Tarina yritysjohtajasta ja Mestarista

Eräs yritysjohtaja oli kuullut meditaatiosta, uudenlaisesta menestymisestä ja liike-elämäänkin sovellettavista elämän salaisuuksista. Pitkään googlattuaan hän päätti matkustaa suoraan viisauden juurille, itään, suuren Mestarin luokse.

Pitkällä lennolla yritysjohtaja ei saanut unta, hän mietti kaikkia niitä mahdollisuuksia, mitä hänellä olisi, kun hän saisi selville suurimman salaisuuden ja hätkähdyttävän tiedon. Hän oli sujauttanut läppärinsä kaveriksi ison mustakantisen muistikirjan siltä varalta, että paikassa, jossa hänen oli määrä kohdata Mestari, ei olisi sähköä. Valvoessaan lennolla hän kirjasi pitkän listan kysymyksiä Mestarille. Niihin kun hän saisi vastauksen, hän tulisi menestymään muita paremmin.

Lennon jälkeen häntä odotti pitkä matka vuoren yli. Painava rinkka selässään hän matkasi päiviä. Vihdoin hän saapui Mestarin talolle, ja Mestari toivotti hänet lämpimästi tervetulleksi sisään. Ennen kuin he ehtivät kynnyksen yli, yritysjohtaja oli esittänyt ensimmäiset kysymyksensä. Mestaria hymyilytti: ”Näytät väsyneeltä. Olet matkannut pitkään, anna minun tarjota sinulle ensin vähän teetä.”

Yritysjohtajan mielestä se oli turhaa ajanhukkaa, sillä vihdoin hän pääsisi esittämään kysymyksiään. Teepöydässä johtaja kaivoi muistikirjansa esiin ja alkoi kysellä. Mestari sanoi: ”Älä pidä niin kiirettä. Kuka tietää: jopa nauttiessasi teetä, voit saada vastauksia kysymyksiisi.”

Yritysjohtaja puri hammastaan yhteen ja mietti, että oli tullut tehtyä turha reissu. Hän oli kuitenkin niin väsynyt, että myöntyi teekupposelle, ennen kuin lähtisi takaisin alas vuorilta.

Mestari toi vesipannun ja alkoi kaataa teetä johtajan kuppiin niin kauan, että se lainehti lautaselle, ja vielä senkin jälkeen hän jatkoi kaatamista. Johtaja hyppäsi ylös ja alkoi karjua raivon vallassa: ”Lopeta! Mitä sinä oikein teet?” Etkö näe, että kuppi on jo aivan täynnä?”

Ja sitten Mestari vastasi: ”Eikö ollenkaan vaikuta tutulta? Se on juuri sama tilanne, jossa sinä olet. Mielesi on niin täynnä kysymyksiä ja lainattua tietoa, että vaikka vastaisinkin, sinulla ei olisi sisälläsi yhtään tilaa sille. Mene siis takaisin kotiisi. Tyhjennä kuppisi. Luo ensin vähän tilaa itsesi sisälle, ja tule sitten takaisin.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image