Olen saanut lukemattomia reseptitoiveita koskien vegaanista porkkanakakkua. Enkä ihmettele, porkkanakakku on myös minun suosikkini. Rakastan sen mausteisuutta sekä mehevää koostumusta. Tätä reseptiä kehittelin jonkin aikaa, sillä halusin lopputuloksesta aivan erityisen mehevän.
Koska vegaanisessa ruokavaliossa ei käytetä lainkaan eläinperäisiä raaka-aineita, vaati kananmunien pois jättäminen pientä pohdintaa. Eikä siinä vielä kaikki, halusin että resepti palvelee samalla myös teitä, jotka noudattavat gluteenitonta ruokavaliota ja niitä, jotka haluavat vähentää turhaa sokerikuormaa arjessa. Tämän kakun makeus tuleekin ainoastaan taateleista, ananaksesta sekä porkkanasta.
Ja voi hyvä tavaton, tästä tuli kakkujen kakku! Porkkakakku on mehevän kostea ja jopa ruokaisa. Ja sen lempeä mausteisuus koukuttaa. Tässä kakussa on huomattavasti perinteistä porkkanakakkua paremmat ravintoarvot sekä hyvä määrä kuituja. Tulet ihastumaan!
VEGAANINEN PORKKANAKAKKU
18 kpl kuivattuja taateleita
1 purkki ananasmurskaa
4 dl porkkanaraastetta
200 g kookosöljyä
2,5 dl kaurajauhoja
2,5 dl mantelijauhetta
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
0,5 tl inkivääriä
1 rkl psylliumia
1,5 dl kauramaitoa
ripaus suolaa
VAIHE 1) Liota kuivattuja taateleita hetki kuumassa vedessä, jotta ne pehmentyvät entisestään. Soseuta taatelit sauvasekoittimella tahnaksi. Sulata kookosöljy.
VAIHE 2) Sekoita yhteen kaikki kuivat aineet.
VAIHE 3) Yhdistä kuivien aineiden joukkoon, taatelisose, raastetut porkkanat, ananasmurska, kauramaito sekä juokseva kookosöljy. Sekoita huolellisesti.
VAIHE 4) Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa, noin 30 minuuttia.
CASHEW-VANILJATÄYTE
4 dl yön yli liotettuja cashewpähkinöitä
2 rkl sitruunamehua
0,5 tl Taylor & Colledgevanilla pastea
2 rkl kookosöljyä
makeudeksi esimerkiksi kookossiirappia tms.
koristeluun:
mantelirouhetta
kaurakermaa
VAIHE 1) Liota cashewpähkinöitä yön yli vesihauteessa
VAIHE 2) Sulata kookosöljy vesihauteessa
VAIHE 3) Soseuta kaikki aineet yhteen sauvasekoittimella. Lisää makeutta oman makusi mukaan
VAIHE 4) Anna kakun jäähtyä ja halkaise se. Täytä cashew-vaniljatahnalla.
VAIHE 5) Koristele kakku esimerkiksi kaurakermalla sekä rouhituilla manteleilla