Laulaja Jannika B: “Nopeatempoinen elämä syö sisintä”

28-vuotias Jannika B (Jannika Bergroth) ei ole mikä tahansa artisti. Juuri Kaikki rohkeus -debyyttialbyminsa julkaissut valopilkku pohtii popahtavissa biiseissään myös elämänrytmiä ja elämän syvintä olemusta.

Omaa sydäntään ja polkuaan seurannut Jannika on saanut kohdata itsensä ja elämän suuret kysymykset siirryttyään tasaisesta ja varmasta elämästään kohti unelmaansa, artistiutta. Ennen artistin uraansa Jannika työskenteli Kokkolassa myymäläpäällikkönä ja opiskeli ekonomiksi (lue tarkemmin Jannikan polusta TÄÄLTÄ).

Muutos vaati naiselta kaiken rohkeuden, mutta nyt hän tuntee universumin kannattelun ja näkee, että elämä on ruusuilla tanssimista – terävine piikkeineen ja kauniine terälehtineen.

Hidasta elämää -sivusto jututti Jannikaa.

Mistä Nopeammin-biisin aihe on syntynyt?
“Nopeammin-kappaleen aihe lähti biisintekijä Heidi Paalasesta, joka oli kauan katsonut sivusta erittäin nopeatempoista elämääni ja näki, kuinka se söi sisintäni ja jaksamistani.

Olimme myös paljon puhuneet siitä, kuinka elämä vilahtaa niin nopeasti ohi, että pelottaa, ettei siitä ehdi nauttia. Näin ollen materiaalia tekstiin oli paljon, josta sitten lähdimme sitä yhdessä rakentamaan.”

Miten aihe liittyy sinun henkilökohtaiseen elämääsi, elämänfilosofiaasi tai oivalluksiisi?
“Viimeisen parin vuoden aika olen oivaltanut sen, että aikaa ei ole loputtomiin, ja jos haluaa elämässä toteuttaa itseään ja unelmiaan, niin se pitää tehdä itse ja heti! Tai ainakin toteutuksen päätös pitää tehdä heti, ja näin ollen oma alitajunta alkaa työstää päämäärän saavuttamista huomaamatta!

Työnteosta olen ymmärtänyt sen, että sitä ei tarvitse – eikä saa – tehdä oman onnellisuuden kustannuksella. Kyllä elämä voi olla ruusuilla tanssimista! Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö välillä joutuisi tekemään asiota, joista ei niinkään pidä – johan ruusuillakin on piikkinsä. Mutta se tarkoittaa sitä, että jokainen on todellakin oman onnensa seppä: kaikki lähtee asenteesta ja ajatuksista.

Elän tällä hetkellä unelmaani artistina, mutta joudun päivittäin tekemään asiota (esim. kirjapito), jotka eivät missään nimessä ole suosikkipuuhiani. Mutta se on kuitenkin osa kokonaisuutta, joka tekee minut onnelliseksi. Samoin kuin ruusun piikit ovat osa sen kauneitta. Ymmärtämällä tämän jopa kirjanpito tuntuu mielekkäältä!

Olen myös vahvemmin kuin koskaan oppinut uskomaan kohtaloon ja siihen, että kun asiat ovat menossa itselle oikeaan suuntaan, helpottaa se myös matkan tekoa. Uskon, että vastoinkäymiset ovat universumin tapa kertoa meille, kun olemme suuntaamassa ojaan ja yrittää niillä herätellä meitä ja muistuttaa meitä siitä, mitkä asiat ovat elämässä tärkeitä.

On majakassa valo
 vieläkin loistaa 
ympäröi sua halo, 
kun otat mut vastaan 
ja sydämen taakasta painoja nostelet pois – (Nopeammin-biisistä)

Olen myös oppinut arvostamaan apua ja uskaltanut myöntää itselleni, että minun ei tarvitse osata kaikkea eikä olla vahva kuin kivi. Olen saanut nähdä, että suurinta rohkeutta on pystyä näyttämään heikkoutensa. Läheiset ovat tukipilareita, suojamuureja, tarvittaessa.”

Mitä hidastaminen sinulle tarkoittaa?
“Sitä, että ei ole aikataulua. Sitä, että saa uppoutua mielipuuhaansa, jossa mieli lepää. Sitä, että saa olla läheisten kanssa. Sitä, että saa saunoa hiljaisuudessa.”

Pohjanmaan tuulia -biisissä kuuluu haikeaus ja kaipuu hiljaisuuteen, mitä hiljaisuus sinulle merkitsee?
“Olen aina tehnyt töitä ihmisten parissa ja varsinkin artistina oleminen on todellista asiakaspalvelua. Nautin siitä täysillä, mutta vastapainoksi rakastan itseni kanssa olemista, yksin, hiljaisuudessa.

Hiljaisuus ei välttämättä tarkoita minulle sitä, että ympäristössä pitäisi olla hiljaista. Vaan se, että saan hetken olla itseni kanssa ja yrittää hiljentää ajatukseni ja elää hetkessä, oli se sitten kahvilassa keskellä Helsingin vilinää tai nauttien Pohjanmaan lakeuksista… Ajatteluun kun yleensä liittyy aina menneen tai tulevan miettiminen: mitä pitäisi tehdä tai mitä olisi pitänyt tehdä.”

Pohjanmaan tuulia -biisistä:
(säv. & san. Heidi Maria Paalanen)

Mä oon merta ja peltojen viljaa
ja metsässä kasvanut puu
ja mä puhun ei luonto oo hiljaa
kun riitelen pohjaton oon

Pohjanmaalla kun kehdosta kasvaa
niin teroitetaan sun jokainen luu
niihin valetaan uskoa turvaa
vaik maailmas kaatunut on
viedään niskuroijat hyiseen avantoon

Lue koko laulun sanat TÄÄLTÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image