissa vierailee myös kouluttaja Heli Heiskanen.

Neljävuotiaalla tyttärelläni oli paha mieli. Hän itki syvältä ja tunteella, ja sanoitti pahan mielensä syyn. Mitä tekee aikuinen tällaisessa tilanteessa? Minun teki mieli sanoa: ”Älä itke, kaikki on hyvin.” Minun teki mieli suunnata hänen huomionsa johonkin kivaan, vaikka siihen, mitä kivaa tehtäisiin illalla, huomenna tai viikonloppuna. Mutta olin hiljaa. Olen nimittäin oppinut yhden tärkeääkin tärkeämmän asian intuitiivisen energiahoidon koulutuksessa ja tehtyjen hoitojen myötä.

Yksi asia, mitä me intuitiiviset energiahoitajat opimme tuntemaan toisen kehosta, on energiatukokset ja niiden vapautuminen. Energiatukoksilla tarkoitetaan erilaisia kertymiä kehossa: pakattuja tunteita, puhumattomia ajatuksia, ohitettuja kokemuksia, tukahdutettua kiukkua. Usein ne ovat jotain, jonka olemme oppineet olevan ei-toivottavaa tai epäsuotavaa. Moni ajatuksista, uskomuksista, kokemuksista, tunteista tai tavoista on opittu jo niin varhaisessa vaiheessa, että emme edes tiedosta sen olemassa oloa. Silti se vaikuttaa tunteisiimme, kokemukseemme ja tietenkin kehoomme edelleen.

Millaisen metaviestin annan lapselleni, jos sanon, ettei tarvitse itkeä? Tai pyydän siirtämään huomion toisaalle, kivoihin asioihin? Opetan häntä ohittamaan itsensä, tai aikuisena ratkaisemaan pahan mielen ostamalla uuden paidan? Lapsen pitää saada purkaa paha mielensä ilman, että otan kantaa siihen, onko jokin tunteenilmaus minun näkökulmastani tarpeellinen vai ei, oikein tai väärin, hyväksyttävää tai ei. Kaikki tunteet ovat oikeita – ellei joku opeta meitä pakkaamaan niitä tiedostamattoman arkkuun. Jos kannattelen turvallista ilmapiiriä kaikille lapseni tunteille, minun ei tarvitse sanoa, että kaikki on hyvin. Sanojen sijaan tarjoan kokemuksen siitä, että kaikki on hyvin silloinkin, kun tulee itku ja paha mieli.

Usein kuitenkin saattaa käydä niin, että jokin asia on meille vanhimmille niin kipeä, ettemme halua, että lapsi – aivan yllättäen ilman varoitusta – kaivaa tuon tunteen meissä esiin. Niin kävi minullekin. Olisin halunnut ohittaa tunteen mahdollisimman nopeasti yrittämällä saada lapsen itkun loppumaan. Mutta siinä kohtaa, istuessamme tyttäreni sängyllä vierekkäin, ymmärsin, etten voi tehdä lapselle sellaista. Yhtäkkiä näin, miten sukupolvien ketjut ovat tehneet sitä samaa; ehkä sodasta johtuen, ehkä jostain muusta. Minä en halunnut enää jatkaa energiatukosten ketjua. Olin hiljaa, kannattelin tilaa, halasin, annoin tunteen ja kyynelten nousta itsellenikin. Siinä me istuimme, itkimme ja halasimme puhumatta, kunnes tunne oli tullut ulos. Molemmilla.

Samaa tehdään energiahoidossa. Kehoon pakatut tunteet tai ajatukset saattavat nousta pelkästään kehon kautta, eli hoitaja pystyy jossain määrin purkamaan niitä. Toisinaan hoidettava alkaa tuntea tunteita pystymättä liittää tunteeseen sen aiheuttajaa, esimerkiksi kokemusta tai tapahtumaa. Joskus taas käy niin, että hoitaja ja hoidettava juttelevat kehossa tuntuneista tukoksista, mikä nostaa hoidettavan tietoisuuteen asioita, jotka auttavat hoidettavaa purkamaan kehossa olevia tunteita tai ajatuksia.

“Kaiken kaikkiaan voisi ajatella, että kaikki, mitä olemme tukahduttaneet ja varastoineet sisällemme elämän varrella, tarvitsee päästä ulos kehosta jossakin vaiheessa, jotta voimme päästä ikään kuin ajan tasalle omien tunteiden kanssa”, psykologi ja Intuitiivisen parantajakoulutuksen kouluttaja Heli Heiskanen selventää.

Energiahoito on turvallinen tapa avata tiedostamattoman arkun saloja, mutta kuitenkin niin, että mitään sellaista ei tarvitse kohdata, mihin ei ole valmis. “Joka tapauksessa se, mikä tulee pintaan, on suuremman henkilökohtaisen kasvun viisauden ohjaamaa ja ajankohtaista juuri nyt tulla. Arkipäivässä vanhoja tunneaineksia nousee pintaan usein vastaavia tunteita herättävissä tilanteissa silloin, kun sen aika on, ja silloin ne tulevat tietoisuuteen ja mahdollisiksi purkaa ja käsitellä. Tähän liittyvät esimerkiksi tunnelukot”, Heli Heiskanen kertoo.

Joskus arjessa ei ole tarpeeksi voimavaroja ottaa vastaan sisältä nousevaa tunneainesta. Kuten minulle meinasi käydä lapseni itkun myötä. Mutta nyt oli omalla kohdallani sen aika, että saatoin tehdä tiedostamattomasta tietoista, päästää sen tunteen ulos, joka ei tässä kohtaa enää palvellut minua.

___

Huom, kiinnostuneille tiedoksi! Intuitiivisen parantamisen koulutus on energiahoitamisen opiskelua ja henkisen kasvun prosessi. Uudet ryhmät alkavat syksyllä Helsingissä ja Jyväskylässä. Helsingin ryhmässä on enää 3 paikkaa vapaana. Lisätiedot heli.heiskanen(at)origonova.fi, www.heliheiskanen.fi

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image