10 aitoa, syvällistä ja lohdullista lausetta jokaiselle äidille

  1. Ymmärrän, että sinulla on välillä tosi rankkaa. Jo lapsen nuha voi saada koko rutiinin sekaisin, saati jos samalla on työkiireitä, remonttia tai ihmissuhdehuolia. Äitiys vaatii venymistä, pinnaa, huumorintajua ja joskus purkavaa itkua väsyneenä sohvalla.
  2. Tiedän, että sinun on joskus vaikea hyväksyä miten hankalalta lasten kanssa tuntuu. Miten niin rakkaat olennot voivatkaan herättää sellaista rasitusta, turhautumista ja ärsytystä! Sinusta saattaa tuntua, ettei näin saisi olla. Mutta koska kaikki vanhemmat kokevat näitä samoja tunteita, ehkä niin on tarkoitus tapahtua. Ehkä se on elämänlaajuinen opetus siitä, että päästäisimme ohimenevistä tunteista irti.
  3. Joskus riittävän hyvä on parasta, mihin voit pystyä. Sinun itsesi, lastesi ja rakkaidesi on hyvä nähdä se. On tärkeää antaa toisten nähdä omat heikkoudet – ja rajat. Sekä myös itsesi. Joskus saatamme unohtaa tutkia omia rajojamme ja siten ohitamme ne kuin huomaamatta. Joskus taas pystytämme rajat suojamuureiksi ympärillemme, emmekä päästä elämämme ihmisiä tarpeeksi lähelle.
  4. Sinäkin saat kiukutella, epäonnistua ja väsyä. Äitikin on ihminen, ja lasten on hyvä oppia se. Äiti ei ole alati hymyilevä superolento, joka aina jaksaa, ja jolla on aina aikaa askarrella ja leipoa. Haluat varmasti, että lapsesi oppivat näkemään sinut aitona ihmisenä ja kokonaisuutena, eivät pelkästään äitiroolia valituilla ja silotelluilla ominaisuuksilla!
  5. Sinulla on omia tarpeita, tunteita, asioita ja harrastuksia – ja ne ovat tärkeitä. Äidin sydämesi on aina auki lapsillesi, mutta sinulla on myös oma elämä, josta haet voimaa pitääksesi oman sydämesi valoisana. Käy kävelyillä, nauti ajasta ystävien kanssa, hoida itseäsi hyvin ja hellästi.

+

  1. Luota sydämeesi. Kun et tiedä, mitä pitäisi tehdä, tunnustele sydäntäsi. Löydät aina oikean vastauksen.
  2. Luota lastesi viisauteen. Kesken aikuisten riidan lapsi saattaa tulla esittelemään, miten kauas hänen paperilennokkinsa lenti. Lapsi tarjoaa sinulle taukoa, mahdollisuutta kerätä hetki itseään, katkaisua hedelmättömään syöveriin. Monissa hetkissä – eivät toki kaikissa- lapset tajuavat kyllä, mitä tekevät.
  3. Anna itsesi kokea ainutlaatuista herkkyyttä, jonka äitiys avaa sinussa. On mahdotonta pukea sanoiksi sitä, miten syvälle sydämeen äitiys koskettaa. Anna sydämesi avautua! Itke liikutuksesta, hali lapsiasi kesken ruokailun ja hypi innostuneesti onnistumisille.
  4. Et ole yksin – me kaikki koemme valtavan kirjon tunteita ja elämänmullistuksia äitiyden ympärillä. Me näytämme erilaisilta keskenämme, mutta kyllä me ymmärrämme. Sydämessämme me ymmärrämme.
  5. Äitiys vie sinut elämän ihmeen äärelle. Älä unohda sitä. Ole kiitollinen ja ihmeissäsi!

Saattaisit tykätä Mitran suosituista kirjoista Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja. Löydät ne täältä!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image