Lasten ruutuaika mietityttää monia vanhempia – Tämä rauhoittava idea sopii yhdessä toteutettavaksi kasvokkain

 

Ehkä jokainen vanhempi on törmännyt termiin ruutuaika. Ja hyvä että on. Ruutujen katsominen on tietysti hetkittäin inhimillistä, mutta se tuo myös oman kuormansa ja on usein pois yhteydeltä ja mielikuvitukselta, palautumista unohtamatta. Ja tämän tarkoitus ei ole siis syyttää ketään. Syytökset eivät motivoi ketään, ja on selvää että elämme aikaa jossa lapset eivät enää leiki käpylehmillä. Ruudut ovat tulleet jäädäkseen.

Mutta mitä jos ruutuajan rinnalla vaalisimme myös rakkaus aikaa? Tietoista läsnäoloa lapselle tai nuorelle. Rakkaus ajan ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, vaan nimenomaan ihan tavallista läsnäolevaa vuorovaikutusta. Ehkä meillä jokaisella olisi irroittaa 10-15min ainakin muutaman kerran viikossa tällaiselle ajalle? 

Lapset usein ilahtuvat laatuajasta vanhemman kanssa. Voi esimerkiksi sopia, että joka toinen kerta lapsi saa päättää mitä laatuajalla tehdään ja joka toinen kerta vanhempi päättää. Yksi ehdotus, mitä tällaisessa laatuajalla voi kokeilla, on vanhemman ja lapsen keskustelu kortit.

Korttipakassa on 60 korttia ja jokaisessa kortissa on 3 kysymystä lapsen ja vanhemman välisestä suhteesta tai lapsen ajatuksista ja kokemuksista. Katso kortit täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image