Jalat, selkäkivut, polvikivut ja luonnollinen liike.
Siitä on n. kymmenen vuotta, kun ensimmäiset paljasjalkatossut tuli hankittua. Idea lähti siitä, että lähtisi vahvistamaan jalkoja ja ennen kaikkea jalkojen lihaksia, joita ei tule käytettyä, kun pitää kenkiä.
Siitä matkasta minulle tärkein oppi oli ehdottomasti maltti ja pitkäjänteisyys. Moni sanoi, että rikot jalkasi noilla, kun juoksin ja hyppelin ilman tuettuja kenkiä.
Keho on prosessi, jolle on tärkeää antaa aikaa. Mikään kehon muutoksista ei ole saavutettavissa päivässä, viikossa, eikä edes kuukaudessa. Mutta me voidaan antaa joka päivä erilaisia ärsykkeitä, jotka alkavat tuomaan toivottuja tuloksia meidän kehollemme pitkässä juoksussa.
Sen sijaan, että miettisi viikon kuureja, niin mitä jos ajattelisi vuosien prosesseja. Mitä tapahtuisi, jos antaisit keholle vuosia ärsykkeitä, jotka tukisivat kehon omia vahvistumis signaaleja? Voisitko vaikuttaa kipuihin, oireisiin, jopa sairauksiin, jos tukisimme terveyttä?
Varsinkin paljasjalka hommissa maltti ja pitkäjänteisyys korostuu. Jos on tottunut käyttämään tukea elämässä kymmeniä vuosia, ilman tukea ei välttämättä heti osaa elää. Tämä pätee muuhunkin, kuin paljasjalkailuun. Malta lähteä kevyesti liikkeelle ja tulokset voivat olla hämmästyttäviä.
Juttelimme tämän päivän vieraan kanssa aluksi jaloista, mutta homma meni nopeasti myös muihin teemoihin, kuten läsänäoloon, tietoiseen liikkumiseen, hengitykseen, kehon luottamiseen ja moneen muuhun teemaan. Vieraana Matti Melanen.
Jos haluat tukea kehon luonnollista hyvinvointia, niin tämä jakso kannattaa kuunnella.