Narsistin “todelliset kasvot” näyttäytyvät vasta, kun kumppani sitoutuu häneen ja suhteeseen

Uusien ihmissuhteiden alussa on hyvin yleistä pyrkiä näyttämään itsestä parhaita puolia, sekä esimerkiksi ongelmatonta kommunikaatiota ja joustavaa yhdessäoloa.
Narsistille tai vahvasti narsistiselle persoonalle uudet suhteet ovat aluksi kuin näytelmää, jossa hän tarjoilee itsestään täydellisyyttä hipovaa vaikutelmaa.
Tämä voi antaa narsistisen ihmisen uudelle tuttavuudelle fiiliksen, että kanssakäyminen on jopa “liian hyvää ollakseen totta”, niin kuin se todellisuudessa onkin.
Alun ongelmattoman ja täydelliseltä vaikuttavan toiminnan voi valitettavasti sanoa olevan pääosin valetta, eikä tuo ihanalta ja turvalliselta vaikuttava puoli tule olemaan läsnä kuin siihen asti, kunnes suhteen tila on vakiintunut ja narsistin kumppani on jollain tapaa sitoutunut suhteeseen.

Sitoutuminen

Sitoutuminen suhteeseen (esimerkiksi: yhteenmuutto, lupaus ikuisesta rakkaudesta, kihlautuminen, avioliitto) tuo narsistille (virheellisen) käsityksen kumppanin ja hänen elämänsä täydellisestä omistamisesta.
Narsisti kokee erittäin suurta oikeutuksen tunnetta kumppaniinsa ja sitoutumisen jälkeen hänen ei “tarvitse” enää ylläpitää show:ta, jonka tarkoitus oli saada toinen rakastumaan ja luottamaan.
Vaikka narsistiset piirteet voivat pilkahdella esiin jo hyvin varhaisessa vaiheessa, alkavat “todelliset kasvot” nousta esiin vasta ajan kuluessa, jolloin kuvioon astuu henkinen väkivalta kaikkine piirteineen ja joka yhdessä ajan kanssa tulee yleensä saamaan surullisen mittavia piirteitä.

Reagoi ajoissa!

Vaikka joutuisit huomaamaan sairaalloisen puolen/piirteet hänessä esimerkiksi hääpäivänne tai yhteen muuton jälkeen on tärkeää, että reagoit ja pysähdyt asian äärelle mahdollisimman pian, vaikka kuinka järkyttävältä ja huonolta hetkeltä se tuntuisikin.

On hyvin normaalia ja yleistä, että narsistin “todellisten kasvojen” esiintulo on shokki ja voi tuoda ahdistusta suurissa määrin. Tämä kuvastaa hyvin sitä, kuinka narsistisen ihmisen kumppani ei itse toimisi vastaavalla tavalla ja kuinka omia arvoja sekä moraalia rikkovaa narsistin toiminta on.

Mitä pidemmälle suhde narsistisen persoonan kanssa etenee, sitä sairaalloisemmaksi suhde tavallisesti muuttuu ja sitä kovempia jälkiä se jättää.

Kun reagoi ja pysäyttää tilanteen mahdollisimman ajoissa, saa vältettyä sekä estettyä suhteen etenemistä ja syventymistä, joka väistämättä tulee aiheuttamaan lisää ongelmia, surua ja murhetta.


Lisää tietoa epäterveistä ja narsistisista suhteista, niiden tunnistamisesta, sekä keinoja toipumiseen ja uuden elämän rakentamiseen löydät uutuuskirjastani Toivu satuttavasta suhteesta!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% etukoodilla: SYYS20 norm. hintaisista tuotteista
PUOTIIN
close-image