Eläimet on kautta aikojen nähty ihmisen luonteenpiirteiden ilmentäjinä ja itsetutkiskelun innoittajina. Joku kokee hengenheimolaisuutta aina nahkansa uudelleen luovan käärmeen kanssa, toinen tahtoo löytää sisältään tiikerin voimat ja kolmas perhosen sielukkuuden.
Hidasta elämää -lastenromaanissa Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit vilisee värikäs kirjo ikonisia voimaeläimiä. Kehen sinä samaistut?
Perhonen (Pilvi Perhonen)
Yli 200 miljoonaa vuotta planeetallamme asunut mystinen perhonen on mytologian vakiohahmo. Muinaisessa Kreikassa perhonen symboloi sielua, ja kreikkalaiselle perhossiipiselle jumalattarelle annettu nimi Psykhe merkitsee juurikin ”sielua”.
Perhonen on kauneuden, vapauden ja muodonmuutoksen tunnuskuva ja toivottaa mullistavan muutoksen tervetulleeksi.
Omalle mukavuusalueelleen käpertyneitä perhonen kannustaa suurempiin ja huikeampiin unelmiin, uteliaisuuteen sekä rajoittavien uskomusten kahleista murtautumiseen.
Apina (Milla-Maria Makakiapina, Nyyhky Nenäapina)
Apina ottaa jokaisen hetken vastaan sellaisena kuin se sattuu tulemaan. Apinan hengenheimolainen voi olla huolehtivainen ja seurallinen, ja tällä on laaja ystäväpiiri. Hän voi olla myös hyvä ongelmanratkaisija, jolla on aina tarjota kekseliäs ratkaisu.
Apina kannustaa lisäämään elämään leikkisyyttä. Vakavaan tai kielteiseen näkemykseen takertuvalle apina toimii symbolina kepeämmän asenteen omaksumiselle. Mitä jos päästäisit irti itse määrittelemistäsi säännöistä ja toivottaisit elämään tervetulleeksi uteliaisuuden ja ihmetyksen?
Karhu (Maija ja Martti Malaijinkarhu):
Karhu symboloi villiä voimaa: karhuemo tekee mitä tahansa suojellakseen pentujaan. Karhun hengenheimolainen voi olla erittäin suojelevainen rakkaimpiaan kohtaan ja voimaantua puolustamaan sitä, mihin uskoo.
Karhu tietää, milloin taistella ja milloin vetäytyä. Karhun esimerkkiä seuraamalla voi opetella arvioimaan tärkeysjärjestystään uudelleen ja valitsemaan taistelunsa viisaasti.
Tiikeri (Taisto Tiikeri)
Tiikerissä yhdistyvät häkellyttävä kauneus ja kauhistuttava voima.
Isoimpana kissaeläimenä tiikeri kuvataan usein eläinmaailman mahtavana kuninkaana. Toisaalta sen voi nähdä katselevan kaikessa rauhassa maailman menoa, mikä osoittaa, että on arvokasta tasapainotella voimaa ja lempeyttä, dynaamisuutta ja itsetutkiskelua.
Tiikerin peloton tapa elää ja kyky ajatella itse kannustavat meitä tallaamaan omat yksilölliset elämänpolkumme.
Käärme (Petteri Pyyttoni)
Käärme symboloi maadoittavaa energiaa ja nykyhetkeen palaamista.
Monta kertaa vuodessa nahkansa luova käärme on kirjaimellinen esimerkki siitä, että on tärkeää jättää mennyt taakseen voidakseen siirtyä eteenpäin.
Käärme havainnollistaa, että mitä ikinä tapahtuukin, ihmisellä on vapaus valita oma polkunsa, vaikka se tarkoittaisi kaiken aloittamista alusta.
Lähde: Voimaeläimet (Like)
Hidasta elämää -kirjaperheen lastenromaani Herkkä Pilvi Perhonen ja pelkonsa voittavat sankarit on suunnattu 6-9-vuotiaille lapsille. Tarinan kantavana teemana ovat erilaiset pelot ja epävarmuudet sekä niiden voittaminen. Tarinan johtotähtenä toimii Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit -kirjasta tuttu herkkä Pilvi Perhonen. Herkän hahmon avulla kirja pureutuu vahvasti myös herkkyyden tunnistamiseen, käsittelemiseen ja herkkyyden näkemiseen voimavarana.