Kolumnisti Riitta Mettomäki: “Hidastaessa joutuu kohtaamaan itsensä”

Hidasta elämää -sivuston Keskiviikkokolumnisteina vaihtelevat neljä eri nopeuksilla elävää ihmistä: kirjailija Kaarina Davis, Hidasta elämää -sivuston toinen perustaja Sanna Wikström, entinen tv-juontaja ja nykyinen sekatyöläinen Nuppu Stenros sekä toimittaja ja elämäntyyliyrittäjä Riitta Mettomäki, jonka esittely on tässä.

Kuva: Satu Vuori/Kuvasatama

Kuka olet, mistä tulet ja mihin olet menossa?

“Heti ensimmäiseksi vaikein kysymys! Pohdin tätä pitkään ja monelta kantilta. Rehellinen vastaukseni on, että juuri näitä kysyttyjä asioita etsin elämässäni juuri nyt. Etenkin se, mihin olen menossa askarruttaa minua paljon, mikä tulee varmasti näkymään myös kolumneissani. Kohtuullisen varmoina faktoina voin kuitenkin sanoa, että olen Riitta, 29-vuotias yrittäjä Helsingistä.”

Millainen on tavallinen päiväsi?

“Rakastan suunnitelmia ja listoja. Kun edellisenä päivänä suunnittelen huomista, sisältyy päivään yleensä töitä, ystäviä, liikuntaa ja muita harrastuksia tai ihan vain tyhjää aikaa. Tämän hetkisessä elämäntilanteessani suunnitelmat kuitenkin pitävät vain harvoin, mikä ei haittaa ollenkaan. Ehkäpä tavallinen päiväni odottaa muotoutumistaan?”

Miten hidastat arjessa?

“Irtisanouduin palkkatyöstä reilu vuosi sitten ja ryhdyin etsimään omaa polkuani yrittäjänä. Omien arvojeni mukaan työskenteleminen on minulle hidastamista juuri nyt. Pyrin jatkuvasti punnitsemaan, miksi mitäkin asiaa teen. Välillä huomaan, että olen ottanut asioita tehtäväksi vääristä syistä. Se on itselle hyvä herättäjä: seuraavalla kerralla mietin toisenkin kerran ennen kuin sanon kyllä.”

Mottosi?

Jokaisella kohtaamisella on tarkoituksensa. Mikä se tarkoitus on, selviää usein vasta pitkän ajan kuluttua ja silloinkin vain sillä edellytyksellä, että on herkistynyt ihmettelemään elämää.”

Millaisia aiheita saamme kolumneistasi tulevaisuudessa lukea?

“Hidastaessa joutuu väistämättä kohtaamaan itsensä: Kuka minä olen? Mitkä ovat minun vahvuuteni? Mistä tulee motivaationi? Kolumneissa pohdin, miten oman itsensä ja omat vahvuutensa voi löytää kulttuurissa, joka parempaa eläketuloa porkkanana heiluttaen kannustaa yllätyksettömään ja intohimottomaan elämänkulkuun.”

Riitta Mettomäen ensimmäinen keskiviikkokolumni on luettavissa 9.3. alkaen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image