Kun tuntee rajansa, on helpompi olla hyvä itselleen ja muille – 6 tapaa olla lempeämpi itselleen

1. Jätä välillä asiat sikseen

Yksinkertaisesti: anna välillä villakoirien tai tiskien olla, älä yritä fiksata jokaista tunnetta, anna ajatustesi olla – älä tartu niihin, lopeta riitely, anna rikkaruohojen olla. On hyvä harjoitella sitä, ettei kaikki tule valmiiksi tai niitä ei tarvitse ratkaista heti. Elämä on täynnä keskeneräisyyttä, joten sikseen jättäminen auttaa suhtautumaan elämäänkin rennommin.

2. Pysähdy kivun äärelle

Oli se sitten fyysinen tai henkinen kipu, se haluaa sinun kuuntelevan. Se ei ole kivaa, mutta ohittamalla kivun, ohitat itsesi. Uskalla ottaa viesti vastaan ja sitä kautta voimistua.

3. Ota väsymys tosissaan

Väsymys ei ole vitsi eikä ohitettavissa kahvipannullisella. Se saa huonolle tuulelle ja maailman näyttämään ihan pikkaisen harmaammalta ja ankeammalta, mitä se oikeasti on. Nuku, kun väsyttää. Jos uni ei tule, lepää. Kun mahdollista, sulje hetkeksi silmät ja hengitä rauhallisesti tai nosta jalat ylös.

4. Kysy keholta, mitä se kaipaa

Mielemme haluaa niin monenlaisia asioita, että se tuppaa ohittamaan kehon toiveet. Kun toistuvasti kysyy keholta, mitä se kaipaa, se alkaa ”puhua”. Anna huomiota kehosi jokaiselle osalle ja anna kehon viestiä omalla tavallaan ja omalla aikataulullaan. Aina ei tarvitse ajaa kehoa näyttämään hälytysmerkkejä, kuten sydämämen tykytyksiä, päänsärkyä tai unettomuutta.

5. Suojele kalenteriasi: sano EI riittävän usein

Kun muistat sanoa enemmän Ei kuin KYLLÄ, säilytät myös itselläsi tilan. Tuosta tilasta on hyötyä paitsi sinulle itsellesi mutta myös muille. Kun tuntee rajansa, on helpompi olla hyvä itselleen ja muille.

6. Älä usko ajatuksiasi (varsinkaan stressaantuneena ja väsyneenä)

Ajatukset ovat sellaisia epeleitä, että ne saavat usein voimansa vanhoista kokemuksista ja reaktiivista tunteista. Ajatuksilla on tapana toistaa itseään ja myös myllyttää uusia ajatuksia mukaan. Jos mahdollista, seuraa ajatuksiasi kuin pilviä taivaalla: niitä tulee ja menee. Kun huomaat, että ajatukset ovat vain ajatuksia, eivät totta, niiden myllytys on helpompi pysäyttää ja se keventää oloa.

Lue lisää minälempeys-vinkkejä Lempeyden kirjasta:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image