5 ajatusta, joiden avulla voit olla tyytyväisempi elämääsi jo nyt – Mistä kaikesta voisit luopua, jotta elämä kevenisi?

1. Luovu ja päästä irti

Keräily on lajillemme ominaista, pitihän se ihmisen aikoinaan hengissä. Näin ollen pyrimme haalimaan mahdollisimman paljon kaikkea, ja luopuminen tekee usein suurta tuskaa. Elämän voi kuitenkin nähdä flow’na, jossa asioita alkaa ja asioita loppuu, ja taas alkaa ja taas loppuu. Kun omaksuu tällaisen uudenlaisen ajattelumallin, on helpompi luopua

  • tavaroista,  jotka hallitsevat tilaamme ja joiden siivous vie aikaamme,
  • sellaisista harrastuksista, joista on tullut ajan puutteessa suorituksia,
  • statuksesta tai tittelistä, jonka luulemme määrittelevän ihmisyyttä,
  • liian suuresta tai kalliista asunnosta, joka pitää taloudellisessa talutusnuorassa,
  • pakollisista kalenterimerkinnöistä, joiden tekemättä jättäminen ei muutakaan mitään,
  • menestysvuosista, jotka ovat uuvuttaneet.

Sen sijaan, että miettii, mitä kaikkea voisi seuraavaksi hankkia, kannattaa miettiä, mistä kaikesta voisi seuraavaksi luopua, jotta elämä kevenisi.

2. Ole kiitollinen

Meillä kaikilla on paljon syitä olla kiitollisia. Sen sijaan, että elää ikuisessa vajeessa eli ”sitku” -elämää, ja murehtii asioista, joita omassa elämässä ei ole, kannattaa kiinnittää huomionsa kaikkeen siihen, mitä jo on. Kun oppii olemaan kiitollinen nykyisestä tilanteesta, on leppoisampi, positiivisempi ja iloisempi. Ja kun alkaa nauttia elämästä, ympärille alkaa kerääntyä ihmisiä, jotka tuovat lisää elämäniloa. Tällaiset ihmiset tuovat yleensä toivomatta, pyytämättä ja yllätäen  myös uusia positiivisia asioita tai tapahtumia elämään. Lisäksi kiitollisuus kääntää automaattisesti katseen tulevasta nykyhetkeen, todelliseen elämään.

Harjoittele kiitollisuutta kirjaamalla joka päivä ylös kymmenen asiaa, josta olet juuri tänään kiitollinen.

3. Kuuntele, mitä muille ja itselle kuuluu

Pikainen small talk on kaikkialla. Saatat huomata, että sinulta kysytään usein ”mitä kuuluu”, mutta ennen kuin olet avannut suusi, tilanne on jo ohi. Todellinen kuulumisten kuuntelu vaatii aikaa, pysähtymistä ja keskittymistä; yhä useampi kokee sen liian aikaa vieväksi – varsinkin, jos kyseessä on tuntematon tai puolituttu.

Itsensä kanssa ei tule yleensä käytyä edes small talkia. ”Mitä minulle oikeasti kuuluu” on pelottava kysymys, koska vastaus ei välttämättä ole haluttu. Ja jos vastaus ei ole haluttu, pitää alkaa muuttaa elämäänsä, ja se jos jokin on pelottava prosessi, sillä se tarkoittaa muutosta. Muutos on niin pelottava, että yrityksissäkin puhutaan muutosjohtamisesta ja siitä on kehitetty omat teoriansa. Mutta jos ei uskalla kysyä itseltä omia kuulumisia ja seurata vastausta, ei voi elää omaa elämäänsä.

Ota siis aikaa muiden ja itsen kuunteluun – ja kuuntele tarkkaan – sillä noista hetkistä löytyy suuri voima ja moni kadoksissa ollut vastaus.

4. Harrasta elämää

Harrastukseksi valikoituu yleensä asia, josta nauttii äärettömän paljon ja josta kokee onnistumista. Harrastukseen ei suhtauduta turhan vakavasti: sitä tehdään omalla painollaan, hyvällä fiiliksellä ja omien mieltymysten mukaan. Mitäpä siis jos alkaisit suhtautua elämään harrastuksena: keksisit keinon tehdä asiaa tai asioita, joista koet nautintoa ja suhtautuisit siihen löysin rantein jännittämättä.

Koskaan ei voi tarpeeksi itseään muistuttaa, että meillä on vain yksi elämä ja senkään pituudesta emme voi tietää.

5. Ryhdy auton kuljettajaksi

Vertauskuvallisesti: ryhdy auton kuljettajaksi. Lakkaa olemasta auton matkustaja, joka on muiden armoilla ja katselee ikkunasta muiden valitsemaa maisemaa. Ota siis elämäsi valinnat omiin käsiisi:

  • Lakkaa uskottelemasta itsellesi, että elämäsi on kiinni muista ihmisistä, paikkakunnasta, asunnosta, työstä (josta et ehkä edes pidä), yhteiskunnasta, rahasta tai muista ulkoisista vankiloista.
  • Päätä tehdä muutos, valitse suunta, kartoita tarkkaan kaikki vaihtoehdot, tee hyvä suunnitelma ja mikä tärkeintä: Ala toimia!
  • Kun muut alkavat epäillä suunnitelmasi pitävyyttä, muista, että he suhtautuvat siihen vastustelevasti, koska prosessoivat samalla omaa tilannettaan: miksi minä en uskalla, kun tuokin uskaltaa.
  • Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa elää omaa elämäänsä! Aloita heti, nyt, tältä istumalta!
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image