Vegaaniruoka on kehittynyt viime vuosien aikana hurjasti. Kiinnostus ruoan alkuperää kohtaan, tehotuotannon eettisyys ja ruokatuotannon ympäristövaikutukset ovat osaltaan edistäneet ihmisten tietoisuutta. Moni on herännyt ajattelemaan asiaa – jos vähennän lihan ja maitotuotteiden … Lue lisää
Avainsana: vegaani
Näillä ohjeilla päivität puurosi ateriaksi
Voisiko aamupuuron keitto- ja koristeluhetki toimia meditatiivisena harjoituksena ja lopputuloksena olla kulhollinen terveellistä ja kaunista ruokaa? Anni Kravin kirja Hyvää kaunista – Suolaiset ja makeat puurot, kasvimaidot, smoothiekulhot + välipalat(WSOY 2017) kertoo, … Lue lisää
Uusia näkökulmia jouluruokaan – reseptejä perinteitä arvostaville ja vaihtelua etsiville
Mistä koostuu onnistunut joulu? Yhdessäolon lisäksi ehdottomasti hyvästä ruoasta. Monipuolisesti uutta ja vanhaa, klassikkoja sekä moderneja uutuuksia tarjoilee Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin kirja Hyvää joulua (Helsinki Food Company & WSOY 2016). … Lue lisää
Yhdellä vitamiinilla helpotusta väsymykseen, muistihäiriöihin ja keskittymisongelmiin
B12-vitamiini edistää normaalia aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa ja psykologisia toimintoja. Vitamiinilisä on tarpeen varsinkin kasvissyöjille ja ikääntyneille, ja sen puutostila voi vaikuttaa vakavasti muistiin ja mieleen. Lue lisää
Vegaanin keittiössä – Parempaa arkiruokaa kasviksista
Tietoisuus ruoan alkuperästä ja sen terveysvaikutuksista on nostanut viime vuosina myös veganismin suosiota. Vegaaniksi määritellään henkilö, joka ei syö mitään eläinkunnasta peräisin olevia tuotteita kuten lihaa, kalaa, munia, maitotuotteita ja niiden johdannaisia. … Lue lisää