Syystalven pimeinä iltoina erilaiset keittoruoat pääsevät oikeuksiinsa. Niitä voi soveltaa vapaasti sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Oikeanlaisista aineksista valmistettuna keitot on kevyitä, ravitsevia ja lisäksi ne lämmittää!
Aihe: Keittiö
Keittiössä kokataan luomu-, lähi- ja villiruokaa ajatuksella. Täältä löydät reseptien lisäksi vinkkejä kuinka tasapainotat elämääsi terveellisemmällä ravinnolla.
Resepti: Kesäkurpitsalasagne
Jatkan tällä viikolla vielä gluteiinittomien, tavallisesti viljaa sisältävien ruokien linjalla. Yks suurista herkuistani on nimittäin aina ollut lasagne, mutta gluteiinitonta ruokavaliota noudattavana sen nauttiminen on hiukan ongelmallista. Mutta onneksi maukkaan lasagnen voi … Lue lisää
Resepti: Gluteenittomat sämpylät
Vilja on todennäköisimmin syypää moniin sairauksiin. Vilja ei ole alunperin ihmisen ruokaa ja sen vuoksi moni meistä saa oireita viljoista. Juulia kertoo oman kokemuksensa miten vatsavaivat helpottivat gluteenittomaan ruokavalioon siirtymisen jälkeen. Lue lisää
Resepti: Ei niin perinteinen lohikeitto
Kalan monipuoliset rasvahapot on minulle ehkä tärkein syy sisällyttää se ruokavaliooni. Lisäksi se on myös oivallinen D-vitamiinin lähde ja toki siinä on myös paljon hyvälaatuisia proteiineja, valkuaisaineita, magnesiumia, jodia, fosforia, rautaa, kuparia … Lue lisää
Suklaaproteiinipirtelö á la Rosala
Smoothie-experttimme Riikka loihti maittavan pirtelön raakakaakaojauheesta ja muista terveellisistä aineksista. Syksyisen maittavan voimajuoman kruunasi Rosalan omasta yrttimaasta kerätyt mintunlehdet. Jos olet ottamassa ensimmäisiä askeleita pirtelöiden tekemisessä, niin tämän kohdalla joudut näkemään hieman … Lue lisää
Resepti: Jokirapu avokadot
Tässä avokadosta yksi helppo resepti lisää. Ravut ja avokado sopii maultaan mielestäni loistavasti yhteen. Tästä saat helpon ja hyvän alkuruoan, jonka voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä jääkappiin (silloin tosin kannattaa muistaa että … Lue lisää
Resepti: Guacamole
Avokado on maukas ja ihanan monikäyttöinen hedelmä, joka tulisi kuulua jokaisen päivittäiseen ruokavalioon. Se on loistava täyte salaateissa, lisukkeena esim. äyriäisten kanssa, voin sijasta leivän päällä tai ihan sellaisenaan energisoivana välipalana vaikka … Lue lisää
Resepti: Konjakilla höystetty porkkanakeitto
Porkkanalla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Porkkanan kehutaan olevan avuksi psoriasikseen, osteoporoosin, sekä ryppyjen ehkäisyssä. Sen kerrotaan auttavan myös kaihiin, korkeaan kolesteroliin sekä ärtyvän suolen oireyhtymään.
Resepti: Hitaasti haudutettu kaalilaatikko
Syksyn iltoihin mitä oivallisin ruoka on kaalilaatikko. Tämä legendaarinen perinneruoka on mitä parhain terveysruoka, joka on vielä kaiken lisäksi taivaallisen hyvää! Kaalilaatikon teossa odotus palkitaan – mitä kauemmin sitä hauduttaa, sen paremmaksi … Lue lisää
Resepti: Mustikkainen chia-kookos pannukakku
Tutustuin jo useita vuosia sitten chiasiemeneen ja yhteinen taipaleemme on jatkunut aina tähän päivään saakka. Chiasiemen on ehdottomasti tutustumisen arvoinen siemen. Se on todellinen energiapommi ja siksi täydellinen välipala esim. ennen urheilua. Sitä voi … Lue lisää
Valitse aina Ceyloninkaneli
Facebook kommenteissa oli yksi huomionarvoinen asia, jonka haluan edelliseen Kurkuma-kanelitee reseptiin liittyen vielä ehdottomasti mainita. Kun käytät kanelia, on hyvä varmistaa että se on Ceyloninkanelia, eikä kassiaa. Luomukanelit ovat yleensä Ceylonia ja … Lue lisää
3 ylipainon haittoihin vaikuttavaa luonnonainetta: kurkumiini, resveratroli ja seleeni
Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa 35-vuotisjuhliaan viettävä Biomed Oy. Asiantuntijana juttusarjassa toimii fytonomi Birgit Stenroos. Kauniin keltainen … Lue lisää