Lopeta suhteen ylianalysoiminen ja kokeile kysyä itseltäsi tätä kysymystä

Toisen ihmisen käyttäytymisen loputon analysointi on monelle meistä tuttua ja inhimillistä se toki onkin. Ylianalysointi voi kuitenkin olla siinä mielessä meille itsellemme haitallista, että saatamme “selittää” toisen käytöstä yliymmärryksen nimissä.

Siksi voikin joskus olla tarpeen kokeilla yksinkertaistaa (vaikka ymmärrätkin hänen lapsuuden vaikutuksen ja tiukan elämäntilanteen..) ja kysyä: Pidänkö minä tästä? Onko tämä kunnioittavaa?

Ai että, ylianalysoimisen mahdollisuudet kun ovat rajattomat. Siellä voi kieputella menemään asioita jokaisesta tulokulmasta oikeastaan kohtaamatta sitä että mitä hemmettiä itse oikeastaan tuntee.

On todellakin taito kyetä tarkastelemaan asia monenlaisista näkökulmista. Ja on todellakin taito kyetä haastamaan omia ajatuksia ja tulkintoja (koska ne eivät aina todellakaan pidä kutinsa). Ylianalysaation viidakkoon eksyessään taas unohtaa katsoa ihan lähelle.

Onko tämä jotain johon itse voin ja haluan osallistua?

Ihan lähelle katsominen ei ole aina suinkaan helppoa. Se saattaa herättää isojakin kysymyksiä mutta se tuo meidät sille alueelle mihin voimme itse vaikuttaa. Me voimme itse valita kommunikoida vaikkapa rajoistamme, tarpeistamme ja toiveistamme.


Toimituksen vinkki: Parempaa itsetuntemusta ja lisää myötätuntoista suhtautumista itseen

Ymmärrä tunteistasi -korttien avulla pystyt tutustumaan ja syventämään yhteyttä tunteisiin – tuttuihin, toistuviin, vieraileviin ja myös niihin itselle tuntemattomimpiin. Korttipakka sisältää 45 tunnetta kuvailuineen ja avaavine kysymyksineen. Korttien avulla voi oppia tutkimaan uteliaasti ihmisen kiehtovia ja joskus rankastikin ravisuttelevia tunteita myötätuntoisin silmin. Tunnetaitokortit sopivat niin aikuisille kuin tunnetaidoista kiinnostuneille nuorille.

Tutustu korttipakkaan TÄÄLLÄ.