Kun tuntee rajansa, on helpompi olla hyvä itselleen ja muille – 6 tapaa olla lempeämpi itselleen

1. Jätä välillä asiat sikseen

Yksinkertaisesti: anna välillä villakoirien tai tiskien olla, älä yritä fiksata jokaista tunnetta, anna ajatustesi olla – älä tartu niihin, lopeta riitely, anna rikkaruohojen olla. On hyvä harjoitella sitä, ettei kaikki tule valmiiksi tai niitä ei tarvitse ratkaista heti. Elämä on täynnä keskeneräisyyttä, joten sikseen jättäminen auttaa suhtautumaan elämäänkin rennommin.

2. Pysähdy kivun äärelle

Oli se sitten fyysinen tai henkinen kipu, se haluaa sinun kuuntelevan. Se ei ole kivaa, mutta ohittamalla kivun, ohitat itsesi. Uskalla ottaa viesti vastaan ja sitä kautta voimistua.

3. Ota väsymys tosissaan

Väsymys ei ole vitsi eikä ohitettavissa kahvipannullisella. Se saa huonolle tuulelle ja maailman näyttämään ihan pikkaisen harmaammalta ja ankeammalta, mitä se oikeasti on. Nuku, kun väsyttää. Jos uni ei tule, lepää. Kun mahdollista, sulje hetkeksi silmät ja hengitä rauhallisesti tai nosta jalat ylös.

4. Kysy keholta, mitä se kaipaa

Mielemme haluaa niin monenlaisia asioita, että se tuppaa ohittamaan kehon toiveet. Kun toistuvasti kysyy keholta, mitä se kaipaa, se alkaa ”puhua”. Anna huomiota kehosi jokaiselle osalle ja anna kehon viestiä omalla tavallaan ja omalla aikataulullaan. Aina ei tarvitse ajaa kehoa näyttämään hälytysmerkkejä, kuten sydämämen tykytyksiä, päänsärkyä tai unettomuutta.

5. Suojele kalenteriasi: sano EI riittävän usein

Kun muistat sanoa enemmän Ei kuin KYLLÄ, säilytät myös itselläsi tilan. Tuosta tilasta on hyötyä paitsi sinulle itsellesi mutta myös muille. Kun tuntee rajansa, on helpompi olla hyvä itselleen ja muille.

6. Älä usko ajatuksiasi (varsinkaan stressaantuneena ja väsyneenä)

Ajatukset ovat sellaisia epeleitä, että ne saavat usein voimansa vanhoista kokemuksista ja reaktiivista tunteista. Ajatuksilla on tapana toistaa itseään ja myös myllyttää uusia ajatuksia mukaan. Jos mahdollista, seuraa ajatuksiasi kuin pilviä taivaalla: niitä tulee ja menee. Kun huomaat, että ajatukset ovat vain ajatuksia, eivät totta, niiden myllytys on helpompi pysäyttää ja se keventää oloa.

Lue lisää minälempeys-vinkkejä Lempeyden kirjasta:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image