”Hyvää ystävänpäivää!” – Mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Facebook täyttyy ystävänpäivätoivotuksilla: Hyvää ystävänpäivää!

Valmiit fraasit ovat kuin joulukortin valmiit toivotukset tai sähköpostin ”ystävällisin terveisin” -allekirjoitukset: ne ovat kohteliaisuusautomaatio. Sellaisenaan ne eivät tarkoita yhtään mitään.

Sillä: sanojen takana on yhtä monta tarinaa kuin on lähettäjää ja vastaanottajaa, mutta ne eivät pääse näkyväksi, eloon, ellemme anna niiden pulputa ensin tunteina ja sitten sanoina.

Pointtihan ei ole se, että haluan kertoa, että olen ystävällinen tai että haluan toiselle hyvää, vaan se toiminta, jolla ystävällisyyttä tai hyvää osoitan. Jos ystävä ei ole vieressä halattavana tai pusuteltavana, usein sanat ovat ainoa ”toiminta”.

Toivoisin, että tänään jokaisella olisi pari minuuttia aikaa sukeltaa yleistysten taakse: mitä ne minulle merkitsevät ja miltä ja missä ne tuntuvat?

Kokeile vaikka tätä:

1) Kun haluat toivottaa jollekin hyvää ystävänpäivää, ajattele samalla tuota ystävää. Hengitä syvään ja anna ystävän tulla ihan vierelle. Missä kohtaa kehoa se tuntuu? Mikä on tunne, jonka koet? Tunnustele ja anna tunteen kasvaa niin isoksi kuin se kasvaa.

2) Kun tunne on suuri, yritä kuvata tunnetta ja/tai kehon tuntemuksia mahdollisimman tarkkaan sanoina (mielessä, ääneen tai paperille). Esimerkiksi: Pirskahteleva, keltainen riemu pumppaa sydämeen laajuutta ja lähtee virtaamaan kihelmöintinä käsiin. 

3) Pidä ystävä edelleen vieressä, suuri tunne kehossa ja kirjaamasi sanat edessäsi. Nyt kirjoita tunteiden ja tuntemusten pohjalta ystävällesi sanat, jotka syntyivät yhteydestä häneen. Esimerkiksi: Kun ajattelin sinua tänään, tunsin sydämessäni pirskahtelevaa, keltaista riemua, joka sai sydämen laajenemaan niin suureksi, että aloin tuntea kihelmöintiä käsissäni. Nuo kädet, ne olisivat niin kovin halunneet kietoutua ympärillesi kertomaan, kuinka tärkeä minulle olet.

Maailman johtava intuitiivisen älykkyyden tutkija, professori Dominique Surel sanoi intuitioluennollaan (13.2.2013), että jokaiseen käsitteeseen liittyy tunne, ja tunteen pohjalta syntyy ymmärryksemme käsitteestä. Ja jokaisen tuntemus on täysin uniikki, eli jokaiselle ihmiselle käsitteet tarkoittavat eri asiaa.

Ainoastaan tunnistamalla ja sanoittamalla omia tuntemuksiamme mahdollisimman tarkkaan, voimme tuoda käsitteidemme merkitykset näkyväksi, tuoda oman maailman näkyväksi toiselle ja avata yhteyden itseemme ja toiseen.

Parasta, mitä voit antaa ystävällesi lahjaksi, on tunne, joka on valmiiksi avattu. Jos et ehdi avaamaan kaikkia lahjoja valmiiksi tänään, onneksi on paljon muita päiviä, aivan yhtä hyviä päiviä.

♥ Sanna

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image