Luonnollista: Hyvän mielen luomutuoksut

On monia syitä valita parfyymikseen luomutuoksu. Luomutuoksuilla on aromaterapeuttisia täsmävaikutuksia. Ne sopivat hyvin allergikoille ja jopa normaalihajuvesille herkistyneille. Luomuihminen tottakai valitsee luomutuoksun jo siitä syystä, että haluaa kulutusvalinnoillaan tukea ekosertifioituja tuotteita.

Itse olen käyttänyt kymmenisen vuotta pelkkiä luomutuoksuja. Niihin jo tottuneelle tavallisiin hajuvesiin palaaminen on ajatuksena yhtä epämiellyttävä kuin se, että siirtyisi metsän rauhasta suurkaupungin pakokaasuihin.

Suosikkejani olivat pitkään alan uranuurtajan Melvitan tuoksut. Surullisesti Melvitan tuoksujen maahantuonti Suomeen lopetettiin ihan vastikään. Toki niitä saa edelleen tilattua kansainvälisistä verkkokaupoista.

Ainoaa Suomen Melvitan valikoimiin jäänyttä tuoksutuotetta, appelsiininkukilta tuoksuvaa kuivaöljyä voi kuitenkin suositella erityisesti juuri nyt kesätuotteeksi. Loistotuote after-sun käyttöön, myös hiuksille!

Ranskalainen parfyymitalo Honoré des Prés on luomutuoksujen valmistajista kunnianhimoisin. 100 % luomutuoksut on innovatiivisella otteellaan luonut mm. Hermesille hittituoksuja aiemmin kehitellyt Olivia Giacobetti.

Sarjan Eau de Toilette-tuoksujen ehdoton suosikkini on jo monta vuotta ollut mandariinien, appelsiinien, sitruunan ja limen tuoksuinen Honore´s Trip. Kaikilla sarjan tuoksuilla on aromaterapeuttisia vaikutuksia. Honore´s Trip poistaa kiireen tuntua ja lievittää stressiä.

Viime talven hittituoksuksi kohosi Suomessa Nu Green. Metsäinen, puhdistava tuoksu sisältää minttua, villiruohoja, intialaisten kasvien myskiä, rakuunaa luostarin puutarhasta ja valkoista seetripuuta. Ihana uusi tuttavuus!

Sarjan Eau de Parfum-tuoksuista mieleeni oli eniten oli Love Coco, jonka tuoksu tulee kookosmaidosta, tonkapavusta, bourbonin vaniljasta ja valkoisesta seetripuusta. Erityisesti nuoret luomutytöt ovat kuulemma heikkona sarjan rohkeaan, mielipiteet jakavaan Love les Carottesiin. Se tuoksuu…niinpä, porkkanoille.

Honoré des Présin tuoksuja to maahan Bionature ja myy netissä esimerkiksi Greenlips. Tuoksuja myy myös Jolie, jolla on verkkokaupan lisäksi viehättävä kauppa Uudenmaankadulla Helsingissä.

Acorellen tuoksut ovat Suomessa myytävistä luomutuoksuista päässeet laajimpaan jakeluun. Niitä  myyvät Ruohonjuuren, Ekolon ja muiden luontaistuotekauppojen lisäksi myös Sokos, Sokoksen Emotion-myymälät ja Stockmann. Sarjan yhdeksän hajuvettä ja kuusi kevyempää eau fraiche -tuoksua ovat ominaisuuksiltaan aromaterapeuttisia.  Ne vaikuttavat käyttäjänsä mielialoihin joko virkistävästi, tasapainottavasti tai rauhoittavasti.

Tämän talven ehdoton suosikkituoksuni on ollut tasapainottava Absolu Tiaré, joka on kuin raikastettu versio Monoi Tiareöljystä.  Nyt keväämmällä olen vaihtanut pirteään Citrus Verbenaan. Sen aromaterapeuttisia vaikutuksia kuvataan rauhoittavaksi, tyynnyttäväksi ja vahvistavaksi.

Sokerina pohjalla haluan esitellä harvinaisemman löydön, oman luomutuoksusuosikkini, Farfalla-sarjan. Farfallan tuoksumaailma poikkeaa muista luomutuoksusarjoista vienoudellaan. Näitä tuoksuja tekee mieli kuvata mystisen henkisiksi.

Farfallan tuoksut ovat muihin luomutuoksuihin verrattuna huomaamattomia. Ne tuoksuvat keholla pitkään, mutta niiden vaikutuksen huomaa vain henkilön välittömässä läheisyydessä. Ympärilläsi ei siis leiju muita häiritsevä parfyymipilvi. NaTrue-sertifioidun sarjan tuoksut ovat 98-prosenttisesti luomua ja jokaisella tuoksulla on aromaterapeuttinen vaikutus.

Omaksi suosikikseni sarjan seitsemästä tuoksusta nousi seesteinen, harmonisoiva ja voimistava  Eau de Parfum Aura. Sitrusta, kamomillaa, vihreää mäntyä ja väinönputkea sisältävä tuoksu lisää turvallisuuden tunnetta, maadoittaa, suojelee ja auttaa asettamaan selkeämmät rajat. Täsmätuoksu esimerkiksi stressaavaan neuvottelutilanteeseen!

Farfallan tuoksuperheestä löytyy myös aromaterapeuttisia huonetuoksuja ja body spray-tuoksuja. Kuvassa Aura-parfyymin vieressä hyvän yön tuoksu Gute Nacht-Bonne Nuit Body Spray, jota voi suihkutella joko keholleen tai esimerkiksi vuodevaatteisiin.

Ilahduin siitä, että tämä hyvän yön tuoksu oli kerrankin jotain muuta kuin sitä iänikuista laventelia! Hyvin olen nukkunut.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image