Luonnontuotteista tukea päivärytmiin

Hidastaelamaa.fi pyysi Xoco.fi:n omistajalta Annika Kauraniemeltä vinkkejä luonnontuotteista, joilla voi tukea päivärytmiä.

AAMULLA JA PÄIVÄLLÄ

Korvaa muutama kahvikupillinen pakuri– tai valkoisella teellä.

“Kahvin piristävä vaikutushan perustuu kofeiinin vaikutuksiin; se nopeuttaa hengitystä ja pulssia, stimuloi munuaisia, kohottaa verenpainetta, virkistää aivoja ja poistaa näennäisesti väsymystä. Kahvi ei sisällä mitään ravintoaineita, mutta sen sijaan kuluttaa elimistössä olevia ravinteita. Pakurikääpätee sitä vastoin antaa voimaa ja parantaa vastustuskykyä. Teen maku on mieto, pehmeä ja vaniljainen. Pakurikääpää on kauan käytetty muun muassa Venäjällä, jossa sillä? on myös lääkinnällinen käyttötarkoitus syöpälääkkeenä. Valkoisen teen terveyttä edistävät vaikutukset ovat puolestaan mustaa ja vihreää teetä voimakkaampia. Erot johtuvat sekä valkoisen teen runsaammasta antioksidanttimäärästä että teelehtien erilaisista käsittelytavoista. Sekä mustan että vihreän teen käsittelyprosessi on valkoista teetä pidempi, jolloin lehtien antioksidantteja menetetään enemmän valkoiseen teehen verrattuna.”

Aivan huippu lisäenergian antaja on raakasuklaa, joka on tehty raakakaakaopavusta.

“Huikeat 10% kaakaonpainosta on antioksidantteja. Kaakao sisältää kaikista ruoka-aineista maailman suurimpia pitoisuuksia magnesiumia. Kun aivoillamme on käytösssä riittävästi magnesiumia, toimii ajatuksemme kirkkaasti ja selkeasti. Kaakao sisältää luonnossa erittäin harvinaista theobromiinia, joka on kofeiinin sisarmolekyyli. Theobromiinilla on pitkäkestoisesti piristävä vaikutus. Raakasuklaa on ihana ja helppo tapa saada tärkeät ravintoaineet. Verkkokauppamme suosituin tuote onkin Conscious-suklaa.”

ILLALLA

Kokeile Cocovin intialaisia lääkinnäisiä yrttejä:

Ashwagandha vahvistaa stressinsietokykyä sekä lyhyt- ja pitkäkestoista muistia. Auttaa nukahtamisvaikeuksissa ja edistää syvää unta. Rentouttaa lihaksia ja lisää seksuaalista halukkuutta.

Brahmin sanotaan edistävän rentoutumista, hidastavan? ikääntymistä, antavan elinvoimaa. Brahmilla on myös rauhoittava ja unta parantava vaikutus. Brahmi lisää aivoverenkietoa, valppautta,? keskittymiskykyä ja sekä lyhyt- että pitkäkestoista muistia.

Tulsi sisältää runsaasti luonnollisia antioksidantteja ja on tunnettu? vahvistavasta voimastaan. Tulsi on monipuolinen hyöty-yrtti, joka?helpottaa stressiä, tukee vastustuskykyä, lisää elinvoimaa, edesauttaa terveellistä aineenvaihduntaa. Perinteisesti tulsia on käytetty kuumeeseen, yskään, astmaan, ihottumiin, ruuansulatusvaivoihin ja muistin parantamiseen.

“Kaikki laadukkaat ravintotiheät ruuat tasapainottavat kehoamme voimaan paremmin. Hyvästä ravinnosta saa tasaisemman energiatason. Valkoinen sokeri kannattaa korvata esimerkiksi palmu tai ruokosokerilla.”

Lue lisää Xoco.fi:stä: Pieni suklaapuoti verkossa

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image