Mehevän kostea ja lempeän mausteinen porkkanakakku, joka on vegaaninen, gluteeniton – ilman lisättyä sokeria

Olen saanut lukemattomia reseptitoiveita koskien vegaanista porkkanakakkua. Enkä ihmettele, porkkanakakku on myös minun suosikkini. Rakastan sen mausteisuutta sekä mehevää koostumusta. Tätä reseptiä kehittelin jonkin aikaa, sillä halusin lopputuloksesta aivan erityisen mehevän.

Koska vegaanisessa ruokavaliossa ei käytetä lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita, vaati kananmunien pois jättäminen pientä pohdintaa. Eikä siinä vielä kaikki, halusin että resepti palvelee samalla myös teitä, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota ja niitä, jotka haluavat vähentää turhaa sokerikuormaa arjessa. Tämän kakun makeus tuleekin ainoastaan taateleista, ananaksesta sekä porkkanasta.

Ja voi hyvä tavaton, tästä tuli kakkujen kakku! Porkkakakku on mehevän kostea ja jopa ruokaisa. Ja sen lempeä mausteisuus koukuttaa. Tässä kakussa on huomattavasti perinteistä porkkanakakkua paremmat ravintoarvot sekä hyvä määrä kuituja. Tulet ihastumaan!

VEGAANINEN PORKKANAKAKKU

18 kpl kuivattuja taateleita

1 purkki ananasmurskaa

4 dl porkkanaraastetta

200 g kookosöljyä

2,5 dl kaurajauhoja

2,5 dl mantelijauhetta

0,5 dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl neilikkaa

0,5 tl inkivääriä

1 rkl psylliumia

1,5 dl kauramaitoa

ripaus suolaa

 

VAIHE 1) Liota kuivattuja taateleita hetki kuumassa vedessä, jotta ne pehmentyvät entisestään. Soseuta taatelit sauvasekoittimella tahnaksi. Sulata kookosöljy.

VAIHE 2) Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet.

VAIHE 3) Yhdistä kuivien aineiden joukkoon, taatelisose, raastetut porkkanat, ananasmurska, kauramaito sekä juokseva kookosöljy. Sekoita huolellisesti.

VAIHE 4) Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa, noin 30 minuuttia.

 

CASHEW-VANILJATÄYTE

 4 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä

2 rkl sitruunamehua

0,5 tl Taylor & Colledgevanilla pastea

2 rkl kookosöljyä

makeudeksi esimerkiksi kookossiirappia tms.

 koristeluun:

mantelirouhetta

kaurakermaa

 

VAIHE 1) Liota cashewpähkinöitä yön yli vesihauteessa

VAIHE 2) Sulata kookosöljy vesihauteessa

VAIHE 3) Soseuta kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Lisää makeutta oman makusi mukaan

VAIHE 4Anna kakun jäähtyä ja halkaise se. Täytä cashew-vaniljatahnalla.

VAIHE 5) Koristele kakku esimerkiksi kaurakermalla sekä rouhituilla manteleilla

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image