Viisi hyvää syytä opetella tervettä rajanvetoa

Terveet rajat suojelevat fyysistä, psyykkistä ja emotionaalista terveyttä. Niiden määrittäminen ja asettaminen antaa tilaa omalle hyvinvoinnille ja varmistaa, että elämä on tasapainoista, merkityksellistä ja kestävää sekä itselle että muille. Tässä viisi hyvää syytä asettaa terveet rajat:

  1. Ehkäisee uupumusta ja ylikuormitusta
    Rajat auttavat hallitsemaan omia aikataulujasi ja tekemisiäsi, jotta et joudu kantamaan liikaa vastuuta tai tekemään asioita, jotka kuluttavat liikaa voimavarojasi.
  2. Tukee itsetuntoa ja itseluottamusta
    Kun opit tunnistamaan omat tarpeesi ja asettamaan rajat niiden suojelemiseksi, kasvatat samalla itseluottamustasi. Rajojen kautta viestit itsellesi ja muille, että arvostat omaa hyvinvointiasi.
  3. Parantaa ihmissuhteita
    Terveet rajat edistävät avointa ja kunnioittavaa kommunikointia. Kun tiedät, missä rajasi ovat, ja ilmaiset ne selkeästi, estät väärinymmärryksiä. Rajat auttavat pitämään ihmissuhteet rehellisinä ja tasapainoisina.
  4. Vähentää stressiä ja ahdistusta
    Selkeät rajat suojelevat liialta stressiltä, koska ne estävät ottamasta liikaa vastuuta tai kantamasta muiden asioita. Rajat auttavat selkeyttämään, mikä kuuluu sinun vastuullesi ja mikä ei. Kun osaat huolehtia omasta tilastasi, elämästä tulee rauhallisempaa ja hallitumpaa.
  5. Antaa tilaa omille tarpeille ja tavoitteille
    Rajojen avulla voit paremmin keskittyä omiin toiveisiisi, tarpeisiisi ja arvoihisi. Ne antavat sinulle mahdollisuuden elää autenttisesti, ilman että muiden vaatimukset ja odotukset ohjaavat elämääsi liikaa

“Terveet rajat mahdollistavat turvallisen, arvostavan ja itsen sekä toiset huomioivan vuorovaikutuksen. Läheisissä ja intiimeissä ihmissuhteissa niiden avulla luodaan tila, jossa on mahdollista ja turvallista olla oma itsensä, myös tarvitseva ja haavoittuva. Ne auttavat suojaamaan omaa sisintä.” – lainaus kirjasta Nyt riittää – rajat kiltteydelle

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image