Kuuntele sydämesi ääntä

Maailmanloppu ei tullutkaan, on siis edelleen jatkettava elämän pohtimista ja ihmisenä kasvamista. Mitä lupauksia teit uudelle aikakaudelle? Laihdutat jälleen? Teet vähemmän töitä? Muistat isovanhempia vähän useammin, edes joskus? Teet kotiruokaa ainakin kerran viikossa? Käyt illalla aikaisemmin nukkumaan? Annat aikaa lapsille?

Itse olen tehnyt yhden lupauksen. Ajatukseni tästä lupauksesta nousee niistä lukuisista keskusteluista, joita olen saanut ihmisten kanssa viimeisen puolen vuoden aikana käydä. Olen löytävinäni yhden yhteisen inhimillisen kysymyksen: onko minulla lupa kuunnella sydämeni ääntä? Kysymys on myös itselleni akuutti ja ajankohtainen. Minä lupaan kuunnella sydämeni ääntä tästä päivästä alkaen.

Cheek laulaa: ”Jos mä oisin sä, mä pysyisin mun vierellä…”. Aika mahtavat sanat. Monet ihmiset elävät elämäntilanteissa, jotka eivät tunnu oikeilta, hyviltä eikä itsen näköisiltä ja silti eletään ja ollaan olosuhteissa, joissa ei ole hyvä olla.

Jos oikein sisintään tutkailee, uskon, että moneen olosuhteeseen tyytymisen taustalta löytyy pelko. Mitä jos joudun loukkaamaan jotakuta? Mitä jos seuraava työpaikka ei vastaakaan odotuksiani? Mitä jos häviän rahallisesti? Mitä jos itse hajoan, tunnen surua ja tuskaa? Millaisen tuomion toisilta ihmisiltä saan?

Seisonko itseni rinnalla, jos annan elämäni rakentua näiden kysymysten varaan? Kuka sanelee elämäsi säännöt? Missä minä olen, missä on minun elämäni? Missä olen minä, rohkea ihminen, joka itse luo oman elämänsä? Voisinko rakentaakin elämäni seuraavien kysymysten varaan:

Mitä tekisin, jos en mitään pelkäisi?

Miten rakkaus tässä tilanteessa toimisi?

”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Rakkaus lähtee itsestä, täyttää sydämen ja laajenee. Mitä rakkaus tilanteessasi tekisi, jos oikein rakastaisit itseäsi? Millainen olisi sellainen elämä, jossa rakastaisit itseäsi, muita ihmisiä ja oikeastaan koko elämää? Kun on kysynyt itseltään nämä kysymykset, voi lähteä miettimään, miten lähtee tavoittelemaan omaa onneaan. Kirjaa toiveesi paperille, askartele aarrekartta, pistä haaveesi ajatuksen avulla tilaukseen ja sanoita ääneen sitä, miltä elämäsi kohta näyttää. Elä unelmasi todeksi jo etukäteen, lähetä rakkauden ajatuksia uusiin tuuliisi ja tulet huomaamaan: maailmankaikkeus järjestää eteesi kaiken, mitä haluat ja paljon enemmän.


Lue kaikki Keskiviikkokolumnit tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image